Potrat v Amsterdame

29. aug 2023

Ahojte, poprosim o normalne nazory..

Chystam sa na UPT do Amsterdamu. Mám nepravidelnú MS, nejak som to neriesila, raz prisla potom neprišla tri mesiace, zvykla som si. No zistila som, že som tehotna a aktuálne som 15+4. S peniazmi nie je problem - ide o to, že ja to dieta nechcem. Necitim k nemu nic, vzniklo z kamarátstva s výhodami. Pisu na stránke, že zákrok trvá jeden deň, budem v narkoze a trvá cca 15-40minut. Myslite že pôjde o pôrod? Uvedomujem si čo sa chystám urobiť, ale ja to naozaj nedam. Nemam muza, rodinu ziadnu oporu, nie som schopna mat vztah kvôli traume z detstva a nechcem mat dieta aby som mu nezničila zivot ako mne moji rodicia.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stellarstar
29. aug 2023

Tak to už radšej donos, daj tomu životu šancu a daj na adopciu

dievcacitajucelist
29. aug 2023

Choď na kliníku a informuj sa tam

dzulli1980
29. aug 2023

Si to strašne ružovo predstavuješ, ale okolo toho je iste kopa formalít ... dieťa poroď, daj na adopciu ... a nesexuj.

mikadooo
29. aug 2023

A v ktorom týždni tehotenstva tam plánuješ ísť? Lebo ak ťa uspia, tak neviem si predstaviť, ako by si tlačila pri kontrakciách, keď aj umelo vyvolaných 🤷. Jedine že ti rozrežú podbruško a áno, v tomto prípade je to prirovnateľné k cisárskemu rezu. To na stránke nemajú nič o následnej starostlivosti po zákroku?

lapersefona
29. aug 2023

A vie o tom otec dieťaťa? Premysli si svoj krok. Patricia Sandoval bola na 3 potratoch v priebehu 1.5roka q otehotnela popri Hak. Prosim pozri si jej svedectvo

https://www.youtube.com/watch?v=_qJR-IAtAe8
autor
29. aug 2023

@mikadooo nie nemaju.

autor
29. aug 2023

@lapersefona Ano vie, povedal mi že som vrahyňa a vrati sa mi to

pribinak
29. aug 2023

Aký pôrod prosím tá…..to dieťa z teba vyskriabu

Ušetrí si peniaze, dieťa pôrod a daj na adopciu. A porozmyslaj nad antikoncepciou

Ty si tu už písala? Že?

medima
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
29. aug 2023

Nerozumiem otazke “myslite ze pojde o porod?” Akoze myslis ze porod sa da urobit v narkoze a trva 15-40min?
Nie, urobia ti kyretaz, ak plod bude dostatocne (v tomto pripade) maly, co by este mal byt.

mima1608
29. aug 2023

No aktuálne si 15tt... Kým tam pôjdeš a urobia ti UPT, budeš aj 18-19tt predpokladám. V 20tt som bola na 3d sono a videla som na obrazovke hotového malého človeka. Nie som žiadna moralistka, ale toto je už pre mňa vražda, takže s otcom dieťaťa súhlasím. Ak to dieťa nechceš a otec áno, daj ho jemu. Ak ho však nechce ani on, tak máš možnosť anonymného pôrodu, kedy dieťa ani len po pôrode neuvidíš a dajú ho automaticky na adopciu. Je to určite lepšie riešenie ako ho zabiť.

lapersefona
29. aug 2023

No vidis on ho chce možno by ste to mohli spolocne skúsiť

pribinak
29. aug 2023

Ty už jedno dieťa máš, čiže ak si teraz v 16tt ešte 1-2 týždne a už budeš cítiť jeho pohyby

Za svoje a partnerove zlyhanie potrestáš to dieťa

autor
29. aug 2023

@mima1608 mám booknute letenky na 10.9 termin dávajú hneď..

autor
29. aug 2023

@pribinak nemam žiadne dieta, odkiaľ to mas?

autor
29. aug 2023

@anavixy keďže tam nie je veľa toho popísaného a čo som čítala aj tu na MK, kľudne to môže byt najskor pôrod a následne kyret. Moja otazka bola mierená na to že či v tomto TT stále stačí len kyret alebo to budem musieť porodiť. Najskor mi podajú misoprostol

anjelicek26
29. aug 2023

Kym vsetko vybavis, naplanujes, zaplatis, tak prejdu dalsie tri tyzdne... Uz teraz si v 16tom tyzdni...takze to dietatko budes musiet normalne porodit... Ziadna kyretaz takto neskoro (18-19ty tyzden) kvoli velkosti babatka proste nefunguje...

