Syn mi prestal chodiť - hľadáme neuroligičku v Košiciach

felicita2
19. feb 2017

Moj 6 ročný synček mal teploty okolo 38-38,8 kašlal, boli sme u lekarky, dostal antibiotika. Bolia ho len lýtka, rúčky a stehná nie. Stredu večer, štvrtok mal teploty, v piatok už nižšie okolo 37,5 max. A v piatok večer sa sťažoval, že ho bolia nožičky, ale ešte normálne chodil. V sobotu rano uz nevedel stať na nožkach, chodi po štyroch. Keď sedi, normálne s nimi hýbe.... Lekárke sme volali hne v sobotu rano, tak že to môže byť pri horuckovych ochoreniach, že mu máme dat 3x denne nurofen. Ale neprechadza to, dnes to isté vôbec nechodí. Nezda sa mi to. A divne, že len lýtka... Zajtra chceme ísť na odbery, k neurologicke.... Neviete niejaku odporučiť v Košiciach? Ďakujem

zuzik307
19. feb 2017

@felicita2 sla by som rovno na pohotovost !

ematko29
19. feb 2017

Presne,hned do nemocnice,necakajte.potrebuje hned riesit situaciu.drzim silno palce.

cathrin
19. feb 2017

Moja dcéra bola takto pred rokom (vtedy mala 3,5 roka). Utekali sme s ňou na pohotovosť a odtiaľ nás poslali rovno na príjem do nemocnice - diagnóza parainfekčná myozitída. Ide o vírusové ochorenie. V nemocnici sme boli asi 4 dni. Na tretí deň začala chodiť. Podávaný jej bol nurofen. K neurologičke je zbytočné ísť. Je potrebné ale skontrolovať krvný obraz, takže určite by som išla na vašom mieste ešte dnes na pohotovosť.

kacena4
19. feb 2017

prepac ale tebe 6r. dieta nechodi, t.j. VOBEC nechodi ani na WC!! len sa plazi??!! stvornozkuje??!! a ty to riesis na konovi!!?? nechapem ta vezmem decko na ruky a letim na pohotovost, popr. volam RZPcku nech mi ho tam rovno vezmu a riesia. nechcem byt hnusna, a fakt otvorena, ale sestre prave zomiera pes (prepac za otvorenost) predvcerom tiez prestal chodit krasny cistokrvny faraon hned sadla do auta presla 1/4 slovenska MRI a nador na mozgu ☹ ak nechce aby trpel musia ho utratit nic sa neda robit uz 2 dni place maju ho ako clena rodiny - takze necakaj a bez k lekarovi nervova sustava je svina - nieco sa mohlo spustit teplotami ☹

prevenar
19. feb 2017

@felicita2 nebol nedavno ockovany ?

milka2008
19. feb 2017

@felicita2 sner POHOTOVOST alebo volaj RZP ... !!! . to neni normalny stav... a toboz nie u dietata.. prajem skore uzdravenie synovi...

srdiecko9
19. feb 2017

@felicita2
Najpravdepodobnejsie sa jedna o parainfekcny alebo postinfekcny zapal kĺbu..liecba je nurofen v pravidelných intervaloch a 6 hodin..vzniká to počas alebo po zápale..Samozrejme treba zájist na pohotovosť dnes, aby určili diagnózu a nabrali krv. Cakat na neurologické je zbytočne . Dôležite je udržovať nohy uplne v klude, nezaťažovať vobec..preniesť ho aj na záchod.

felicita2
autor
19. feb 2017

@kacena4 neriešim to len cez konika...ako som pisala, hned sme kontaktotovali lekarku a dnesked vidim, ze to lepšie nieje, volali sme na pohotovosť a do nemocnice.... Uz sme na ceste do nemocnice.

felicita2
autor
19. feb 2017

Ďakujem za názory, aj tie, ktoré sa mi veľmi nepáčili...
Držte nam palce, veľmi sa bojim o svojho drobca.

