Zubár pre deti - západné Slovensko

13. aug 2024

Ahojte. Potrebujem poradit nejaku kliniku hoc aj sukromnu, kde vedia osetrit zuby bez kriku a vreskotu dieťaťa. (Zapad Sk) Boli sme uz 2 dni za sebou u zubarky, je neskutocne mila snazila sa dohovarala pekne sa rozpravala a moje dieta 40 min vrieskalo jak zmyslovzbavene, ledva otvorila usta, nevedela spravit nic. Zub stale boli, noci, dni sme hore, tyzden na panadole a uz je toho moc. Dieta ma 5r. Ďakujem.

chrobak7
13. aug 2024

Problém je ale v decku, nie v zubárovi. Jedine, že by si syna dala do narkózy, uspala plynom. Chceš takého zubára, čo robí zuby s uspatím?

zaphyra
13. aug 2024

Ja mam ulozene toto na zaklade recenzií v nejakej mamickovskej fb skupine, vraj su uzasni:
https://www.stomatorodinka.sk/

autor
13. aug 2024

@chrobak7 ja viem ze je problem v dietati preto hladam alternativy, zubarka sa snazila ako vedela. Ale nevyslo to. Chodime od malicka, od roku na preventivky kazdy pol rok doteraz problém nebol, a jak uz boli zub, neda si ho osetrit... chcem teda nejakeho zubara/zubarku ktory bud ma rajsky plyn (neviem ci to funguje este) alebo uspi dieta . Ten zub musi byt osetreny, podla nasej zubarky je tam zacinajuci zapal.

veve_ad
13. aug 2024

Ale chodite kazdeho pol roka na kontrolu a napriek tomu ma jeden zub v stave takom, ze az zapal? Lebo prave na to su pol rocne prehliadky, aby sa takemuto predislo... to naposledy nevidela kaz? Ked to zaslo az do zapalu?

chrobak7
13. aug 2024

@veve_ad To nerieš, zuby sa vedia zapáliť aj keď sa o ne staráš.

Keď som hľadal detskú zubárku s uspatím pacienta, tak som natrafil na túto:

https://evident.org/

My sme k nej nakoniec nešli, lebo dcéra je komplikovaný prípad (kardiak), takže sa nás bála zobrať. Oni robia tak, že deti len prispia, nie sú úplne v narkóze. Na úplnú narkózu potrebuje zubár anesteziológa. Najťažšie prípady (nespolupracujúci pacient) v celkovej anestéze robia len na Heydukovej.

Inak tú "light" anestéziu robí veľa detských zubárov. Treba si na googli vyhľadať detského zubného lekára a zavolať mu.

autor
15. aug 2024

@veve_ad videla, ale povedala ze stym nic nenarobi, ze mame cistit nadalej, ze kym ju ten zub neboli, nebude traumatizovat dieta. Cistili sme ďalej ale zial kaz sa zväčšil.

autor
15. aug 2024

@chrobak7 ďakujem