Baby chcem ísť za priateľom s dcérkou do Holandska nakoľko tam pracuje a chceli by sme tam zostať, lebo u mojich rodičov sa to nedá už vydržať psychické deptanie a branie materskej uz je toho dosť… ale neviem ako to tam funguje zo zdravotníctvom, keby potrebuje mala lekára alebo ja keby nám niečo je viete ako to je s deťmi, a tie ktoré tam žijete alebo ste žili poviete mi niečo viac ? Čo treba tam vybavit a tak ďalej ? 🙂
@stellarstar no dakujem 😀
Autorka, ake stare mas dieta ? V prvom rade musis vybavit BSN cislo a zdravotne poistenie + registracia na Gemente ( nieco ako miestny urad na SVK ). Materska, respektive rodicovska dovolenka v NL netrva 3 roky ako je tomu na SVK. Dieta bud do jasli ( nie je to lacne ) a ty do prace, popripade vybavit opatrovatelku alebo aj ked ostanes doma, tak to zdravotne poistenie platit musis. Mesacne to vychadza cca okolo 130€. Uplne najzakladnejsie zdravotne poistenie.
@bessie12 môžem sa spýtať a ten mestský úrad kde to nájdem ? Lebo už som z toho jeleň vôbec neviem kde začať a ako, ja viem anglicky ale môj priateľ nevie a on mi nevie poradiť kde čo
v meste, v ktorom budes byvat. Pre viac info by som napisala email na slovensku ambasadu v Den Haagu. Oni ti urcite budu vediet lepsie poradit. https://mzv.sk/web/haag/kontakt
Inak tvoj priatel byva kde ? V dome od agentury alebo v podnajme ?? Pretoze, ak mu byvanie poskytuje agentura, tak pravdepodobne nebudes moct ist za nim. Najskor by musel vybavit nejaky podnajom a ten nie je lacny.
len doplnim, ze aj na ziskanie BSN su nejake podmienky, asi nedavaju len tak hocikomu. Konkretne neporadim, my sme velmi specificky pripad…
@guudy daj preč @ od autorka lebo týmto si neoznacila autorku témy ale iný na mk existujúci nick - len pre info
@stellarstar dik, myslela som, ze len ‘autor’ je nick 🙂
@bessie12