Urológ Ján Breza mladšií, prednosta detskej urológie na Kramároch

dollynkaa
13. jún 2018

Zeny mate s nim niekto skusenosti? Pracuje momentalne ako prednosta urologie na kramaroch. Ide mi operovat dceru.

kimi203
13. jún 2018

@dollynkaa môjho syna operoval. Má veľmi ľudský prístup, mne je veľmi sympatický. Zručnosť ohodnotiť neviem. Operácia dopadla dobre.

dollynkaa
autor
13. jún 2018

@kimi203 ako to ano vyzeral a komunikoval velmi milo. A operoval vas tam na urologii na kramaroch?

kimi203
13. jún 2018

@dollynkaa áno. V novembri.

dollynkaa
autor
14. jún 2018

@kimi203 prosim ta a ako to tam je? Boli ste sami na izbe? Na tom oddeleni je aj skolka?

tecko28
14. jún 2018

Na tom oddeleni su vsetci super, nemozem povedat kriveho slova. My sme boli v marci 11 dni, velka spokojnost, sestricky velmi ochotne. Maly mal bolesti po operacii, ani raz ma neodbili, vzdy sa snazili pomoct. VIP izby su dve- jedna za 35€/noc a dalsia 10€/noc. Boli sme na tej lacnejsej-ziaden extra luxus, ale pre mna bolo luxusom, ze mam vlastnu postel, sme sami. WC a sprcha boli spolocne (priechodne) s vedlajsou izbou matiek. O mamickach co tam byvali som v podstate ani poriadne nevedela, kedze tam v podstate len prespavali, cez den boli na izbach so svojimi detmi. Nijako sme sa tym padom neobmedzovali. Skolka tam je-velmi mile ucitelky-jedna pre skolkarov a jedna pre skolacke deti. Maly cely cas az do odchodu po operacii musel lezat, lebo mal zavedeny kateter, ale kazdy den p. ucitelka prisla pozriet ako sa mame, mohli sme si pozicat hracky aj knizky na izbu. Su tam aj knihy pre dospelych, co som velmi ocenila, wifi a tv. Chodia tam aj zdravotni klauni zabavat deti, ale tusim len v utorok. My sme si izbu rezervovali 9 mesiacov pred operaciou, je velmi ziadana, ale vzdy je nadej, ze niekto nemoze nastupit a tym sa uvolni. Da sa tam objednat aj strava pre maminu, je som si neobjednala, priniesla som si instantne jedla z domu a maly dostaval velmi slusne porcie, tak som dojedala

dollynkaa
autor
14. jún 2018

@tecko28 my ani nechceme byt sami na izbe uz. 3x sme boli na tyzden na antolskej sami na izbe no to bola hroza.radsej by sme boli s niekym. Takze na normalnej izbe su dve mamy a deti?a spat mam v izbe pre matky? A da sa aj odbehnut od dietata?som fajciar velky😂a mala mi v pohode vydrzi uz ma 4r len ci ma pustia.a pocuj aj moju caka teraz cystoskopia a potom chirurgicky.tiez bude mat kateter.a to ste mali tyzden kateter ked bol chirurgicky operovany?no to sa bojim ze by tyzden vydrzala lezat😅

dollynkaa
autor
14. jún 2018

@tecko28 a su tam deticky vekovo rozne? Lebo na antolskej napriklad maju rozdelene na male deti a velke deti od 6r oddelenia.

tecko28
14. jún 2018

@dollynkaa fuu, neviem ti uz na toto vsetko odpovedat, lebo my sme boli tesne pred velkou nocou (od 19.3.) Pustali nas na zeleny stvrtok, to bolo take obdobie, ze vela toho na plane nemali. Mohla som ist do bufetu, alebo do lekarne ak by som potrebovala, ale ja som si vela priniesl z domu a bola som si nakupit s nim ked nas prijali-to nas pustili von spolu a ked bol na operacke, potom som uz bola stale s nim . Jemu robili rekonstrukciu mocovej rury, preo mal kateter pocas celej hospitalizacie po operacii a vyberali mu ho v den odchodu. Mali sme notebook, tablet, pozerali sme tv, citali sme,kreslili. Vlastne 9 dni bol na lozku, ale mohol si uz potom sadnut a po sediacky s hrat. Sama som sa cudovala, ze to tak dobre zvladol. Ako to maju zorganizovane neviem, bud budes chodit spavat na izbu matiek, alebo je moznost rozkladacieho lozka vedla dietata- to by som ja osobne pri dlhsej hospitalizacii nezvladla (vecer zobrat, rano zlozit a vratit). Mne vyhovovalo, ze ked maly aj poobede spal, mohla som sa pri nom natiahnut a nie sediet niekde na tvrdej stolicke.

dollynkaa
autor
14. jún 2018

@tecko28 aj malej maju riesit mocovy mechur kvoli refluxu 4stupna aj tvoj mal reflux? A po operacii bol hned na oddeleni ci na jiske?

