Skúsenosti s logopedičkou v Leviciach

andreale
27. nov 2015

Ahojte maminky, začala som s mojím 5r. synom navštevovať logopedičku / konkrétne v Leviciach / . Chcela by som Vás poprosiť levičanky aj maminky z okolia , ale aj všetky ostatné ktoré navštevujete alebo ste s detičkami navštevovali logopedičku o Vaše skúsenosti a postrehy ako deti napredovali . Zatiaľ sme absolvovali prvé stretnutie a mám také zmiešané pocity tak by som rada vedela aj názory a skúsenosti Vás, ktoré ste k logopedičke s deťmi chodili alebo už chodíte . Ďakujem

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majulino
27. nov 2015

aj mna by to zaujimalo kedze mojmu 4 rocnemu synovi v skolke odporucili chodit k logopedicke snad sa najde niekto kto bude mat skusenost a prispeje 🙂

monicm
27. nov 2015

@andreale , @majulino Ja môžem len odporúčať. Začali sme chodiť, keď mal 4, ja som mu vôbec nerozumela, nieto okolie. Nevedel povedať K,C,Z,S,Č,Ž,Š,R. A išlo to perfektne. Už na prvom sedení, ktoré bolo vlastne len zoznamovacie (pre ňu aj pre neho) začal používať K. Samozrejme nie na 100%, ale pochopil princíp jeho vyslovania a potom to už bolo len o tréningu. Sama zostala z toho zaskočená, vraj to len tak chcela skúsiť, a on to zvládol. A potom sme pekne pokračovali. Už zo nebolo také rýchle, predsa len sa veci "nabaľovali", ale už sme pri R. Je to posledné písmeno, ktoré potrebuje zvládnuť.

mimikas
27. nov 2015

@majulino Moj ma necele 4 roky a k logopedicke chodi 3 mesiace a rozdiel tam je. S logopedickouale pracuje sam, ona mi potom napise co a ako ako cvicit a motivovat. U nas sme najprv precvicovali jazyk a mimicke svaly a posilnovali ich, teraz sa zaciname ucit "S", aj napriek tomu ze bnemame predny zub tak mu to celkom ide. Dolezity je ale pristup logopedicky a jej praca s dietatom a jej schopnost ho motivovat

majulino
27. nov 2015

@mimikas @monicm moj zase ma problem s R,L ale iba ak sa mu nechce inak povie pekne a stale rozprava takou detskou recou hoci vie aj pekne napr. pod oknom povie no nokom ale ked mu poviem ze nerozumiem povie to uz pekne. myslim si ze je to kvoli dcere ze asi trosku ziarli aj ked to nedava najavo. a este ma problem s casovanim a sklonovanim ale tiez si myslim ze sa mu iba nechce lebo ak ho upozornim ze je to zle povie mi to spravne bez toho aby som mu spravny tvar povedala ja. aj preto vaham s tou logopedickou.

ivka7529
1. mar 2023

@monicm Komu ste chodili?

monicm
1. mar 2023

@ivka7529 my sme ale nechodili v Leviciach ani v okolí. Len som písala všeobecnú skúsenosť. Chodili sme na logopédiu v PB.