Vysvetlenie lekárskej správy zo sona nožičiek

naty2020
28. máj 2020

Dobrý deň, môžem poprosiť podrobnejšie vysvetliť lekársku správu?
Sono nožičiek u 11 týždňovej dcérky (prvé sono nakoľko bolo všetko posunuté obmedzené kôli korone)

Objektívny nález: negat, obj. Coxy - hybnost voľna, ortolanyi, galeazzi - negat
USG graaf vpravo I b, vľavo II c
Záver: jadierka neosifikovane, strieška vľavo klopena strmsie, dysplazia, coxy stabilné, d vitamín. Diagnóza Q650 jednostranné vrodené vyklbenie bedra

Tubigen nosiť 20 hodín denne.

Chcem niekoho poprosiť vysvetliť čo to znamená a či zvyčajne poctivé nosenie ortézu pomôže alebo aké sú reálne šance na uzdravenie bez oprleracie a sadrovania ďakujem

kacena4
28. máj 2020

http://www.solen.sk/pdf/18204a54966f2e929ac29ec...
ahojko posielam ti link k historii vrodenych vyklbeni bedier u novorodencov, mozno ti to vela povie o dovodoch preco mate prave vy tuto diagnozu. moja dcera nosi korzet - tiez je to orteza ale na cely chrtbat, nosi ho uz niekolko rokov. je to trosku ina zalezitost, ale zo skusenosti ti mozem povedat ze sme predisli operacii chrbice, poctivim nosenim takmer 20hodin denne sa jej nezhorsila skolioza a nemusela ist na operaciu (vdaka Bohu) dnes prichadza do obdobia, kedy pomalicky prestava rast chrbica nie je upravena ale nezhorsila sa. takze nam korzet pomohol. verim, preto ze aj vam pomoze. treba si uvedomit, ze bedra drzia cely pohybovy aparat po cely ludsky zivot vzpriameny a ak je tam co i len najmensi problem prjavi sa to v zdravotnych problemoch od plochych noh, sliach, cez kolena bedra az po krive drzanie tela a nasledne bolesti hlavy je to zacarovany kruh z ktorym bojujeme roky. preto odporucam radsej par mesiacov nepohodlia ako celozivotne nasledky hoci by ste museli podstupit i operaciu (ak by bola potrebne, je to v zaujme dietata ak by malo chodit ....) drzim palceky nech sa vam dari

naty2020
autor
28. máj 2020

@kacena4 ahoj toto som už čítala, skôr by som potrebovala vysvetliť tie pojmy z ultrazvuku a zhodnotiť aké sú šance atď... Ale dakujem

kacena4
28. máj 2020

aha Ib a IIc znamena nakolko ju ok jadierka, I znamena ze nevyzaduje liecbu a IV znamena vyklbenie tj. najhorsi stav mate IIc to je fajt takze tymi ortezami by sa to mohlo upravit 😉😍