septemberkl
19. feb 2017

držím palce synčekovi, nech mu to čo najskôr prejde

felicita2
autor
19. feb 2017

@prevenar očkovanie do 6 roku so odkladala, lebo stale mali niejake sopliky, ale bez teplôt a komplikacii, ale zaočkovať som sa ich bala dať, ked neboli celkom zdravi- mam dvojičky preto množ. č. Už sme potermine a dostala som aj zdrbanie, ale to neriešim. 9.3.sme dostali definitívny termíne, ktorý musíme dodržiavať, ale po tomto ho určite toho 9.3. zaočkovať nedám, hoci budem mať problémy s úradmi, ako nám bolo povedané...

pillipilli
19. feb 2017

@felicita2 ahoj napis potom co mu zistia . Drzim palce

erikavesela
19. feb 2017

super, ze ste na ceste do nemocnice...drzim vam moc palce😊

prevenar
19. feb 2017

@felicita2 aha. to mi napadlo ako prve, kedze poznam 2 pripady, kedy dieta "ochrnulo" po ockovani. boli mladsie ..prestali dzavotat a hybat sa. trvalo to 3-4 dni a potom sa vratili normalu (dufajme)

ze si nedala ockovanie je super. je to velmi riskantny zakrok s pochybnym prinosom. podla mna sa vyrazne "neoplati" ..ale to nech si uz zisti, kazdy sam.

nebudes mat ziadne problemy. zaplatis pokutu a si vybavena. vysky su od okresov , niekde nedavaju vobec ..ked uz mate ockovania, predpokladam ,ze dostanes nieco medzi 20 - 80 eur (len moj odhad)

tak dufam, ze budete v poriadku. to co opisujes znie velmi vazne. ak si to bude vyzadovat hlbkove vysetrenie hlavy, ziadaj magneticku rezonanciu namiesto CT , ak je to mozne. CT je dost velka davka radiacie , magneticka je ovela setrnejsia.

velmi drzim palce !

pillipilli
19. feb 2017

@prevenar ty v kazdej jedej diskusii melies len aby sa ludia nedavali ockovat... zivot neni len o neockovani sa a presviecania o tom ze je to spravne...

milka2008
19. feb 2017

Ale na druhej strane aj dobre ze mamka sem tento problem napisala ja si vzdy z tychto prispevkok beriem aj nieco pozituvne ze na co vsetko dat pozor ked sa vyskytnu taketo problemy orizbaky aj v mojom okoli ci u mojich deti...
@felicita2 prajem synovi skore uzdravenie... daj potom vediet ako ste dopadli...

milka2008
19. feb 2017

*pozitivne... *priznaky... mobil si pise co chce... 😇

srdiecko9
19. feb 2017

@prevenar napisat matke ze co opisuje znie velmi vážne a potom diktovať co si ma od lekárov žiadať...nie CT ale MR kvoli radiácii je neuveriteľne!! Ked to je take vážne, tak hádam by to mala na toho lekara nechať!! To nie su identické vyšetrenia nie len kvoli radiácii odlišnej..a myslim si, ze lekár vie lepsie pristúpiť k tomu, ake vysetrenie potrebuje dieta..týmto tvojimi radami moc nepomáhaš.

mata128
19. feb 2017

@felicita2 poradit neviem,ale prajem vsetko dobre,nech vam to dopre dopadne a drobec je cim skor v poriadku

