Vyšetrenie bábätka bez poistenia

l222
23. apr 2019

Ahojte zienky 🙂 Potrebujem poradit. Zijeme v Skotsku no chystame sa aj so syncekom (5 mesiacov)na dlhsiu dovolenku na Slovensko (uzit si pekne pocasie a rodinu). Velmi by som.chcela aby bol maly pozreny pediatrom, kedze tu je otrasna lekarska starostlivost a ja sa uz 3 mesiace snazit prist na to co by mohlo prckovi byt. Je toho viac ale v kazdom pripade je mozne ze ma alergiu a zvyseny svalovy tonus. To su vsetko veci, ktore som v podstate hladala cez net. Bohuzial :/ Maly samozrejme nema slovenske zdravotne poistenie. Neviete ako v tomto pripade riesit vsetky vysetrenia? Moze byt vysetreny ako neplatca poistenia a uhradzat si vsetky vysetrenia? Prosim ak mate niektora skusenost, tak budem vdacna za radu 🙂

deedol
23. apr 2019

kamoska zije v nemecku a bola v sr na vysetreniach (aj rehab, ked uz spominas ten tonus). vsetko si platila sama a po navrate jej cast z toho jej poistovna preplatila.

l222
autor
23. apr 2019

@deedol jaj bodaj by to islo v pohode, lebo s toho ako sa tu musim doprosovat obycajnych vysetreni (aj to neuspesne)uz mi je blbo. Dakujem 🙂

deedol
23. apr 2019

@l222 viem si predstavit :-/ skus sa informovat v poistovni, ze ake tlaciva atd. potrebujes. drzim palce 🙂

lubik87
24. apr 2019

@l222 dr mojich detí má.cennik samoplatcov na dverách takže podľa toho bez.problemov.spravi vyšetrenie..záleží potom či ty ďalej ale myslím že keď si zaplatíš tak áno

sapetka
24. apr 2019

@l222 my sme tak boli teraz. Zijeme v nemecku a na slovensku sme maleho dali vysetrit a mal disgnostikovany zapal pluc.. vsetko sme si platili sami a poistovna nam preplati 100%

sense
24. apr 2019

Mas moznost si to uhradit ako samoplatca a potom vykonunikovat s poistovnou v krajine kde zijes...

sapetka
24. apr 2019

@l222 treba si zistit u vasej poistovni do akej vysky preplati a co k tomu potrebuje(u nas stacili blocky)preplatilk bam lieky aj vysetrenia(no nasa pediatricka na svk nam vysetrenia urobila zadarmo svata zena🤗)ale ta krc , rtg sme si uz platili. Nie su to vysoke sumy ale mali sme toho vela

l222
autor
24. apr 2019

@sapetka tu sme vsetci pod nhs (narod.zdravotny system). Nie je to ako klasicka poistovna.Nemyslim si, ze mi hocico preplatia, ale bohvie, oplati sa aspon skusit 🙂

sapetka
24. apr 2019

@l222 treba sa informovat

sense
24. apr 2019

@l222 tie vysetrenia na svk zas nie suje tak financneto narocne,... ked som bola s dcerou na.koznom zaplatila som 25e, a ked mala podozrenie na zapal pluc, pocasale dovolenky sli sme cez medxinarodny zdravotny preukaz a slo to priamo cez poistovnu,my sme ale vo svajciarsku...a potom svajciarsja poistovna nam poslala fakturu na nejakych par frankov kedze vo svajciarsku hradis 10% spoluucast ak mas vycerpany franchise, v prip dietata je franchise 0

sapetka
24. apr 2019

@sense hej ak je dieta chore a vysetrene na inom uzemi mali by preplatit. Ale ako v priprade ked ides dat dieta len tak pre svoju spokojnost vysetrit a je zdrave.ci aj to preplatia🤷‍♀️

mogaa
24. apr 2019

@l222 záleží čo chceš vyšetriť..Malý bude ako samoplatca..Prídeš k pediatrovi (zaplatíš popl.ako samoplatca za vyšetrenie)a ten vie zhodnotiť svalový tonus(alebo ťa pošle rehabilitačnému lekárovi(kde opäť platíš za vyšetrenie ako samoplatca) a zoberie malému krv(platíš podľa toho čo mu tam bude vyšetrovať) alergiu ti pediater nevie diagnostikovať musíš ísť detskému alergológovi ktorý robí testy.....Preplácajú sa akútne vyšetrenia ako napr.chripka, prechladnutie, úraz, zlomenina, akútne zhoršenie stavu.....ale určite nepočítaj že preplatia všetko - myslím že tonus ti nepreplatia, vyšetrenie krvi asi ano a alergológa asi len ak sa potvrdí alergia....musel by mať vyslovene problémy s dýchaním , ale ak mu nar.len stále tečie sopel tak to ani tu neposielajú na alergológiu...

sense
24. apr 2019

@sapetka preti si to treba odkomunikovat s poistivnou, okrem toho tie ooplatky ako samoplatca za bezne vysetrenia nie su take hrozne .... Praktikovala som to tak roky ...prehliadky,zubara atd

sapetka
24. apr 2019

@sense no ved ano my ked prideme na svk tak ja tam chodim na svoje vysetewnia ako samoplatca. Aj maly teraz bol za 200€ vysetreny a toto nam preplatila luxemburska poistovna na 100%. Kebyze mam zaplatit len 7€ za crp a krvny obraz tak to neriesim😊leb ci toto co pani spomina jej preplatia.. lebo dieta nie je “chore” prero aj ja som jej pisala ze skor nech si zavola tam kde su poisteni oni lebo tu na mk jej nikto neda odpoved ci jej to preplatia alebo nie.

l222
autor
25. apr 2019

@mogaa hej s tym pocitam. Po pravde velmi nepocitam s tym, ze mi hocico preplatia, ale o to mi ani nejde. Ja len potrebujem aby maleho pozreli odborny lekari a nie taki sarlatani ako tu. Len by do neho lieky pchali bez jedineho vysetrenia. Nevedia ci ma alergiu alebo reflux alebo je to astma alebo malo zeleza a iba mu predpisuje jedny silne lieky za druhymi lebo ved,,uvidime co zaberie...". Bez jedneho jedineho vysetrenia, odberu alebo steru. Za tri mesiace jedine co som si vybojovala bol vyter z konecniku, lebo maly mal bolesti bruska ktore zacali v skoro 3 mesiacoch, cize ziadne koliky a nevedel sa vykakat a to podotykam, ze je cisto kojeny, cize by nemal mat zapchy ani nic take. No dali mi nadobku na vzorky a ze ,,zoberte mu doma vzorku stolice".Ja hovorim,, Akej, ked sa nemoze vykakat?" No co na to povedat. Ked maly vrieskal pri kojeni a ja som sa lekara pytala, ci to nemoze byt skryty reflux, tak ma vysmial, ze co si to vymyslam, ved take nic neexistuje...asi tak

mogaa
25. apr 2019

@l222 niektorým detičkám robí problém Vigantol, tak ho vymieňajú za iné D-čko....probiotiká mu dávaš? na tvojom mieste už kludne skúšam po troške príkrmy....mrkvička, zemiačiky....zo začiatku ti aj tak zje len lyžičku-dve, ale bude mať aj vlákninu...neterka začala prkrmovať malú ked mala ukončený 4mesiac lebo stále pýtala papať a bola ako buchta🙂absolútne žiadne problémy,teraz má malá 15mesiacov zje uplne všetko a po napapaní si zväčša ešte vypýta 3-4x denne MM, takže zaspáva na prsníku....