mamicky poradte my ake zvieratko kupit mojej malej strasne cgcemat nieco doma ale my byvame na byte to je problem psa v byte to nie...maly sme vtacika ten je hlucny a uvazovali mse velke akvarko ale usudili mse s manzelom ze by ho nemal kto cistit...tak co ?
@mssk čo ja viem.. Had a pavúk, to sú teraz veľké vychytávky, ktoré nevyžadujú veľkú starostlivosť 😉 A sledovať ako to raz za týždeň-dva loví a zabíja nevinnú myšku hodenú do terárka, zážitok 😉
@mssk no hlavne také malé dieta sa nepostará o žiadne zviera, takže ide o to, kolko času si TY ochotná venovat zvieratku pri dvoch malých detoch, či ho más komu zverit počas dovoleniek, ...či ti nevadí príp. zápach, si ochotná chodit k veterinárovi, kupovat krmivo, čistit klietku alebo pelech..........po zvážení všetkých kladov aj záporov by som doporučovala na začiatok Plyšové 😎 😎 😎
@ginger_fox uff ona by aj to rada ale to by som sa musela ja odstahovat ja kricim a placem ked vidim hada apavuka na obrazku....
asi si ozaj musime kupit ten dom nech ma konecne svojho psika....musim pockat kym vyhrame tie milony...ale dakujem...🙂
@mssk ja si myslím, že stači počkat , kým bude aspon školáčka, to by už vedela sa viac o zvieratko starat, o nejaké nenáročné..napr. zakrslého králika, morča...aj by sa naučila zodpovednosti, ked sa bude musiet starat....ale aspon do 6-7 rokov počkaj... 😉 😉 lebo teraz je to len detský rozmar..nemáte nejakého známeho so zvieratkom, kde by sa chodila hrat so zvieratkom? príp. možete obcas chodit venčit psíky z utulku, tam sa vela naučí 😎 😎 😎
my mame psa, velkeho a vyslovene sa tesim, ako s nim bude nas Zajko vyrastat... ale pravda je ta, ze so psami mame dlhe skusenosti. Urcite vsak neodporucam zajacika, ci ine hlodavce... Nie je to sice narocne, ale dennodenne upratovanie, smradecek a v podstate radost z nich ziadna.
Ja som od muza kedysi dostala zajacika a dobrovolne som ho sla po 2 rokoch dat utratit... bohuzial...
My máme morča, starostlivosť je na mne, ale pohrať sa s ním vedia obe 🙂 tá starostlivosť je pomerne nenáročná 🙂 a teraz cca. 2tt máme šteniatko, to ich zatiaľ baví, uvidíme časom, zatiaľ jej vedia dať jesť, piť, pohrať sa s ňou, staršia ju už skúša cvičiť základné povely, ale teda viac ju len mýli a čo ju ja naučím, to ona ju dopletie 😅 ale tak snaží sa.
@mssk - pokial je vam uz akvarko v byte vela prace, tak radsej ziadne zviera pravdu povediac. My mame kocura a dva zajace, obe vyzaduju kazde rano a vecer starostlivost - krmit, cistit, mojkat. Len kvoli dietatu si nic take nezaobstaravaj, to zviera by trpelo. Musis to chciet aj ty a ist do toho s tym, ze ty sa budes starat. 4 rocne a rocne dieta ti moze maximalne pomoct - strcis do ruky zradlo - odnes daj, poloz, hod vyplachnut misku a podobne. Ale to je tak vsetko. Mysliet na to musis ty.
@mssk to je pekné, že miluje zvieratká (tak asi ako všetky deti v tom veku), ale určite sa nedokáže o žiadne sama postarať, dokonca jej ho nebudeš môcť len tak samej zveriť na hranie, pretože mu môže nechtiac ublížiť... ja som malej kúpila škrečka, keď mala 7 (vlastne som si ho kupovala pre seba, "darček pre malú" bola len zámienka 😀 ) a teda aj keď je šikulka a inteligentná, tak čistenie klietky bolo na mne - iba žeby som chcela mať špinavé piliny po celom byte 😀 takže si rozmysli, o aké zvieratko si ochotná sa v prvom rade starať ty, lebo zvieratko nie je len "ľúbiť" ale v prvom rade "starať sa" a na to veru ani jedna z tvojich dcér nie je dosť veľká...
