Šelest na srdci u dieťaťa

dollynkaa
15. jún 2018

Baby teraz v 4rokoch mi doktorka pri prehliadke oznamila ze pocuje malej selest.poslsla nas kardiologicke. Stretli ste sa s tym? Doteraz to ocividne nemala. Co to moze byt?

pininka
15. jún 2018

Ano,aj nasemu to tak zistili, ale nic to nebolo, bola to funkcna selest,kardiologicka povedala ze je to ok

bucko555
15. jún 2018

@dollynkaa mne povedali po 23 rokoch že mám šelest že mám ísť k srdcarovi a nešla som šak keď som to doteraz nemala a zrazu si zmysleli a nič mi není, ale bratranec mal o malička len sledovaný bol a nejaké.lieky mal

katrinka8
15. jún 2018

Šelest je zvuk, ktorý občas srdce vydáva (laicky povedané), môže sa vyskytovať výraznejšie napr. aj pri bežnej chorobe (ako sú ochorenia dýchacích ciest napr.) Šelest ako taký nie je choroba 😉

katrinka8
15. jún 2018

Dcéra sa so šelestom narodila, má 8, už ho nemá, sledovaná je na kardiológii (raz za rok), nemá žiadne obmedzenia ani lieky. Ak by chcela robiť vrcholový šport, musela by akurát ísť na záťažové testy, inak nič. Synovi sa šelest objavil cca v roku, to isté, len sa mu to sleduje raz ročne, občas to je výraznejšie (pri chorobe), občas menej počuť.

montemotherone
15. jún 2018

Mne to objavili v 15 rokoch. Nič sa s tým nerobilo a aj keď som teraz v dospelosti (38) bola u kardiológa (kvôli extrasystolam), počul to a vraj je to o.k. Ze s tým sa nič nerobieva ani to extra neohrozuje na živote 🙂 Celý život som bola aktívna (až veľmi), športovala som v rozumnej miere, ako decko som tancovala, reprezentovala školu na rôznych športových súťažiach... Tak v norme 😉

emakiki
16. jún 2018

Nasa mala to ma, chodime na kontroly ku kardiologicke, nic vazne a aj som mala do 18r. som tiez chodila na kontroly...