Zdravím vás, rád by som sa spýtal, aký máte názor na to, keď manžel ide zarábať do Holandska (príjem cca 3500€ na živnosť) a ide s ním aj rodinka (manželka a 1.5 ročný syn)? Oplatí sa to? Viem, že prenájom 2izb tam vyjde okolo 1200€. Potrebujeme totiž zarobiť, našetriť, aby sme mali min 20% z hodnoty nehnuteľností - kvôli hypotéke.
Holandsko poznam len ako navstevnik v principe / ale som tam minimalne 10-12x rocne a mam tam vela znamych (aj holandanov). V porovnani s DE, kde zijem je to trosku drahsia krajina (moj odhad cca 10%) a tak mi pride tych 3500 v hrubom velmi malo. Na druhej strane - predpokladam ze tak ako v DE, tak aj v NL nie je problem pre manzelku pracovat. Znizene uvazky a sluzby spojene so starostlivostou o mensie deti su vyrazne lepsie ako na SVK. Takze ako start by to malo ist. A ked sa otukate, platovo sa urcite niekam posuniete. A ja mam holandsko velmi rad a nikdy by som sa tam nestahoval s cielom zarobit, ale ostat zit 🙂
@domingo23 Za mna v pohode. Prepocitaj si, kolko ti naozaj zostane cisteho. Inak by to mala byt v pohode krajina na zivot, relativne bezpecna, cista, predpokladam ze nebudete zit niekde vo velkom meste ale skor na predmesti.
Naucte sa aspon trochu holandsky, dufam ze viete co-to anglicky - holandania vedia po anglicky, takze tam by nemal byt problem.
Inak kulturne su celkom podobni, tak nejake velke soky snad zazivat nebudete.
Dajte ale pozor na to, aby sa zena doma nenudila.- vidim to casto, ze partneri pracujucich su osamoteni, nemaju co robit a taha ich to rychlo domov. Pripravte sa na toto, pripravte si konicky, co by zenu bavilo, kupte minimalne bicykel aby bola mobilna. Ked sa da tak i auto (zalezi kde budete byvat), aby mala volnost chodit na vylety po okoli.
@veselo_neveselo Ďakujem veľmi pekne za radu. Ak sa môžem spýtať, aké sú cca mesačné výdavky? Strava, cestovné, sú to podobné ceny ako na SK, alebo aj 2x toľko?
@domingo23 toto je dobrý web na porovnanie nákladov. Zadal som tam Bratislavu a Den Haag.
.. stále ma ale zarazia tie ceny nehnuteľnosti v Bratislave.
No hlavne tebe! Veel geluk! 🙂
@domingo23 ved ale holandsko je obrovske, tak zalezi kam sa chystate. To je ako porovnavat bratislavu s vychodom co sa nakladov tyka. gugl je tvoj najlepsi kamos, ruka v ruke s gugl translate ;)
@veselo_neveselo okolie Almere, ale ako sa písalo vyššie, určite nie centrum.
Dobrý večer prajem, chcel by som ísť do Holandska pracovať ale aj žiť by som tam chcel ovládam anglicky jazyk c1
Mame z manžekou 3 dcerky. A rád by som chcel informácie žije sa tam dobre kedy by som si vedel vybaviť prídavky aký dlhý čas sa čaká musím od robiť niaky ten čas?
A koľko sa tam dostáva na dospelých?
Ďakujem za informácie.
Dodám ešte to, že manželka by bola so synom doma a ja by som zarábal .