Teliesko Dana - urobiť si zákrok u iného gynekológa

miley711
26. apr 2019

Ahojte.Prosim vás , chcela by som si dať teliesko bud DANA alebo iné . Problém je však v tom , že mám katolíka gynekológa ktorý ani nepredpisuje antiku, sú jednoducho proti , ale keďže je super doktor fakt by som nerada od neho odišla a pod.. Máte niekto skúsenosti alebo je problém keby som si ho dala u nejakého iného doktora alebo teda vôbec či sa to dá bez toho , aby som musela niečo riešiť s mojim , a či to potom nebude problém keď pôjdem k môjmu na prehliadku? Je to predsa moje rozhodnutie ale či to nebude potom u neho problém ? Dakujem za vaše odpovede .

nina19833
26. apr 2019

@miley711 hej, ale môže z toho dôvodu byť jak si na teba nepríjemný, ja by som išla k inému lekárovi, jediná možnosť je súkromná klinika kde ti to urobia a aj skontrolujú a normálne ďalej patríš k lekárovi čo aj pred tým, iní by trvali pravdepodobne na tom, aby si prešla k nim :/

andulka1610
26. apr 2019

V sukromnej ambulancii ci klinike ti ho urcite zavedu a zaplatis si za to ale aky postoj k tomu bude mat potom tvoj gyn netusim, moze chciet aby si od neho odisla ako pacientka k inemu, to tu tazko budeme dedukovat.

luciaone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
barunka.k
26. apr 2019

@luciaone a toto ste preboha kde vzali???!!!!telieska fungujú na princípe tom že zabraňujú prieniku spermií k vajíčku...o žiadnom vyhladovani nemôže byt ani reč nakolko ani k pocatiu nepríde tak prosím nezavadzajte slečnu...

davida
26. apr 2019

@luciaone ty si ale dobra.... Vacsiu kravinu som dlho nepocula :D toto dat na ZOMRI, zas bude srandy kopec :D

nini1010
26. apr 2019

@luciaone Prepacte,toto naozaj nemyslite vazne,ze nie?alebo je to len nejaky vtip?ci ste naozaj taka hlupa?moj ty dochodok,neveriiiim...

nini1010
26. apr 2019

@miley711 Zmenit gynekologa.Medicina a zdravy rozum by sa naozaj nemali vylucovat.Ak ano potom.je naozaj nieco v neporiadku.V Ziline su aj ini dobri doktori.

ink
26. apr 2019

@nini1010 prečo "medicína a zdravý rozum" je to jeho postoj. Prečo by ho nemal vyjadriť? Má svoju súkromnú kliniku a jeho profesia je gynekológ, kde inde ako vo svojom by si nemohol dovoliť vyjadriť svoj názor..

ajka0207
26. apr 2019

@miley711 ja som u takeho gynekologa, a ten moj by ta poziadal aby si od neho odišla k inemu lekarovi. On nie je povinny ta mat ako pacientku a antikoncepcia sa proste prieci jeho zasadam.

nistika
26. apr 2019

to som ešte nepočula- gunekológ bez antikoncepcie? mne ju tá moja chcela nanútiť ako výživový doplnok keď som mala 15 "pre istotu" Luciaone komentovať nebudem :D ale faktom je že nejaké zápaly spôsobiť teliesko môže sú to ojedinelé prípady, ale verím že veľmi nepríjemné. no ak by som bola rozhodnutá myslím že určite u súkromného gynekológa môžte. možno sa netreba ani stať jeho pacientom len tak jednorazovo prísť

nini1010
26. apr 2019

@ink Moze mat svoj nazor,moze ho aj vyjadrit ale odmieta nieco,co je sucastou jeho povolania.Keby hasic povedal,ze nepojde hasit do ciganskej bytovky,lebo nema rad romov ktori podla neho ziju z nasich dani a vyciciavaju stat je to v poriadku?Keby sa lekar rozhodol neosetrit narkomana lebo je fetak a sposobuje si to sam,bolo by to v poriadku?keby policajt zastrelil pocas vypocuvania cloveka,ktory zabil ineho cloveka preto,ze je to podla jeho nazoru spravodlive bolo by to v poriadku?Takze nazor moze mat akykolvek a treba ho respektovat ale podla mna nie je v poriadku nezaviest antikoncepciu hoci je to sucastou jeho povolania lebo sa to prie jeho presvedceniu.To podla mna nie je v poriadku a to som veriaci clovek.Ale veriaca a zaroven rozumne a racionalne uvazujuca krestanka.

