Eindhoven - ubytovanie pre študenta

tesorinka
5. jún 2024

Ahojte, vedeli by ste, prosim, niekto o volnom ubytovani pre studenta v Eindhovene? Mozno niekto konci studium, alebo mate nejake kontakty....
Budem vdacna za akukolvek radu.

guudy
5. jún 2024

@tesorinka skuste cez univerzitne fb skupiny. Drzim palce, aby ste vobec nieco zohnali, bude to narocne…
Intrak nie je v hre vobec?

tesorinka
autor
6. jún 2024

@guudy dakujem za radu, skusim tie fb skupiny.
Intrak, zial, nie je k dispozicii.

guudy
6. jún 2024

@tesorinka ries velmi intenzivne, cez leto uz nic nezozeniete. Mame dieta v Amsterdame, viem o com hovorim 🙂
Ak sa nepodari nic zohnat, studenti to riesia docasnym byvanim v hosteloch/co zozenu a priebezne hladaju. Vacsinou sa do 2-3 mes najde potom ubytko, lebo uz nie je taky dopyt pocas sk. roka.
Co ide studovat?
A ak by ste nahodou narazili na drahsie ubytko, ale s garanciou viacrocneho kontraktu, tak to berte. Inak toto riesite o rok znova.

tesorinka
autor
6. jún 2024

@guudy dakujem za rady, som z toho dost frustrovana, samozrejme intenzivne hladame, ale je to take ako "macka vo vreci", ked to riesi clovek takto na dialku
Ide studovat na Technicku univerzitu, ta zial nema volne kapacity.
Co je vlastne taka ocakavana cena ubytovania za mesiac, z tvojej skusenosti ?

guudy
6. jún 2024

@tesorinka este mi napadlo, ak nahodou pozna niekoho, kto tam ide studovat tiez, mozete pozriet aj komercne prenajmy spolu s tym druhym studentom. Castokrat sice prenajimatelia odmietaju studentov z principu, ale tak treba hladat. Na komercny prenajom pozrite www.funda.nl . Predpokladam, ze www.kamer.nl uz sledujete.
Cenu podnajmov tie viem povedat len v Amsterdame. Tu treba pocitat za komercny podnajom 800+€, za izbu cca 10m2. V lepsej casti Ams. Ja priebezne sledujem Delft, tam sa chysta nase mladsie o 2 r. Ceny su o malinko nizsie ako Amsterdam, ale nijak zasadne. Takze tipujem, ze Eindhoven bude podobne ako Delft.
Co presne bude studovat? 🙂

tesorinka
autor
8. jún 2024

@guudy ano, vsetky tieto stranky sledujeme, aj facebookove skupiny, ale co ma prekvapuje je tu velmi vela scamerov.
Ide studovat chemiu.
Takze intenzivne hladame, verim, ze sa nieco podari 😊🙏. neradi by sme prisli o prilezitost studovat v zahranici.

guudy
8. jún 2024

@tesorinka drzim palce, velmi. Nas konci bakalara tento mesiac ;)
Prvy rok mal intrak, potom sme kupili byt v Ams, lebo podnajom nevedel zohnat, aj ked tam uz zil…🤷🏼‍♀️

tesorinka
autor
11. jún 2024

@guudy dakujem a vela stastia prajem na bakalarkach 😊.
Tak to je super, ze ste mali moznosti kupit byt. Fajn investicia a zaroven poriesene ubytovanie 👍.
Zatial som optimistka, velmi dufam, ze sa nam podari nieco najst 🙏. Velmi by ma mrzelo, ak by nemohol nastupit na studium😥

guudy
11. jún 2024

@tesorinka vdaka, oni statnice nemaju 🙂. Skusky ma uz vsetky, do konca juna dopise a obhaji bakalarku a ma hotovo😊.
Chapem tvoj optimizmus, tiez sme nim oplyvali. Zacnite preistotu rozmyslat aj nad planom B. 🤞🤞🤞🤞🤞

enyaka
20. aug 2024

ahoj @tesorinka, ako dopadlo hladanie? mam podobny problem a zatial bez uspechu.

guudy
20. aug 2024

@enyaka tiez Eindhoven?

enyaka
20. aug 2024

@guudy ano, Eindhoven

guudy
20. aug 2024

@enyaka ak ste nezohnali doteraz… na jesen nieco zozeniete. Dovtedy nahradne ubytko…. Drzim palce.