Pozrela som aj starsie temy ale nenasla som odpoved.Ake su lepsie inline alebo dvojradove?Ja mam skoro 6rocnu dcerku a chcela by na narodeniny,no nieje velmi sportovo zalozena,nevie este ani bicyklovat a dost sa boji.Poradite?
@mummy01
Ak môžem poradiť 😅 tak vyberať hlavne podľa možností dieťaťa a prostredia. Dá sa vybrať kvalitne a aj cenovo prijateľne.
1. 6-ročná aj keď nie veľmi športovo založená zvládne klasické inline jednoradové
2. dôležitá je topánka...podotýkam, vyberať softovú topánku s trojzapinaním (klipsňa, suchý zips, šnúrka), kľudne s rozťahovacím skeletom
3. Sledovať ložiská pre 6 ročné dievča odporúčam ložiská s označením ABEC5 (ak chce niekto bližšie info, môže sa ozvať cez IP)
4. Kolieska - vyvarovať sa plastovým (PVC)...silikónové, alebo PUC kolieska...už závisí na výrobcoch...je to viac menej jedno
5. sledovať aj max. hmotnosť a zaťaženie korčúľ a aj pozrieť "podvozok" korčule (býva plastový, kovový)
Posledná rada...ak chcete, aby deti korčulovali, potrebujú vzor...Vás...rodičov, súrodencov, kamošov...takže ak kúpite dieťaťu kurčule a pošlete ho korčulovať...tak sa potom nečudujte, že ho to nebaví 🙂 🙂 🙂 treba sa zobrať s ním...my to máme odskúšané 😎
@mummy01
To nevadí. Rýchlosť korčúľ závisí od ložísk, tak potom môžeš uvažovať o ABEC3 ale do ABEC1 by som už nešla, nakoľko tie už môžu byť moc pomalé a majú skôr opačný efekt...odrážať sa dolu kopcom...nebaví ani "drievko"🙂...možno keby mala dobrého sparinga 😉 tak by ani drievko byť nemusela...fakt to nie je náročné a je to super pohyb... 😀 😀
@miriamkac dobrý den
velmi ma oslovilo ako sa vyznáte...mohli by ste mi poradiť nejaké korcule pre 5r zacinajucu? chce na narodky, ale neviem ci ju to chyti.
Ahoj riesila som presne tento problem minuly tyzden ☹
Moj manzel je vedec takze sa tomu venoval asi 4 dni od rana do vecera a aj po konzultacii s profesionalnou krasokorculiarkou a neviem kym este ,lebo uz po 2 dnoch som prestala tomu vsetkemu rozumiet dospel k nazoru ,ze jednoznacne inline 🙂))Sme aj boli pozerat -su aj take co su 3 kolieska a casom ked uz dieta vie samo korculovat sa a to koliesko prehodit do radu ,takze vznika inline z toho ,ale je to vsetko taka umela hmota -tazke -nepacilo sa nam to -moj muz hovoril ,ze velmi zle -on je velmi sortovo zalozeny clovek ,takze pozera na kvalitu aj na to ci je to pohodlne aj material a potom vyhodnocuje situaciu 🙂)))
My sme kupili inline -take co sa daju nastavovat cisla od 29-32 tusim 🙂)A kup jej kvalitne chranice a prilbu !!!