Takze tak, skus trochu porozmyslat a nerobit zufale rozhodnutia bez rozmyslu... zistila si, ze si tehu len teraz, ze? A googlis "moznosti" a byt matkou sa ti zda nepredstavitelne, nie s nim. Cely zivot hore nohami, vsetky sny, plany, vsetko v troskach, pretoze zivot sa bude uberat inym smerom. Myslim, ze tento emocny kolotoc ma kazda neplanovane tehotna...

To, ake bude mat tvoje dieta detstvo predsa rozhodujes len ty
- ty mozes dat dieta na adopciu
- ty ho mozes nechat partnerovi, kedze on ho chce
- ty mas kopu tyzdnov si usporiadat zivot tak, aby to fungovalo aj ked by si ho nechas.

Ako tehotnej mi toto fakt dviha tlak. Hlavne to, ze to babatko je uz hotovy maly clovek, plnne vyvinuty, uz len rast... nebavime sa o zhluku buniek bez cinnosti srdca, ako prve tyzdne tehotenstva... trosku sa informuj, lebo toto ta bude psychicky matat a tahat dole este roky rokuce po zakroku...

mima1608
29. aug 2023

@autorka, tak v tom týždni už mnoho žien cíti pohyby. Nebudem ťa presviedčať, snáď vieš čo robíš. Jediné, čo ti zaželám je, aby si ťa našla karma a 10násobne ti to zrátala.

lucyluska
29. aug 2023

Len ty máš v rukách život svojho dieťaťa. Prečo by si mu mala zničit zivot?
Ty niesi Tvoji rodičia.
Traumu z potratu ešte len zažiješ a kým si odpustiš... možno sa toho ani nedozijes.
Teraz sa rodí málo detí, daruj ho niekomu. Prosím ťa nerob si to.

pribinak
29. aug 2023

Tvoj príbeh sa NAPADNE podoba na veľmi veľmi podobný príbeh ktorý tu pár týždňov dozadu bol takmer denne

mima1608
29. aug 2023

@pribinak žeby sa nejaký trol snažil víriť vášne? Úprimne, toto čítať mi dvíha tlak na 300. A ešte dupľom, keď sa pozriem na svoje novorodeniatko v postieľke 😔

autor
29. aug 2023

@pribinak a to som si myslela že len ja som taka hlúpa a ochotna toto dobrovoľne podstúpiť 😣

autor
29. aug 2023

@anjelicek26 nie nebudem v 19tt. 10.9 letím a 11.9 o 8:00 mám termin

pribinak
29. aug 2023

Áno si hlúpa, pretože máš iné miznosti ako rieisit situáciu
A týmto najviac poskodis sama seba

maciatkoe
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
29. aug 2023

autorka neblázni.. však už máš takmer polovicu tehu za sebou...
tiež som sa dozvedela že som tehu v 15 tt.... s manželom.
no čo, troška som si poplakala a bolo...
dcéra už má 15 r...

mima1608
29. aug 2023

@autorka, sama vieš, že to je hlúposť, tak prečo to chceš urobiť? Daj to dieťa otcovi alebo na adopciu. To ho naozaj radšej zabiješ ako mu dať šancu na lepší život?

anjelicek26
29. aug 2023

Dnes si 15+4, potom budes 17+3, co je 18ty tyzden... mne robili kyret, lebo babatku prestalo bit srdieckov 14tom tyzdni a uz to bolo na hrane s tym, ci sa to da urobit bez toho, aby som ho musela porodit... v 18tom tyzdni je babatko od hlavicku po zadocek 14-16cm velke a vazi 125-200g.. Nejdem citat dalej, len ti uprimne prajem - sadni si a porozmyslaj, nie nad tym, ako to vsetko nejde a co je vsetko zle - ale nad tym, ako by to islo... lebo mi prijde, ze nemas predstavu, ako ti to donici psychiku do buducna... lebo ty to, ze si tehotna, este ani nemas spracovane.

bessie12
29. aug 2023

https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/18-tyzden-tehotenstva/ môžeš čítať. Je to už dieťa a nie "zhluk buniek". Ako môžeš urobiť niečo takéto ?? Až mi je na zvracanie z toho co chceš urobiť 😫