tanyan
26. apr 2019

teliesko vidieť na sone aj kúsok vlákna trčí z krčka, takže nie je možné, aby si to pred svojím lekárom utajila. okrem toho to treba kontrolovať raz za rok sonom (či je na správnom mieste a pod.). ja mám už druhé nehormonálne a som spokojná, ale musí to zavádzať lekár, ktorý s tým má skúsenosti.

miley711
autor
26. apr 2019

Dakujem za vaše názory a typy a máte pre mna aj nejakého gynekológa v za ktorý to robí a je fakt dobry ??Teda ku ktorému by som mohla prestúpiť od toho môjho ??

anezur1985
27. apr 2019

Aohjet má dano a stal má boli hlava mozet mi co

luciaone
27. apr 2019

@barunka.k Existujú dôkazy, že niekedy môže dôjsť k oplodneniu. Oplodnené vajíčko sa môže uhniezdiť vo vajíčkovode (čo vedie k mimomaternicovému tehotenstvu) alebo môže putovať do maternice. V tom prípade môže vnútromaternicové teliesko zabrániť oplodnenému vajíčku, aby sa uhniezdilo a vyvíjalo v sliznici maternice, čím by sa prerušilo tehotenstvo. Došlo by k usmrteniu počatého života, čo sa rovná potratu --- t.j. vyhladovanim.
@nini1010 hlupa ste vy 🙂
@nistika

luciaone
27. apr 2019

Je pravda, že Mirena nie je len obyčajné vnútromaternicové teliesko. Obsahuje navyše syntetický hormón levonorgestrel, ktorý brzdí ovuláciu s účinnosťou niekoľkých mesiacov. Aj keby došlo k „ojedinelej“ ovulácii, hormón gestagén môže aj naďalej zabrániť počatiu. Zahusťuje hlien krčka maternice, a tak zabráni spermiám, aby sa dostali k vajíčku. Napriek tomu môže stále dôjsť k počatiu. Počaté bábätko tak začína svoju 5-7 dennú púť vajcovodom. Ale len kým v maternici nenarazí na neľútostného nepriateľa v podaní telieska, ktoré ho mechanickými pohybmi zničí. Hovoríme o potrate v rannom štádiu tehotenstva.

Nemali by sme zabúdať na nežiaduce účinky, ktoré sa radia do dvoch odlišných kategórií. Mnoho žien neznáša dobre, že ich telo ovláda steroidná látka levonorgestrel. Iné zase neznášajú prítomnosť cudzieho telieska v maternici. Je to pre nich nepríjemná skúsenosť, ktorá ohrozuje ich zdravie.

Finer v rozhovore pre Fox News tvrdí, že vnútromaternicové teliesko nezvyšuje riziko infekcie panvy a neohrozuje plodnosť žien v budúcnosti.

Avšak zoznam nežiaducich vedľajších účinkov Mireny je dlhý. Medzi ne patria: strata menštruácie, špinenie, občasné krvácanie, bolesti v bruchu a v panve, cysty na vaječníkoch, migréna, akné, depresie či výkyvy nálad.

Internetová stránka The Truth About Mirena (Pravda o Mirene) obsahuje stovky podrobne popísaných vedľajších účinkov, na ktoré sa ženy sťažujú. Je to smutné čítanie.

Jedným z najnebezpečnejších vedľajších účinkov je skutočnosť, že Mirena sa môže zachytiť v stene maternice, alebo ju dokonca môže prepichnúť. V skutočnosti existuje veľa prípadov, kedy sa vnútromaternicové telieska voľne pohybujú mimo maternice, odkiaľ sa dostanú cez otvor a spôsobujú malé trhlinky, infekciu, alebo poškodzujú iné orgány. Ak teliesko uviazne v stene maternice, alebo ju prepichne, je potrebné, aby bolo chirurgicky odstránené.

nini1010
27. apr 2019

@miley711 Najlepsie je si asi obvolat zilinskych lekarov.mne sa zda ze Paucin to robi,ale neviem,nechcem tarat alebo sa spytat v gyn five.

ink
28. apr 2019

@nini1010 zasadným rozdielom v príkladoch, ktoré si uviedla bola štátna správa vs. súkromná klinika. Hasič, policajt a lekár musia vykonávať svoju prácu, vedeli akú majú náplň práce, neurobia ju, vyhodia ich. Toto je lekár, ktorý mukloval, kým si spraví atestáciu a našetrí si na vlastnú kliniku, aby mohol svoj názor vyjadriť. Je to jeho slobodné zamestnanie. Takže áno, môže si ho vyjadriť, príde o pacientku, ale nikto ho nemôže donútiť ísť proti jeho presvedčeniu. To je celé.