Bola som u urologa, ktory predpisal vo veku 7 mesiacov kortikoidnu mast po tom, co nam na pravodelnej poradni v necakanej chvili nasilne pretiahli predkozku a vytvorili sa nam na kozi trhlinky. Chcela by som ale pocut dalsi nazor odbornika z okolia Bratislavy a Trencina, ci ide o spravny postup v tomto veku to riesit kortikoidnou mastickou. Prosim radit nie "hocijakeho" urologa, ale doktora po osobnych podobnych skusenostiach.
Dakujem
presne tak, 7-mesiacov je veľmi nízky vek na takýto "zákrok". Zbytočná trauma pre dieťa a zbytočné problémy! Prečítaj si články u hajanka má tam všetko o tejto problematike rozpísané 😉
Ja som bola s mojim rocnym synom u urologa, lebo pediater mi povedal, ze ma uzsiu predkozku ako ini chlapci, co s tym tiez maju problem - proste sa jej to zdalo byt uz privelmi uzke. Na kramaroch sme boli u takeho mladeho urologa, meno si zial nepamatam, lebo navsteva bola ako s rychlika a neviem kde mam od neho spravu. Tusim sa volal na B. POvedal, ze to ma uplne v poriadku a ze sa mu to same povoli. Strasne mi odlahlo, lebo ja by som mojmu malemu s tym nic nenechala robit.
ja som sa docitala, ze predkozka sa postupne uvolnuje az do puberty a nemala by sa nasilim stahovat ale tak na Slovensku to zial riesia tak ako ste mali moznost zazit :( ...presla som si tym pri starsom synovi a nasledne sme menili urologa .... v PB je jeden super no uz sme tam 4 r. neboli tak neviem ci sa nieo zmenilo