Ahojte, naposledy som stala na korculiach možno pred 8 rokmi. Chcela by som si ich teraz kúpiť znovu a pomaly sa začať korčuľovať. Sú nejaké kritériá na vyber ? V čom sú v nich rozdiely? Alebo podľa čoho vyberáte vy?
Viem že na predošlých som mala také tie mäkké pogumované kolieska a napr kamoska mala tvrdé plastové. Ktoré sú lepšie?
Neviem na isto, ktoré kolieska sú lepšie (podľa mňa gumené), ale mala som obyčajné neznačkové korčule a potom aj drahšie značkové. A rozdiel je v tom výrazný. Tie obyčajné hrkali a ťažko zaberali, ale toto som zistila až pri nových drahších, keď zrazu bolo pri jazde ticho a ako som pohla nohou, okamžite nastal oveľa rýchlejší pohyb. Dovtedy som mala pocit, že tie obyč sú absolútne v pohode a je zbytočné kupovať niečo drahšie. Ak si z BA a okolia, odporúčam arsenal.sk (v Starojm meste vedľa Prezidentského paláca) alebo roces.sk v Petržalke ako je Kaufland. V arsenale majú Rollerblady a v Rocese logicky Rocesy. A vedia ozaj poradiť, určite úplne inak ako v športových obchodoch, kde okrem korčúl predávajú aj 100 iných športov. Vieš si ponuku pozrieť aj na webe. Takže ja odporúčam ísť skôr týmto smerom, po značke, ktorá robí kvalitné korčule. A určite odporúčam takúto vec vyskúšať, nie objednávať cez net.
@hvolkovamirka hrubšiu ponožku si teda do korčúľ nedávam nikdy, k čomu je to akože dobré nechápem asi.
Silikonove kolieska a treba ich vyskusat. Nekupuj z eshopu.
A tiez nenosim hrube ponozky - a to dam denne 10km na korculiach.
Kvalitne kolieskove ta neotlacia
Treba si zistit kde sa budes korculovat a aky tip korculovania budes preferovat/prevadzkovat. Mojou srdcovkou su SEBA ale mozes sa obzriet aj po powerslide a FR SKATES FRX. Osobne preferujem tvrdu botu a moznost odskrutkovat kolajnice. Pozor na to aby sa loziska dali vyberat z kolieska - lebo napr FILA mala loziska natvrdo a na cistenie lozisk je to o zivot. A koliecka ja vacsinou pouzivam 85A
Ja mam K2 mala som aj tak obycajne z lidlu alebo z tesca uz nepamätám s K2 som velmi spokojná co sa tyka pohodlnosti aj vytvarovej vlozke. A co sa týka koliesok tak určite gumene. A ponozky pouzivam tenku ale vyzsiu
@ivkazba ja ked som mala nove korcule a prvy krat na nohe, tak mi spravili take otlaky, ze som nemohla tenisky obut, preto som si davala hrubsie ponozky a vysoke, nie clenkove.
@hvolkovamirka tak členkové je logické že nie. Ja som mala prvé korčule Fila, teraz mám nové Rollerblade, ani jedny mi neurobili otlak a to nosím len tenkú bavlnenú ponožku. Skôr otlak môže urobiť práve zlá ponožka, ak sa šúcha dole.
Ahojte, môžem aj ja poprosiť o rada? Kúpila som dcérke vymeniteľné korčule, ale neviem to odskrutkovať a vymeniť. Viem mi niekto poradiť? dík
urcite silikonove kolieska, umele hrkaju. korcule si treba vyskusat a rataj s tym ze prve jazdy mozes mat otlaky :/ daj si hrubsiu ponozku 🙂