@mssk zajac,potkan,pieskomil-nenaročne stvorenia 🙂
@ukana moj svokor byva na opacnom konci na dome on ma psa a vravi ze je jej ale ja nemam problem jej s tym pomahat len nemozeme najst to vhodne zvieratko coby vyhovovalo vsetkym v byte muz nema rad macky... mna tesi ked ma mala radost a aj my s muzom chceme zvieratko o ktore jej budeme pomahat sa starat ale nemozeme najst vhodne...korytnacka no neviem ...
@mssk ahoj...my sme pribrali do rodiny kocúrika...čistokrvného a domáceho, je len vnútri....malý mal vtedy asi 3 roky.... 🙂 je nenáročný, venčiť ho netreba, akurát tak sa s ním pomaznať , dať nažrať a čistiť mačacie wc...my ho už máme naučeného, že ide ráno na chvílu vonku a tam sa vyčúra....piesok používa málokedy, ale používa. Museli si so synom na seba zvyknúť, bolo pár škrabancov...ale teraz sa od neho nechá ťahať za uši, chvost...a vie, že nesmie vytiahnúť drápky... 🙂 v lete ho máme na balkone...ale v zime musí dovnútra, už mal pár zápalov plúc..... ☹ ....práve čítam, že mačku nemá rad muž..ani moj nemal..a zvykol si...potom ešte jedno..trpaslíči zajačik..tiež sa dá naučiť...nevydáva zvuky, venčiť netreba....len trošku smrdia piliny...
@mssk omyl, nie že VY budete pomáhať sa malej starať o zvieratko, ale VY SA BUDETE starať a malá možno niečo málo pomôže (nakŕmiť, dať čistú vodu, to je asi tak všetko). Korytnačku absolútne neodporúčam - s vodnou sa veľa nepomojká, je to mäsožravec a keď zbadá prst tak okamžite hryzie a bolí to viac jak od pitbula a suchozemská potrebuje zimný spánok,takže pár mesiacov v roku v podstate neexistuje... možno morča - nie je tak krehké ako škrečok, aj sa pri dobrej starostlivosti dožíva viac, ale zas dosť páchne, piští (ja osobne ten zvuk nemusím), treba mu čistiť naozaj každý deň, ozaj si rozmysli, či sa ti chce... na tvojom mieste by som sa uspokojila s tým psíkom u svokra, účel splní a máš to bez starostí...
@mssk niektori odporucaju macku lebo nemaju starosti s vencenim,ale mne sa viac paci psik..zalezi na tebe ake zvieratko mas radsej. 🙂
deti a zvieratka patria k sebe 🙂 hovorievam, ze zviera je najlepsia aupairka 🙂
@mssk ak mas vztah k prirode a zvieratam, urcite nieco male zadovaz, ano, treba sa starat, ale tym ukazujes aj dietatu, ze mas zodpovednost a treba cosi urobit pre to, aby vam bolo spolu so zvieratkom dobre. my sme mali/mame rozne, maly pes sa nauci chodit na "macacie" wc, je poslusnejsi. macka je menej narocna, ale zas mne vadilo, ze chodi po stole a po nabytku, ked ju nevidime. morca a zajacik su tiez ok, ak ich mas odmala. asi by som zacala morcatom alebo zajacikom, ak nemas skusenosti, samicky pachnu menej a mozes k nim casom pridat spolocnost. cela robota je krmit, strihat pazury a pravidelne cistit pribytok
@mssk ahoj my sme malé na vánoce koupili morče, dokonce bylo "v tom" takže za dva mesice sme meli malé 🙂 a z jednoho celkem tři 😀 (máme zas už jen jedno) malá ji krmí a pekne se o ni stará jen je fakt že je to práce hlavne pro nás protože ji musíme čistit klec a když nekam jedeme nechat ji u babičky a tak. a tedka přemýšlíme o pejskovi. malého yorkšira vybíráme asi ho zas dostane k vánocům ten je méne náročný než morče mi příjde a na dovču může s námi 🙂 já jsem určo pro zvíře ale všechno musíte zvážit a pořádně! štastný výber i rozhodnutí 😉
urcite macka...nieje bezproblemovejsie domace zvieratko.
