16 palcový bicykel pre 4 ročné deti

sterea
29. jan 2013

Chceme 4 ročným deťom kúpiť ich prvý bicykel, doteraz jazdili na odrážadle a uvažujeme nad veľkosťou 16. Len sa nevieme rozhodnúť aký bicykel kúpiť. Chceli by sme aby samozrejme bol za prijateľnú cenu do 90 - 130 EUR, aby sa dalo dať sedadlo nízko,aby deti dočiahli nožičkami na zem a hlavne aby ľahko šlapal. Uvažujeme nad značkou Olpran, Worker, Kenzel, DHS.
Poprosím Vás o tipy a skúsenosti.

mimka
29. jan 2013

my sme objednali pre 5 rocneho /ma 118 cm/ tento http://www.ctm.sk/model/kids/20/jimmy/?id_model..., 16´´ nam bol minule leto malicky uz, buchal si kolienka...

brnka
1. mar 2013

Mna by zaujimalo, ci je pri takomto bicykli lepsia zadna brzda na volante alebo brzdenie pedalmi...... dakujem

brnka
2. mar 2013

haloooo, prosim poradte mi ..............

lienockaa
2. mar 2013

@brnka my mame aj aj,dlho nevedel pochopit,ze dozadu sa tiez da pedalmi zabrzdit,brzdil vzdy rucne,takze zislo sa nam mat oboje..

alusha
2. mar 2013

bezpecnejsia je urcite zadna pedalova...

brnka
2. mar 2013

@alusha kvoli comu myslis bezpecnejsia? Aby nezabrzdil prednou a neprevratil sa dopredu?

activeone
4. mar 2013

zdravim.
Ja by som dal do pozornosti anglicke detske bicykle Ridgeback - maju velkosti 12,14, aj 16. avask s volnobehom a packovymi brzdami v predu aj vzadu.
Nie je pravda ze tento brzdny system je nejako nebezpecny je to iba vzita dogma. Pokial dieta presada z odrazadla tak je naucene brzdit nohami na zem, ak ma bicykel zadnu pedalovu brzdu tak mu tie pedale a da nohy na zem tak mu tie pedale daju pekne po nohach. to sa pri volnobehu nestane !
Dieta nie je schopne "zakusnut" prednu brzdu tak aby ho bicykel vysadil, ak sa tak stane, tak urcite iba raz a potom uz bude vediet ako brzdit.
Rozhodne davajte detom na bike prilby !!!

sterea
autor
4. mar 2013

Nakoniec sme kupili z pod ruky Demu 16. Deckam sme nedali pomocne kolieska a zda sa mi ze odrazadlo bolo dobra predpriprava na bicykel, pretoze napriek tomu ze na bicykli teraz sedeli prvy krat docela im to islo. Bicykliky maju pedalovu brzdu a myslim ze je dobra v tom ze hned pochopili ktorym smerom treba tocit pedale 🙂. Min. rok skusali na bicykliku s volnobehom a nechapali kade tocit, raz tocili dopredu, raz dozadu 🙂 a teraz im to islo hned aj ked par krat nechtiac zabrzdili, ale rychlo pochopili kde robia chybu, proste ich to nepustilo 🙂.

anjelicek26
4. mar 2013

@sterea - zavisi od vysky dietata, nie od toho, co kto iny kupil ;) Nasa mala mala v 4 rokoch len 92cm a bicykel dostala 12-ku a bola to idealna velkost. Teraz v 6 rokoch dostala 16-ku a este je jej dost vysoka, ale uz na nej jazdi. Ma 111cm teraz. My nedame dopustit na puky bicykle, ma prednu aj zadnu brzdu (väcsinou vyuziva zadnu). A suhlasim vyssie, najdolezitejsie pri kupe bicykla je kupit prilbu a na ucenie aj chranice na ruky a kolena xixi Pridavne kolecka su vec, co sme nikdy nenamontovali, len to predlzi dobu ucenia... 4 rocne dieta ma dostatok rovnovahy, aby bicyklovalo bez.

sterea
autor
4. mar 2013

A este chcem povedat , ze povodne sme objednali nove DHS bicykliky od Workeru za velmi prijatelnu cenu 80a 95 EUR a prisiel bicykel v strasnom stave a este iny ako sme objednali 😠 😠 😠

sterea
autor
4. mar 2013

@anjelicek26
mas pravdu velkost bicyklika zavisi od vysky dietata a nie veku. Nasi maju 100 a 103 cm a na zem dociahne len maly aj to len na spicky, mala zatial nedociahne. Ale 12 sa mi rozhodne uz videla zbytocna, hlavne ak sme museli bicykliky kupit dva naraz kedze mame dvojcata 🙂

kaja73
4. mar 2013

@sterea ak budu mat aj pomocne kolieska tak je 16 idealna aj pre mensiu ,ale ako ich chces v blizkej dobe ucit bez pomocnych tak kup vyvysenu 12-su aj take bicykle-maju sice mensie kolesa,ale su take robustnejsie ,tak im to bude stacit a v pohode sa naucia cez leto aj bez pomocnych.
Na 16 ti nezastavia a ani neodrajtuju sami -ak budu bez pomocnych koliesok-este dlho-moj ma 106cm vie sa uz od 2,5 roka bicyklovat bez pomocnych,ale na 16 neodrajtuje sam a aj ledva sam zastavi-je mu to vysoke aj ked spickami dociahne na zem.

anjelicek26
4. mar 2013

@sterea - tak to ano, a strnastka? No ty vies ako ti drobce rastu, moja mala rastie slimacim tempom tak nejake preskakovanie velkosti pri bicykli nehrozilo 😀 😀 Len nech sa rychlo naucia, nasa sa to naucila do pol hodiny 😀 😀 😀 Ale brzdit az po troch dnoch, tak to bola trochu sou 😀 😀

kaja73
4. mar 2013

@sterea teraz citam ze ste uz kupili bicykle 😝 som ten prispevok preskocila-holt som naslepla. 😲

sterea
autor
4. mar 2013

@kaja73
Uz sme kupili 🙂 . tak dufam ze to pojde aj bez tych pomocnych, zatial sme im ich nedali, ale zatial jazdili len hodinku. Sama si s nimi netrufam, takze dalsi pokus bude az cez vikend 🙂.

ninah1486
3. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ahoj ja mam velmi dobru skusenost so znackami woom a rascal, skus sa pozriet po tych