Aké lego mám kúpiť pre 5,5 ročnú dcéru?

natanele
6. máj 2015

Dcéra má 5,5 a túži po domčeku z lega. Oplatí sa ešte investovať do duppla, alebo radšej siahnuť po menších dielikoch? Mne sa zdá, že z väčšími by sa lepšie vyhrala, no neviem... Aké sú vaše skúsenosti?

peneloppe
6. máj 2015

Ja mám synov 5-ročného a 7-ročného a už kupujeme len väčšie lego, duplo už nie. Našťastie starší už vie pekne skladať aj s menšími dielikmi a pomôže malému. Ja by som kúpila väčšie.
My sme mali na vianoce domček ako darček. Na obrázku vyzerá taký veľký ale inak je dosť malý ale inak dobrá hračka.

eeffka
6. máj 2015

mam 3,5r a s malym legom ( Friends) sa hra vyse roka, duplo odignorovala

ask
6. máj 2015

U nas maly 3rocny funguje na oboch🙂

ichbinich
6. máj 2015

@natanele:
Ak ma uz 5,5 roka, na Duplo je uz "velka".
Na prechod medzi Duplom a Legom maju seriu Lego Juniors. To su uz klasicke Lego kocky, ale tie konstrukcie su jednoduchsie, a nie su tam stovky pididielikov, ale tie vascie kocky, a rychlejsie sa to da postavit.
Inak syn ma male Lego od ca. 4 rokov, ale hra sa niekedy aj s Duplom. Duplo ma tu vyhodu, ze postavi vacsie garaze pre svoje auta rychlejsie 😉 😀
Lego City ma velmi vela zaujimavych veci.
Ak chce dcera domcek, maju z tej serie Creator modely, co sa daju postavit z jednej krabice tri rozne modely (samozrejme nie vsetky naraz).
Lego Technic je uz pre vacsich a pokrocilych.
Seria Lego Classics su krabice plne roznych kociek a par navodov na rozne modely. Aj na internete su plany a napady.
Na kazdej krabici je napisany odporucany vek.
Ale tebe by som odporucala to Lego Juniors.

daniela208
6. máj 2015

môj syn (skoro 4 ročný) sa hrá len s malým legom

kakaovyrez
6. máj 2015

My mame aj duplo aj normalne lego, z dupla mame velku krabicu, tak sa s tym perfektne vyhraju. Nevyhodou je (v pripade, ze nemate este ziadne lego duplo), ze ked kupis jedno duplo, vyjde ta to vela penazi, ale kociek vela nebude. Maleho lega za tu istu cenu kupis ovela viac. Male lego je narocnejsie na skladanie, ale obidvoje su uplne super a najnajnaj hracka na svete, urcite tym nic nepokazis!

kaktusik007
6. máj 2015

urcite uz neinvestuj do dupla - na to je prilis velka.

ak si hned aj nebude vediet domcek postavit - lebo tie su tazsie uz a su primarne urcene od 8 ci 10 rokov, tak jej ho postavis ty. A ona sa s nim bude hrat.

Moje deti maju 4 a 5 rokov, duplo nekupujem uz asi 2 roky... Obcas si ho vytiahnu, ale daleko lepsie sa zahraju s malym legom - nestavaju sice moc z neho, len naozaj par jednoduchych veci, avsak ked maju postavene domy, lode, auta, lietadla a maju panaciky -- vedia sa s tym hrat aj dve hodiny pekne spolu.

Máme tu inak aj skupinu o Legu - srdecne vitam vsetkych, ktori maju zaujem, link na skupinu je https://www.modrykonik.sk/group/6240/ a staci napisat ip mne, alebo @harper - rady vas pridame do nej 🙂

Legu zdar!!! 🙂

harper
6. máj 2015

nasa mensia ma 3,5 a duplo sme doma nikdy nemali, tak od mala fici na normalnom klasickom legu 🙂

7662078017
6. máj 2015

Určite friends- moja má 3 roky a sama si poskladá piknik s autom 🙂

stanislavao
6. máj 2015

5,5 rocnej urcite nie Duplo. Ved to je pre male 2 rocne deti. Urcite klasicke lego, ktore bude mat potom na dlho.

lenulka0605
6. máj 2015

moja malá dostala na Vianoce http://www.dracik.sk/41008-lego-friends-kupalis... a to mala len 3 roky, a skladá si ho sama a my máme kľud, vymýšľa si svoje domčeky. Už sme jej dokúpili aj tie menšie legá. Určite odporúčam veľké lego. U nás už je duplo odložené, hráme sa už len s klasickým veľkým legom. 😉