dakujem vsetkym🙂 😝
@mssk ahoj,my mame havkaca,ale toho teda nechcete...mali sme morca,drobec ho mal velmi rad,pomahal s cistenim,krmil,mojkali sa,no boli zlaty...bohuzial nam zdochlo...ja som zverinec nekupovala pre maleho,ale pre mna,pretoze ma to bavi,takze starostlivost,cistenie,a vsetko okolo toho je pre mna relax...neodporucam kupovat nic mensie ako morca,ako skrecok,pieskomil,potkan...ono to ani nie je na mojkanie,a dieta im moze nechtiac ublizit...morca je idealne,ale vyzaduje pravidelne cistenie,inak smrdi,zajo podla mna robi dost hluk a neporiadok...po morcati sme si kupili,lepsie povedane,som si kupila cincily,je to krasne zvieratko,nerobi hluk,nesmrdi,len asi nie vhodne pre male deti..neda sa len tak chytit a nechat hladkat...sama musi chciet prist,na co nas maly nema trpezlivost... a co tak fretka?keby nemame psov,hned ju beriem
cincila to som este nevidela nepocula........nasla som si to vyzerato zlatunko....musim o tom zistit info co to papa co to potrebuje a vsetko.......dakujemadula3334
Na mazlení to není, ale co termitiště, nebo mraveniště, je to dokonalý pohled, starostlivost prakticky žádná 😀 Já bych pro tak malé dítě nepořizovala žádné zvíře, pokud bych nebyla sama přesvědčena, že jsem ochotna se o něj starat. Takže u nás zvířátka přijdou až tak v první/druhé třídě, kdy dítě bude vědět co je zodpovědnost, do té doby zvíře pořizuješ jen a jen pro sebe. No a až budu vědět že já budu pomáhat dětem a ne děti mě, tak pak to bude něco jednoduchého. Žádný křeček, mám k nim odpor, pač jsou vesměs dost labilní a koušou, takž z tohoto druhu tak potkana, nebo morče, pokud budeme bydlet někde, kde bude stát klec/terárko mimo dětský pokoj, nebo ložnici, protože jednou se nevyčistí podestýlka a smradu z toho je jak hrom 😉
Takže když už chcete celá rodina zvíře, tak se primárně dohodni ty a manžel, o co jste ochotný pečovat a pamatuj, každé zvíře je starost navíc, je otázka jak dlouho tebe, při péči o děti, domácnost atp. bude ještě bavit mít "starost z rozmaru" 😉
Činčila je poměrně náročná na péči, hlavně na socializaci s lidmi, všechny co jsem potkala kousaly a to fest, stejně tak fretka, krom jedné, ale ta zas žrala veškeré kabely a hadice v domácnosti 😀
@mssk ahoj, a čo tak veľký slimák?...😉 je asi tak náročný ako korytnačka...nie záhradný, ale "africký"....kuk
http://hobby.idnes.cz/obri-snek-je-pritulny-a-n...
my o ňom uvažujeme🙂 ...nesmrdí a starostlivosť je minimálna...ps: rybičky už máme...škrečka až o rok...smrdí "trošku" menej ako zajčik...len sa nám zdá hlučný, keďže v noci šliape v tom svojom bubne...ešte sme nemali ani jedného, lebo naše deti sa mi zdali malé...ale v rodine už mali tieto zvieratká (aj morča a pavúka - tarantulu...) takže viem posúdiť😉
ahoj 🙂 ..uprimne, ziadne.
..zive zvieratko nie je hracka, vzdy je to nejaka ziva bytost o ktoru sa treba starat. dieta ma mat zvieratko ak chape co to obnasa, fakt ho a chce a hlavne je schopne a ochotne sa onho DENNE STARAT. krmit, cistit , zaobstarat potravu, cistu vodu atd.. ak to nedokaze a tieto veci nechape , tak ho "chce" tak na 7 dni +/- a potom on strati akykolvek zaujem. ber to tak ,ze to zvieratko co kupite ostane tebe a manzelovi a vy sa onho aj budete starat. takze to co kupite, akoby si sebe kupovala , tak nad tym rozmyslaj 🙂
tak, ake zvieratko by si chcela TY ?! 🙂