Ahojte, syn potrebuje strojček na zuby a tak hľadáme dobrého zubára v Bratislave alebo okolí (Pezinok), a samozrejme aj cenovo prístupného. Ak máte s nejakým skúsenosti, sem s nimi. Ďakujem 🙂
@bronkami v akom pripade poistovna nehradi vydaje na strojcek?
Nad 18 rokov a esteticka odchylka (nie zdravotna)
@kondaska1 u deti do 18 zavisi tiez,ci ide o esteticky,alebo zdr.problem?
@mamulka211 sú len dve dg., kedy poisťovne preplácajú strojček komplet...
a dakdo dospeli co si dal robit strojcek?
@sissy27 dcera ma 12 rokov,ma vpredu trochu vysunuty skus a medzery medzi zubami.lekar mi tvrdi,ze musi nejaku diagnozu stanovit,inac nam nic nepreplatia.Do 18 rokov by aj tak mali preplatit,ci nie?
@sandrasstini ja som si dala pred rokom fixny hore aj dole 🙂
@mamulka211 nie, do 18 rokov prepláca poisťovňa len časť... Minulý týždeň som sa o tom bavila s našou čeľustnou, sú len dve dg, kedy prepláca poisťovňa celý strojček, jedna rázštep a druhú si nepamätám, ale tiež niečo vážne...
Tie ceny sa líšia, u našej cca 200€ jedno zuboradie a po skončení liečby 300€ sňatie strojčeku a retenčný aparát, medzitým každý mesiac kontrola, výmena gumičiek - cca 30-40€... A ešte som platila za rtg snímky, odtlačky chrupu... Budúci týždeň ideme na trhanie, to ale k zubárke, to asi tiež bude niečo stáť...
@mamulka211 no ono aj ked ma dieta ako diagnozu tak preplacaju len cca 30 percent nakladov a doplacas stovky eur na zubny strojcek pre dieta... doplatky sa roznia od ortodontistu k ortodontistovi.
zavisi aj od regionu.
plne hradene je to v pripade tazkych razstepov podnebia tazke vrodene vady celuste a pod.
@mamulka211 v kazdom pripade ak ma dieta do 18r a uz mal "nocny" strojcek (ten nasuvaci) a prerusil svojvolne liecbu tak fixny strojcek (hoci ma nan diagnozu) vam poistovna nemusi uhradit vobec ☹
@loginexistuje je prosim ta niekde zoznam diagnoz ktore su plne hradene? vdaka za info
@kacena4
http://www.vszp.sk/showdoc.do?docid=353&search=...
v tom prvom probleme napr.
moja sestra robila zubnu asistentku u zubarky co take deticky riesila ... nie su to tie standardne diagnozy...
A mohli by ste mi doporučiť aj nejakého stomatológa, s ktorým máte dobré skúsenosti, čo sa strojceka týka?
@mamulka211
A mohli by ste mi doporučiť aj nejakého stomatológa, s ktorým máte dobré skúsenosti, čo sa strojceka týka.
@bronkami a kolko ta to vyslo? Taky klasicky strieborny ci daky speci co neni vidiet? A v ba pls?
@loginexistuje vdaka za link no zle sa mi otvara asi je tam chyba co si mam dat do vyhladavaca? vdaka za info. viem ze to nebudu bezne diagnozy
@kacena4
) v kategórii I. sú chyby, ktoré závažným spôsobom narušujú funkciu stomatognátneho systému a tým celkového zdravia; sú plne hradené na základe verejného zdravotného poistenia do dovŕšenia 18. roku veku poistenca; pri individuálne zhotovovaných snímateľných čelustnoortopedických aparátoch a individuálne zhotovovaných fixných aparátoch je úhrada označená znakom "I"; do I. kategórie patria tieto odchýlky:
1. skeletálne otvorený zhryz, pri ktorom je vzájomný kontakt zubov-antagonistov v bočných úsekoch redukovaný na 6 párov a menej,
2. nonoklúzia bočných zuboradí,
3. pravá progénia,
4. chyby čeľustí triedy Angle II/1 s incizálnym schodíkom 9 mm a viac,
5. rázštepy pery, čeľustí, podnebia a iné ťažké vrodené chyby tváre a čeľustí, ktoré sa ošetrujú s úplnou úhradou bez obmedzenia veku,
@mamulka211 nepochopila si ma,mame doplatit 260€,tak ci tak,len lekar tvrdi,ze ak nevymysli diagnozu,zaplatim vsetko sama,cize nie len 260€,ale uplne vsetko.Neviem,ci caka uplatok,alebo o co mu ide.
@kacena4 nie,ziaden strojcek sme nikdy este nemali
@sandrasstini zatial ho este stale mam takze finálnu sumu neviem aké horný mam priesvitný ten stal tuším 550e a spodný kovový 300e. Kontroly 30-40e su raz za 4-6 týždňov. Další poplatok je na začiatku za rtg a otlačky a na konci pri skladaní sa platí za retainer a vysúvacie strojčeky ktoré sa ďalej nosia v noci na udržiavaciu liecbu. Ceny su rôzne podľa ambulancii môžu byt aj o stovky EUR takze je možné ze niekde vyjde komplet strojček 2tis inde 3tis. Zvyčajne však na začiatku pri konzultácii sa robi aj finančný rozpočet takze vies co budes kedy platiť
Preplacanie strojceka zalezi asi aj od zdravotnej poistovne, v akej je dieta poistene. Syn bude mat 14, za strojcek som platila raz otlacky cca2,50€, a teraz druhy raz otlacky na nocny strojcek 7,30€, sme v poistovni Dovera... V lete budu dva roky, co ma strojcek.
dievcenve len tak zo zvedavosti toto mam cennik z jednej ambulancie co stoja doplatky za fixny strojcek u deti do 18r. podla jednotlivych poistovni za jednotlive ukony - ak viete o com je fixny strojcek tak vecte ze sa to nasobi xkrat kolko idete na kontrolu presne za ukon ktory vam prave vykonava v ustach na ktorom zube.... ☹ (teda dietatu)
@elief a u koho ste si davali robit strojcek?
@elief my za otlacky 70 €,za snimok 14€,za samotny fixny strojcek mame este dat 260€.
@mamulka211 to je zvláštny postup "vymýšľať" diagnózu. Ale doplatok 260 je reálny nakoľko bez doplatku je to raz tolko. Moja zubárka nikdy neriešila ci je alebo nie je "diagnoza" proste do 18 rokov časť hradí poisťovňa. Kludne zavolajte do poisťovne a tam Vám poradia najlepšie.
@daniela1978 strojcek mu robi celustna ortopedka v Topolcanoch.
@bronkami mam zo zubara zly pocit,preto sa tu pytam.
mudr. hlavenkova, liscie nivy BA. ak ma syn do 18 rokov, poistovna hradi cast nakladov.