maly vie dobre drzat balanc,mame trampolinu....neviem,ci mam kupit kacicky,ci uz normalne korcule.tuna v meste chodia deticky od troch rokov na hokej,ale neviem,ake korcule maju.dakujem pekne.kata
myslím, že ideálne sú klasické korčule, pre chlapca chlapčenské-hokejové. Akurát že 3 ročné dieťa by ešte nemalo pridlho stáť na korčuliach, kvôli vývoju členkových kĺbov. Mladšia dcérka začínala tiež ako 3 ročná, viac menej formou hry, muž ju ťahal na korčuliach, jašil sa s ňou, potom trošku kráčala popri okraji klzisku, tak asi po 2 korčuľovaniach už korčuľovala pomaličky sama. Na začiatku vydržala tak 15 minút, potom si pobehala na ihrisku (bolo vedľa ihriska) zase trošku korčuľovala, neskôr už vydržala tak pol hodinku. Viac ani pre tak malé dieťa na začiatok netreba.
@marosko08
nasa dcerka bude mat v januari 3 roky a cca pred 2 tyzdnami sme zacali korculovat. prvy krat bola na kacickach a druhy na normalnych. kacicky ju bavili viac, asi pretoze je to o nieco jednoduchsie , tie normalne ju bavili chvilku potom bola unavena ,boleli ju nozky a potom sme ochoreli tak mame pauzu 😒 . ale ked pojdeme nabuduce tak dame asi kacicky, aby sa naucila pohybovat po lade a potom uvidime...
Ahoj, dcérka sa naučila korčuľovať na normálnych korčuliach (požičaných) keď mala 3 a 3/4 roka (kuk môj album), teraz na Vianoce dostane svoje nové korčule a už sa na ne veľmi teší 😀
urcite normalne korcule, "kacicky" som davala synovi, ked mal rok a pol, to je tak nanajvys na oboznamenie sa s ladom. Tie nastavovacie korcule neodporucam, syn sa sice nestazoval, ale ja som citila urcitu nerovnost v topanke a tiez tie klipsne sa dost casto same odopinali napriklad pri pade (nastastie sme mali len pozicane, po par razoch som radsej kupila sice drahsie ale normalne hokejove korcule)
A co sa tyka "vyvoja clenkovych klbov" ak ide o lyzovanie zase sa vytiahnu kolena, chcela by som vidiet tu zataz, ktora by tieto klby nejako trvalo poskodila, este som o takom niecom nepocula, ruku na srdce, kolko asi take dieta vydrzi korculovat 1 hod? viac asi nie (sudiac podla toho mojho) a ako casto na tom lade je? my sme minulu zimu boli cca 2-3x do tyzdna, to iste plati pre lyzovanie, ziadne male dieta predsa nevydrzi na lyziach od rana do vecera, sedem dni v tyzdni celu zimnu sezonu, takze myslim si reci o nevyvinutych klboch a ich "velkej zatazi" nie su na mieste, to plati skor pre vrcholovych sportovcov, inak by sme tu mali v Kanade obrovske mnozstvo telesne postihnutych deti, kedze tu sa s korculvanim, ci lyzovanim zacina skoro, my s manzelom sme tiez zive priklady toho, ze ziadna ujma na zdravi nehrozi - ja lyzujem od 3 rokov, manzel korculuje a to este navyse chodil do hokejovej skoly, takze zataz tam bola dennodenna, nemame ziadne problemy s koncatinami, jedine, co sme ziskali je laska k tymto sportom a tu prenasame aj na nase deti
@sisaka , ja som o tých členkových kĺboch len pripomenula v zmysle, aby to na začiatku malé deti nepreháňali, nie, že korčuľovanie automaticky škodí kĺbom. V tomto sme myslím zajedno, že všetko s mierou. 😉
Ono sú deti, ktoré si to vedia regulovať, povedia po pár minutách, pol hodinke, že ich bolia nohy, oddýchnu si. Ale sú aj deti, ktoré keď ich niečo baví, nejaký šport, tak sú schopné to robiť celé hodiny, bez ohľadu na bolesť, tak som len upozornila, takéto typy detí musí trošku regulovať rodič. Zdravému dieťaťu by korčuľovanie určite nemalo ublížiť, ale bohužiaľ je veľa detí už v útlom veku s ortopedickými problémami, plochými nohami, nesprávnym držaním tela - hlavne tí musia dávať pozor na jednostranné zaťaženie. Napr. naša staršia dcérka má hypermobilné členkové kĺby, pri nej nám ortopedička odporučila korčuľovanie najskôr od 5 rokov (začala v 6. rokoch). Mladšia je zdravá, tak tá začala korčuľovať skôr a všetko bolo v pohode.
Ahojte... neporadi niekto ako sa vyznat v cislovani klasickych dievcenskych korcul ( krasokorculiarky) ... mame doma jedny biele, cesky vyrobok piruet tusim a nikde neviem najst ake to je cislo-velkost. na vnutornej strane je vytlacenych niekolko cisel len im nerozumiem 🙂
ja by som povedala, že normálne... ja som mala síce kačičky, ale asi je to jedna riť... rovnováhu sa musí naučiť držať tak i tak 🙂 a čím skôr sa to naučí, tým si to lepšie osvojí