Ahojte. Potrebujem poradit nejaku kliniku hoc aj sukromnu, kde vedia osetrit zuby bez kriku a vreskotu dieťaťa. (Zapad Sk) Boli sme uz 2 dni za sebou u zubarky, je neskutocne mila snazila sa dohovarala pekne sa rozpravala a moje dieta 40 min vrieskalo jak zmyslovzbavene, ledva otvorila usta, nevedela spravit nic. Zub stale boli, noci, dni sme hore, tyzden na panadole a uz je toho moc. Dieta ma 5r. Ďakujem.
Ja mam ulozene toto na zaklade recenzií v nejakej mamickovskej fb skupine, vraj su uzasni:
https://www.stomatorodinka.sk/
@chrobak7 ja viem ze je problem v dietati preto hladam alternativy, zubarka sa snazila ako vedela. Ale nevyslo to. Chodime od malicka, od roku na preventivky kazdy pol rok doteraz problém nebol, a jak uz boli zub, neda si ho osetrit... chcem teda nejakeho zubara/zubarku ktory bud ma rajsky plyn (neviem ci to funguje este) alebo uspi dieta . Ten zub musi byt osetreny, podla nasej zubarky je tam zacinajuci zapal.
Ale chodite kazdeho pol roka na kontrolu a napriek tomu ma jeden zub v stave takom, ze az zapal? Lebo prave na to su pol rocne prehliadky, aby sa takemuto predislo... to naposledy nevidela kaz? Ked to zaslo az do zapalu?
@veve_ad To nerieš, zuby sa vedia zapáliť aj keď sa o ne staráš.
Keď som hľadal detskú zubárku s uspatím pacienta, tak som natrafil na túto:
My sme k nej nakoniec nešli, lebo dcéra je komplikovaný prípad (kardiak), takže sa nás bála zobrať. Oni robia tak, že deti len prispia, nie sú úplne v narkóze. Na úplnú narkózu potrebuje zubár anesteziológa. Najťažšie prípady (nespolupracujúci pacient) v celkovej anestéze robia len na Heydukovej.
Inak tú "light" anestéziu robí veľa detských zubárov. Treba si na googli vyhľadať detského zubného lekára a zavolať mu.
@veve_ad videla, ale povedala ze stym nic nenarobi, ze mame cistit nadalej, ze kym ju ten zub neboli, nebude traumatizovat dieta. Cistili sme ďalej ale zial kaz sa zväčšil.
@chrobak7 ďakujem
Problém je ale v decku, nie v zubárovi. Jedine, že by si syna dala do narkózy, uspala plynom. Chceš takého zubára, čo robí zuby s uspatím?