Skúsenosti s lekármi

baronka222
5. jún 2012

Mohli by sme pridavat skusenosti s lekarmi, ktore mame. Pozitivne aj negativne,len dufam ze tych prvych bude viac. Ja zacnem bohuzial s tou neprijemnou skusenostou. Mam 10 mesacneho syna. V osmom mesiaci zacal horuckovat. Na pohotovosti v Tolcanoch ma poslali domov ze to je zo zubov mam davat nurofen. Po tyzdni sa horucky vratili. Sla som k obvodnej Mihalikovej, kde zastupovala Štefčíkova. Doniesla som moc, do kt. namocila papierik a vyliala vraj negativny, ale ma zapal hrdla, predpisala augmentin. Po tyzdni kontrola-maly horucky nemal, tak je vsetko ok. Po tyzdni zacal grcat sli sme na pohotovost, nechali nas lezat. V moci zistili leukocyty. Prepustili nas so zinatom, poslali na sono, kde je vsetko ok. Po tyzdni opat 39 -40horucky. Cez znamu som si vybavila navsetvu u dr. jakubickovej v NR. Ta po CRP vysetreni skoro omdlela ze s takymi hodnotami sme mali byt na atb do zily. Urobila sono a jednu oblicku mal o 1cm vacsiu a jasne je vidiet ureter co za zdraveho stavu vidiet neni. Tyzden sme lezali v nemocnici v NR. Stale sme na abt uz asi 2 mesiace. Sme pod dohladom Dr. Jakubickovej, kt. je uzasna. Od Mihalikovej sme odisli. Nech si kazdy nazor urobi sam.

ivka144
5. jún 2012

No nie je mi celkom zrejme, co je/bolo tvojmu malemu. Ale mam vseobecne taky dojem, ze ak prides s niecim, co nie je celkom bezne, je problem, aby na to lekari prisli. Pretoze casto bez vysetreni ta poslu s diagnózou od stola (lebo vacsina teplot v tomto veku je zo zubkov a pod.) A ak sa dozadujes nejakych vysvetleni alebo vysetreni, este si za hysterku. Samozrejme, ako v kazdej profesii aj tu su "lepsi" a "horsi", ale men i tak celkovo najviac vadi, ze cele zdravotnictvo je riadene farma firmami.
Mam niekolko svojich ale aj v okoli skusenosti, ze akosi neadekvatne hodnotia lekari stav. Napriklad nieco zistia a hned by poslali na operaciu (napr. mna hystericky posielal doktor na vybratie stitnej zlazy, ze otrasne vysledky, ze urychlene treba, a dozivotne lieky samozrejme, ja som nesla a ani lieky som nebrala, skusila som pol roka alternativne veci a po pol roku neveril doktor vysledkom, dal mi robit opakovane, nechapal a uz nebolo treba operaciu ani lieky), alebo kamoskinmu malemu hned chceli rezat usko a mandle vyberat a rovno ho chceli poslat na lozkovu cast a ona odmietla, nejak to poriesila a za tyzden bolo vsetko OK.
Naopak kamos chodil s ukrutne bolavym kolenom po lekaroch, vsade ho poslali domov s tym, ze oddychovat a pripadne nejaky kremik a nakoniec si to sam zdiagnostikoval (google) a nakoniec dosiel k lekarovi, povedal, co to je a mal pravdu a musel ist na operaciu. No.

miskakyska
6. jún 2012

@baronka222
@ivka144 pri prerezavani zubkov vysoke horučky nebývaju...mi to ide na nervy,keď všetky horučky lekari chcú schovať za zuby...aj po očkovaní môže mať také problemy,je tu taka tema možno ste ju čítali..držím palce a prajem skore uzdravenie!!

miskalevica
10. okt 2012

@baronka222 vdaka za tip, akurat citam rozne skusenosti s pediatrami v NR, lebo kamoska ma upozornila, ze uz v polke tehu treba zhanat pediatra aby mi vobec niektory to dieta zobral

jasmika
10. okt 2012

no čo vám poviem.. mne dcérku na novorodeneckom omylom 2 krát zaočkovalli... potvrdilo mi to veľa iných doktorov, ale samozrejme tam sa vyhovárajú že to nebolo možné... zvláštne že od narodenia má 2 ranky vedľa seba,presne na vlas rovnaké...
mali sme z toho také problémy ako zápaly pľúc, zápaly obličiek, močových ciest... dalej ani nerozoberám... lekári do nás pchali antibiotiká jedna radosť... potom som to vzala do svojích rúk a liečim si ju pokiaľ je to možné sama doma, bylinkami, a rôznymi inými pomôckami...

Dievčatá..existuje jedna stránka.. tuším sa volá www. lekar.sk
tam môžete písať hodnotenia na svojích doktorov... tak ichh pohodnotte...ten ktorý je dobrý,tak mu to pomôže a povzbudí...a o tých zlých nech vedia všetci...