Aké prvé kolieskové korčule?

mummy01
30. aug 2012

Pozrela som aj starsie temy ale nenasla som odpoved.Ake su lepsie inline alebo dvojradove?Ja mam skoro 6rocnu dcerku a chcela by na narodeniny,no nieje velmi sportovo zalozena,nevie este ani bicyklovat a dost sa boji.Poradite?

lilysk
30. aug 2012

Ahoj riesila som presne tento problem minuly tyzden ☹
Moj manzel je vedec takze sa tomu venoval asi 4 dni od rana do vecera a aj po konzultacii s profesionalnou krasokorculiarkou a neviem kym este ,lebo uz po 2 dnoch som prestala tomu vsetkemu rozumiet dospel k nazoru ,ze jednoznacne inline 🙂))Sme aj boli pozerat -su aj take co su 3 kolieska a casom ked uz dieta vie samo korculovat sa a to koliesko prehodit do radu ,takze vznika inline z toho ,ale je to vsetko taka umela hmota -tazke -nepacilo sa nam to -moj muz hovoril ,ze velmi zle -on je velmi sortovo zalozeny clovek ,takze pozera na kvalitu aj na to ci je to pohodlne aj material a potom vyhodnocuje situaciu 🙂)))
My sme kupili inline -take co sa daju nastavovat cisla od 29-32 tusim 🙂)A kup jej kvalitne chranice a prilbu !!!

miriamkac
30. aug 2012

@mummy01
Ak môžem poradiť 😅 tak vyberať hlavne podľa možností dieťaťa a prostredia. Dá sa vybrať kvalitne a aj cenovo prijateľne.
1. 6-ročná aj keď nie veľmi športovo založená zvládne klasické inline jednoradové
2. dôležitá je topánka...podotýkam, vyberať softovú topánku s trojzapinaním (klipsňa, suchý zips, šnúrka), kľudne s rozťahovacím skeletom
3. Sledovať ložiská pre 6 ročné dievča odporúčam ložiská s označením ABEC5 (ak chce niekto bližšie info, môže sa ozvať cez IP)
4. Kolieska - vyvarovať sa plastovým (PVC)...silikónové, alebo PUC kolieska...už závisí na výrobcoch...je to viac menej jedno
5. sledovať aj max. hmotnosť a zaťaženie korčúľ a aj pozrieť "podvozok" korčule (býva plastový, kovový)
Posledná rada...ak chcete, aby deti korčulovali, potrebujú vzor...Vás...rodičov, súrodencov, kamošov...takže ak kúpite dieťaťu kurčule a pošlete ho korčulovať...tak sa potom nečudujte, že ho to nebaví 🙂 🙂 🙂 treba sa zobrať s ním...my to máme odskúšané 😎

mummy01
autor
30. aug 2012

@miriamkac vdaka za vycerpavajuce info 🙂 mne sa zdaju inline tiez lepsie ale bojim sa ze sa bude bat tej rychlosti.Ona je troska drievko 😀 skor umelecky zalozena.U nas korculuje iba tatino,kedze dcera je drievko po mamicke 😀

miriamkac
30. aug 2012

@mummy01
To nevadí. Rýchlosť korčúľ závisí od ložísk, tak potom môžeš uvažovať o ABEC3 ale do ABEC1 by som už nešla, nakoľko tie už môžu byť moc pomalé a majú skôr opačný efekt...odrážať sa dolu kopcom...nebaví ani "drievko"🙂...možno keby mala dobrého sparinga 😉 tak by ani drievko byť nemusela...fakt to nie je náročné a je to super pohyb... 😀 😀

kenderovad
11. máj 2021

@miriamkac dobrý den
velmi ma oslovilo ako sa vyznáte...mohli by ste mi poradiť nejaké korcule pre 5r zacinajucu? chce na narodky, ale neviem ci ju to chyti.