Starostlivosť o predkožku. Poradíte urológa z Bratislavy?

mmarti
25. apr 2013

Bola som u urologa, ktory predpisal vo veku 7 mesiacov kortikoidnu mast po tom, co nam na pravodelnej poradni v necakanej chvili nasilne pretiahli predkozku a vytvorili sa nam na kozi trhlinky. Chcela by som ale pocut dalsi nazor odbornika z okolia Bratislavy a Trencina, ci ide o spravny postup v tomto veku to riesit kortikoidnou mastickou. Prosim radit nie "hocijakeho" urologa, ale doktora po osobnych podobnych skusenostiach.
Dakujem

brisilda
25. apr 2013

ja som sa docitala, ze predkozka sa postupne uvolnuje az do puberty a nemala by sa nasilim stahovat ale tak na Slovensku to zial riesia tak ako ste mali moznost zazit :( ...presla som si tym pri starsom synovi a nasledne sme menili urologa .... v PB je jeden super no uz sme tam 4 r. neboli tak neviem ci sa nieo zmenilo

sashabb
25. apr 2013

presne tak, 7-mesiacov je veľmi nízky vek na takýto "zákrok". Zbytočná trauma pre dieťa a zbytočné problémy! Prečítaj si články u hajanka má tam všetko o tejto problematike rozpísané 😉

vonicka
25. apr 2013

Ja som bola s mojim rocnym synom u urologa, lebo pediater mi povedal, ze ma uzsiu predkozku ako ini chlapci, co s tym tiez maju problem - proste sa jej to zdalo byt uz privelmi uzke. Na kramaroch sme boli u takeho mladeho urologa, meno si zial nepamatam, lebo navsteva bola ako s rychlika a neviem kde mam od neho spravu. Tusim sa volal na B. POvedal, ze to ma uplne v poriadku a ze sa mu to same povoli. Strasne mi odlahlo, lebo ja by som mojmu malemu s tym nic nenechala robit.