mata128
19. feb 2017

@prevenar radit niekomu,ze nedala dieta ockovat je super???? Ja mam sama dve deti....starsia ma 12,je plne ockovana a mladsi bude mat 5, nie je ockovany vobec....ale preco???pretoze sa narodil s vrodenou srdcovou chybou,mal velmi vaznu operaciu s tazkym pooperacnym priebehom,potom ulakove reakcie s podozrenim na epi,ktore sa nastastie vylucilo.....myslis,ze som stastna a hrda na rozhodnutie neockovat????Nie....len som vtedy zvazovala co je mensie zlo pre jeho aktualny zdravotny stav....a budem sa modlit,aby som v zivote toto rozhodnutie neolutovala....takze si nemyslim,ze doradu neockovat je az taka vyhra....ale sto ludi,sto chuti....kazdy si za svoje dieta zodpoveda sam

aristka
19. feb 2017

Okamzite na pohotovost ....necakaj do zajtra ,choroba sa skomplilovala a treba to hned riesit lebo to moze mat nasledky ....
@prevenar prevci ,prevci ...predstav si ,ze choroby maju komplikacie ,ci virusoveho alebo balterialneho povodu ,ale to by si ty musel zazit a mat nieco v zdr.odrobene ...nielen mudrovat poza pocitaca a pridavat v inych yema h obrazky zaby zo vztycenym prostrednikom alebo holym penisom ,ktore ti administracia bez postihu zmaze ...

aristka
19. feb 2017

@prevenar aky je rozdiel medzi magmetickou a ct vys.a preco to ma matka s dietatkom vobec absolvovat ...no pis...

dilino
19. feb 2017

@prevenar toto si myslim aj ja hned ma to napadlo

bianca
19. feb 2017

@felicita2 u nas to bol zapal sliach. Ortped ju neskutocne vytrapil a jedina detska neurologicka v meste nas vyhodila z ambulancie lebo sme neboli objednany aj napriek urgovaniu obvodnej nas sprosto s krikom vyhnala sestra z ambulancie. V krajskom meste nas ale vzali momentalne, neurolog nasadil antibiotika a za par dni bola mala v poriadku

moni244
19. feb 2017

@prevenar ty si potrebujes furt nieco dokazovat? Jasne, za vsetko moze ockovanie a ked ockovan3 nie je, tak aj tak tu das prednasku, ziada ta o to niekto? Tak chod uz s tymi recami kde si, je to otravne

moni244
19. feb 2017

A k autorke, tiez nechaoem, preco to riesis na nete? Uz vcera by som bola na pohotovosti a nie vypisovala na nete. Takze sa o syna nejako extra nebojis, ked mas cas byt na nete

meusicka
19. feb 2017

@felicita2 drzim palce aby ste boli ok, my sme tiez tak sli vo stvrtok k dr, nam sa mala vyhadzala, nakoniec nam dr. potvrdil, ze mala ma virus v krvnom obehu. takze ziadne vazne infekcne ochorenie, i ked sme odteplotovali 4 dni v 39.
prajem skore uzdravenie a aj ked tu kamenuju @prevenar , teraz ked by si bola po ockovani, asi by si si to davala do suvisu prave s tym. takto budes mat podla mna kontraindikaciu, kedze take zhorsenie stavu ako u vas, je predsa len vazne. a cudujem sa vasej lekarke, ze vam hned nekazala prist a nepozrela sa na neho. ja by som zvazila, ci bol jej pristup spravny, na dialku naordinovat 3x denne Nurofen a hotovo.

dilino
19. feb 2017

skús doktorku Mudr Zuzanu Hauserovú je v Košiciach ako je ten nový hotel pri plavárňi na druhej strane ulice tak sa ide do dvora je to roky uznavana neurologička mám s ňou dobré skusenosti čo sa týka dcérky a v novej nemocnici na detskej neurologii je primár Brátský a Mudr Lazárová su to odbornici skvelý tak skús tam tiež dobré skúsenosti.

katarina644
19. feb 2017

@felicita2 ahoj, moja dcera to mala pred dvoma rokmi, kukni ci nema na nozkach cervene bodky. ak hej, tak ma vnutorne popraskane cievy a treba ist hned s nim do nemocnice. bude tam sice dva tyzdne lezat, ale potom bude normalne chodit.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz