Aké brzdy na bicykel pre 5 ročné dieťa?

brnka
2. mar 2013

Odporúčate prednú aj zadnú na riaditkach (páčku) alebo brzdenie zadného kolesa pedálmi? Poraďte prosím.....

katren
2. mar 2013

my mame firstbike a tam je na riaditku a mala nema problem..doteraz ste nemali ziadnu brzdu??? 😕

tintinka
2. mar 2013

my mame zadnu brzdu na pedaloch a prednu na riaditkach, ale tu zatial vobec nepouziva..brzdi pedalmi

juliagregor
2. mar 2013

podla toho ako dlho jazdi, syn dostal k 6 narodkam už bicykel s prehadzovačkou a s brzdami v riaditkach... trvalo mu to asi 2 dni kym si zvykol..
pre male deti to vsak vobec neodporucam

ivuska027
2. mar 2013

no kazdy kvalitny bicykel by mal´mat aj brzdu na pedaloch. Urcite by som nekupovala taky, ze by mal pretacanie pedalov dozadu. Jednak, ze sa dieta nenauci tak rychlo jazdit a o bezpecnosti nehovorim. Nas starsi syn sa naucil pouzivat brzdy, ci uz na riaditkach alebo na pedaloch pred tretim rokom. Urcite by som vyberala starostlivo 😉

katy1979
2. mar 2013

Brzdenie pedalmi by pri tej velkosti malo byt samozrejmostou. Brzda na riaditkach ano. Ak bude iba jedna tak umiestnena na zadnom kolese

stanislavao
2. mar 2013

urcite brzdenie zadneho kolesa pedalmi je pre male deti najvhodnesie. predna brzda je nebezpecna v tom, ze sa cely bicykel prevrati pri vacsej rychlosti dopredu a dieta prepadne cez volant.

activeone
4. mar 2013

dobry den. ked sme vyberali detske bicykle do nasej ponuky tak sme sa na nasom trhu natrafili prevazne na bicykliky ktore maju zadnu pedalovu brzdu, tzv. torpedo. Osobne sme tento brzdny system zavrhli nakolko nam pride ako spiatocnicky krok v rozvoji zrucnosti dietata ako aj celkovej bezpecnosti.
Mnoho zakaznikov vyzaduje packovu brzdu na odrazadlach a ked uz ju teda maju pouzivat na biku tak zrazu nie je packa dost dobra ? 🙂

my mame bicykle 12, 14 aj 16 palcove s volnobehom a prednou a zadnou packovou brzdou.
Dnesne deti vyrastaju na odrazadlach a su intuitivne naucene brzdit nohami na zem. ak ma bike torpedo a da dieta dole nohy tak dostane poriadne od pedalov po nohach ! torpedo je prekazkou aj pre ludi ktori pouzivaju taznu tyc.
Deti sa ucia rychlo ! tak ich nebrzdite ! 🙂

mat_ka
4. mar 2013

ivuska027 no ja si s tebou dovolim absolutne nesuhlasit!!! volnobeh a packove brzdy su technologicky uplne ine ako lacne cinske torpedo brzdy. Robia to iba naozaj specializovane firmy. dieta je schopne naucit sa hocico a to velmi rychlo, tak nepodcenuj svoje deit 😉
bicyklovanie nie je o brzdach ale je o rovnovahe, ak vie udrzat balanc tak riadenie, brzdenie slapanie dieta pochopi v zasade rychlo.
ak sa pozries do buducnosti, tak dieta ktore je v 4-6 rokoch si zvyknute na brzdenie pedalom tak bude mat v 7-8 rokoch riadny chaos ked dostane prvy bike s prehadzovackou a tam je volnobeh, predna zadna brzda.
Preco mam ucit deti nieco, co v buductnosti bude pre nich bude totalne zbytocne - takto sa v 3 rokoch naucia ze bicykel ma volnobeh, brzim prednou zadnou a fungujem 😉
je tu urcite na zamyslenie Ivka 😉

damoska
30. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

jednoznačne brzdenie pedalmi.

12romi34
17. júl 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

tiež brzdenie pedalmi. Je to ovela lepšie. Brzdenie prednych kolies by som uplne dala preč, ak mu nechcete ubližit.

eni01
17. júl 2018

jasné, že na riaditkach ak sa bojíš, že by sa pretočil cez riaditká tak to sa nestane, detské bickle nemajú tak silené brzdy, že by sa to stalo a brzda sa dá regulovať

12romi34
17. júl 2018
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

to sice ano, ale aj tak by som sa bala. Su to nevyspytattelné deti. A hlavne by som im dala priblnu a chraniče na kolienka.

essenceee
11. máj 2020

určite brzdu na zadne, nie na predne koleso a potom je už jedno, ši ju bude mat na riaditku, alebo bude brzdit pedalami

mareri
7. jún 2020

maju dnešne bicykle ešte brzdenie pedalami? Alebo su to ručne brzdy, ktore su rozdelene na prednu a zadnu brzdu?