Ahojte, chcela by som kúpiť pre malú k Vianociam odrážadlo. Pred týždňom mala dva roky a predpokladám že ho začne používať tak na jar. Páčia sa mi tie drevené, prídu mi ľahké a jednoduché, tie kovové pripomínajú už normálny bicykel. Aké máte skúsenosti s ich používaním? Teda aj čo sa týka bezpečnosti, kvality, samotnej jazdy... či sú v nich nejaké rozdiely. Nepotrebujem perfektné najdrahšie keďže prvé odrážadlá sme využívali len po byte takže neviem ako veľmi bude toto ďalšie využívané, ale hádam už na jar a v lete by ju to mohlo baviť lebo príde mi to dobré pre deti. Ďakujem
Pri tom Smoby píšu hmotnosť 2,3kg čo sa mi ani nezdá že by mohlo byť tak málo. Len ozaj neviem aký je v nich rozdiel. Či sa to prvé drahšie ľahšie ovláda alebo skôr sa na ňom dieťa naučí jazdiť?
Čo sa týka odrážadiel, z vlastnej skúsenosti myslím, že je v podstate úplne jedno, či sú drevené, plastová alebo kovové - dôležité sú dve veci - aby výška sedla bola čo možno najnižšia, aby už aj malý dvojročný drobec dočiahol na zem a aby riadidlá boli napevno-žeby sa neotáčali o 360 stupňov ale len doprava a doľava - to som si uvedomila na malom susedovi, ktorý takéto odrážatko mal a veľa na ňom padal, častokrát sa mu zvrtlo a báli sme sa, že si vybije zuby. Nám sa / pri oboch deťoch / osvedčilo odrážatko z Lidla. Sú naozaj super. A dajú sa kúpiť aj na bazári ako použité - čo drobček, samozrejme, nezbadá🙂)
Je plastové, ľahké a dieťa ma na ňom polohu ako na bicykli, na iných sa mi zadali deti veľmi vystreté, ma klasické nafukovacie kolesa a dieťa si môže vyložiť nohy na tie stupadla, môj sa napríklad rozbehol z kopca, nohy hore, čiže super trénoval rovnováhu, dostal ho k 2. narodeninám a nemal ani 3 roky, keď sa naučil bicyklovať bez pomocných
Ďakujem za rady, @merlinka29 dobrý postreh, to otáčanie kormánu mi príde logické tak pozriem také čo sa neotáča celkom dokola
My sme mali pri prvom synovi drevené EasyGo, je síce stabilnejšie, ale je ťažšie a horšie na prenášanie... Ale jazdil na ňom veľmi rád aj po teréne. Dcére sme kúpili chicco pink arrow, je najmenšie, v pohode naň dociahla,
keď ešte nemala ani 2 roky a rýchlo to pochopila. Dôležitejšie pri rozhodnutí je, aká je výška
sedadla, či naň dieťa dociahne v pohode. A je v podstate jedno, aké odrazadlo kúpite, ak na ňom pochopí rovnovahu, ľahko sa prechádza na bicykel. (Prvý syn mal drevené odrazadlo a mal menej ako tri roky, keď plynulo prešiel na bicykel. Druhý syn nechcel odrazadlo vôbec a na bicykli sa naučil keď už mal skoro štyri a bolo to ťažšie ho to naučiť).Dcéra si zatiaľ uziva to odrazadlo chicco, už sa aj spustí z kopca a uziva si to a myslím, že tiež plynulo prejde na bicykel, keď bude mať menej ako tri roky. (My máme odrazadlo bez bŕzd). Dcera na to drevené zatiaľ nedosiahne a stojí nepouživane v kute ;)
A tá brzda je dôležitá? Vie to vôbec dieťa stlačiť a hlavne napadne ho to ak chce zabrzdiť? 🙂
Na First biku sa neda nastavovat vyska riadidiel, co je podla mna dost velka nevyhoda.
u nas jednoznacne STRIDER..sluzil od 16m do 6 rokov..len som dokupila plus sedadlo s dlhsou tycou k nemu ked mal cca 4,5 roka..ale maly je velmi vysoky..mnohym detom ani netreba vymenit..no ta moznost tu je. Je uplne lahkucky,ma myslim moznos najnizsieho a zaroven najvysieho nastavenia sedadla na trhu...teda sluzi ozaj vela rokov..a ked sme boli vonku tak decka co mali aj ine znacky s nadsenim jazdili na nasom.
PS-pretacanie kormidla voibec nevadi..ani jedno dieta co na nom jazdilo,vcetne mojho syna nikdy zo strideru nepadlo...a uz vobec nemalo problem s kormidlom. Praveze bolo umele, ak na inom to kormidlo neslo cely okruh..brzda na na strideri da dokupit nozna..
tu vidno ze je vhodne aj pre malinke deticky...
Za mňa tiež First Bike, malý odskúšal viac odrážadiel a toto bolo naj.. dá sa naň dokúpiť aj adapter na zníženie sedadla
Ako som uz pisala vyssie, tohto roku dcera jazdila na Puky LR a first bike (ten z prveho prispevku). V porovnani to vyhral na plnej ciare puky. Na rozdiel od ostatnych odrazadiel mal taku plosinku na nohy. Ked si to dcera rozbehla alebo isla dole kopcom, vylozila si nohy. Potom pukyho ukradli a dostali sme first bike. Dcere to velmi chybalo, tam museli byt nohy stalev pohybe. Puky mal aj stojan, cize pekne stal. Synovi (2.5) nebolo dobre ani jedno. Vela odrazadiel je kategoria 3+, treba si to skontrolovat (ci je to 2+), nech potom rok nestoji v skrini. My sme mali obe odrazadla z druhej ruky po chalanoch a obe vyzerali uplne nove.
náš malý sa naučil na bicyklovom odrážadle perfektne držať rovnováhu, prechod na bicykel bol potom po roku celkom hladký
My sme kúpili perfektné odrážadlo , ktoré tiež vyzerá ako bicykel, na stránke cyklospeciality, je to značka woom. Naozaj je kvalitné 👍
hej, aj my máme wooma a spokojnosť
Ja odporúčam tie ľahučké s hliníkovou konštrukciou.
Pre nás bol jednoznačne top MY FIRST bike s brzdou. Malý ho super využil od 2,5 do 5 rokov a hneď po ňom princezná od susedov tiež od 3 do 5 rokov. Potom obaja plynulo presadli na bicykle.