Ako naučiť dieťa korčuľovať?

11. máj 2022

Ahojte ako naučím dieťa korčuľovať na kolieskových korčuliach keď sama to neviem ?

Ďakujem

petulda333
11. máj 2022

Ja som sa ucila sama,na chodbe na koberci a potom pomaly na chodniku. Mama ma drzala za ruku,bolo to takych 24r dozadu a naucila som sa rychlo

a1d4k3a
11. máj 2022

Ahoj korčule boli celé moje detstvo. Stala som na nich už ako 5 ročná. Najskôr nech sa naučí na nich stať.. (udržať rovnováhu) a pomaly nech začne tak,že sa bude niekoho držať napr plotu,niekoho... Treba vysvetliť ako nôžky dávať pomaly od seba. Každý deň na pár min postaviť sa na ne,a už to pôjde samé. Veľa šťastia 💗💐

pribinak
12. máj 2022

Milujem korculovanie. Ideálne je dcéru prihlásiť na kurz

Nech sa postaví, nohy mierne od seba, pokrci obe nohy v kolenách a mierne sa predloží dopredu a skúša maly krok

Predkloni sa dokresľuje lebo to je bezpečný pád

luccija
12. máj 2022

@pribinak toto skúšam už pár dní🙂mne sa tak rýchlo rozbehnú nohy, že nestíham.Stara koza a mám korčule a chcem ich vyuzit

pribinak
12. máj 2022

@luccija skúšaj skúšaj 😊😊😊

x_mery_x
12. máj 2022

Ja som sa naucila sama, obula som kamoskyne a isla som :D

martinkatinka
12. máj 2022

Aj ja sa akurat ucim. Moj 11 rocny sa naucil behol jedneho dna a ja nie a nie 🤷

lenka2710
12. máj 2022

My sme tiež nevedeli, nakoniec sme si kúpili korčule všetci, muž sa naučil veľmi rychlo, dcéru sme učili tak, že sme ju držali za ruku a pozreli zopár videi na youtube, čo ma približne robiť s nohami a zvyškom tela 😅 a ja keď som sa ako tak naučila som otehotnela a už sa zasa bojím 😅

sense
12. máj 2022

Mozem otazku ? Nerypem, pytam sa preco chces aby dcera vedela korculovat ked to ty sama nevies? A kolko rokov ma dieta?

kvetinka75
12. máj 2022

@sense možno to chce dieťa. Ja tiež neviem lyžovať, korčulovať sa na kolieskových, poriadne plávať a dcéra to všetko ovláda. Čím viac toho človek vie , tým lepšie pre neho. Nikdy neveiš kedy sa jej to zíde. Keď sa pôjdu kamarátky korčulovať, môže sa ísť aj ona. Nemusí sa na ne pozerať alebo si pripadať blbo, že jej to nejde. A čo je hlavné, bude mať pohyb.

kvetinka75
12. máj 2022

odporúčam kurz - tam najlepšie vysvetlia čo a ako.

autor
12. máj 2022

@sense dcéra veľmi chce vedieť korčuľovať tak som jej na narodky kúpila a bude mať 10 a ja neviem preto lebo ako malá som škaredo spadla s korčúľ a od vtedy som na nich nestala

autor
12. máj 2022

@kvetinka75 presne Dcéra chce vedieť 🙂

larazivago
12. máj 2022

@sense čudná otázka 🤔

sense
12. máj 2022

@larazivago prečo čudná, pokiaľ dieťa samo chce o. K ale napr ja som napr nevidela dôvod učiť lyžovať dcéru keď ja sama som bola nelyziar.... A nevravím ze je to autorlin prípad ale áno poznám aj rodičov kt deti sa musia naučiť všetko aj keď rodiča samk sport alebo inú činnosť nepraktizuju

sense
12. máj 2022

Pozrite si nejaké Youtube videa kde je technika a vonku skúšajte. Moja keď sa chcela učiť v 7 rokoch tak som požičala korčule, chrániče, prilbu mala svoju a skúšali sme pred domom po rovinke za ruky ale nie z boku ale spredu, dôležité mierne pokrčené kolená a byť v miernom predklone, ak by spadla spadne dopredu pád stlmia chrániče, ako keď bude mať ťažisko vzadu a padne na zadok a po troške skusat
Držím palce

Inak sused učiť 5rocne deti štýlom dal korčule, chrániče, prilbu à nechal nech si poradia, aj keď spadli ani jediný krát neprišiel a nepomohol im vstať max tak pozrel ci nie je nič zlomené s korčuľoval si kolo deti veselo ďalej...

katrinka8
12. máj 2022

Moje deti sa najlepšie naučili od iných detí. Šli s niekým, kto vedel, a spolu sa "motkali" a po 1 dni už vedeli. Odkukali. Nemá dcéra nejakú kamošku, ktorá sa vie korčuľovať?