tecko28
14. jún 2018

@dollynkaa malemu nerobili mechur, ale len mocovu trubicu, mal hypospadiu, to je razstep, vyustenie nemal na zaludi ako ma byt, ale tesne pod, tak mu ten kusok museli vnutri dorabat z predkozky, ktoru mu obrezali, takze mal celeho pipika rozrezaneho, preto taka dlhsia hospitalizacia. Po operacii mi ho priniesli, uz bol prebraty, ci ho mali nejaky cas na JIS-ke neviem. Rano som isla s nim na predoperacnu izbu (isiel prvy o 7:15 nas brali z izby), ked mi ho zobrali som sa vratila na izbu, operovat ho zacali o 8, sestricka ho doviezla o 10:30.

lindusss2016
14. jún 2018

Moj maly ma tiez reflux, dilataciu panvicky a mocovodu 3.st. maju mu v septembri robit njaky zakrok v ramci cystoskopie cez penis. Nema tu s tym niekto skusenosti?

dollynkaa
autor
14. jún 2018

@lindusss2016 tak to mate to co my len my 4stupen. Cez cystoskopiu mu spravia aj ze mu tam daju kyselinu hyaluronovu a potom uvidia. Najprv skusaju toto nez operuju chirurgicky.tak mi to breza vysvetlil . Mali ste aj zapaly obliciek?

lindusss2016
14. jún 2018

@dollynkaa nie, zatial nic take. Maly ma len 5 m, je to velmi spokojne a dobrucke babo. Mali by mu to robit v 8 m. Mne zatial nikto.nic podrobne nevysvetlil, bola tam taka mlada dr. To som ani nevedela, ze to moze aj nefungovat a potom aj tak nasleduje operacia 😕

lindusss2016
15. jún 2018

@dollynkaa na kedy to mate naplanovane?

dollynkaa
autor
15. jún 2018

@lindusss2016 na ambulancii myslis taku mladu blondina? Ona ani mne nic nevysvetlila. Presne viem asi ktoru myslis. Potom som bola za tym Brezom prednosta az on mi to vysvetlil. My ideme 10.7.nato

dollynkaa
autor
15. jún 2018

@lindusss2016 tvojho chcu hned potom aj chirurgicky operovat?

dollynkaa
autor
15. jún 2018

@lindusss2016 oni pri cystoskopii spravia aj vstrek kys hyaluronovej a niektorych pripadoch to pomoze. Inokedy to treba aj 2x opakovat. A ked to nezabera a reflux pretrva alebo zacne sposobovat zapaly tak potom uz to riesia chirurgicky. Tomu by som sa velmi rada vyhla. Rezu cez podbrusko urcite to tam musi velmi bolet

lindusss2016
15. jún 2018

@dollynkaa ano, ta mlada tam bola. Ona mi hovorila o nejakych dvoch moznostiach zakroku, ale oba len cez penis, uvidi sa podla vysledkov z tych vysetreni. Povedala, ze na chirurgicky zakrok to zatial nevidi, takze dufam, ze to ani nebude potrebne.

lindusss2016
15. jún 2018

@dollynkaa my ideme az 12.9. Tak potom daj vediet, ako ste dopadli. Mava aj zapaly mala?

dollynkaa
autor
15. jún 2018

@lindusss2016 ano aj malu zatial budu riesit len odspodu cystoskppiou. Jasne dam vediet ako to tam prebieha. Malej zistili reflux teraz v 4rokoch az potom co prekonala 2 zapaly obliciek ktore sposobil ten reflux

lindusss2016
15. jún 2018

@dollynkaa aha, a ona mala dobre sono po narodeni? Lebo nam to uz tam nasli

dollynkaa
autor
16. jún 2018

@lindusss2016 ano mala. A az teraz v jej 4rokoch nato prisli

onga1312
13. máj 2019

@tecko28 dobrý, my tam ideme zajtra. Mam 3mesacnu a plne kojim,,, ako to je so stravou prosím?

dollynkaa
autor
13. máj 2019

@onga1312 strava je len pre dieťa ale ak si pri platíš dostaneš aj ty😃

tecko28
13. máj 2019

@onga1312 presne tak, da sa objednat. 3 mesacnej asi este nebudu nic davat, kedze kojis, takze bud si doniest, alebo si to tam zaplatit

onga1312
13. máj 2019

@tecko28 a ako to je ked kojim aj v noci,,,pri anestezii... Ved bude moc plakat ked jej nedam prso, toho sa bojim ona je zrutko

onga1312
13. máj 2019

@dollynkaa dakujem ,,, to je slovenske zdravotnictvo veru

lindusss2016
13. máj 2019

@onga1312 no v noci proste musi byt uz nalacno. Bude revat, aj moj reval, ale ja som ho radsej vzala na chodbu a prechadzala som sa s nim v satke. Zvladli sme to a nikoho sme nezobudili. Bol uz dvakrat v narkoze a vzdy nas zachranila satka

lindusss2016
13. máj 2019

@dollynkaa ahoj, tak ako ste dopadli? Moj ma uz za sebou aj reimplantaciu mocovodu, skracovali aj zuzovali... vkuse ma nejake bakterie, nevieme sa z toho vyhrabat

onga1312
13. máj 2019

@lindusss2016 fuuha ja nemám ziadnu satku 😭 budem plakat snou asi