Baby teraz v 4rokoch mi doktorka pri prehliadke oznamila ze pocuje malej selest.poslsla nas kardiologicke. Stretli ste sa s tym? Doteraz to ocividne nemala. Co to moze byt?
Šelest je zvuk, ktorý občas srdce vydáva (laicky povedané), môže sa vyskytovať výraznejšie napr. aj pri bežnej chorobe (ako sú ochorenia dýchacích ciest napr.) Šelest ako taký nie je choroba 😉
Dcéra sa so šelestom narodila, má 8, už ho nemá, sledovaná je na kardiológii (raz za rok), nemá žiadne obmedzenia ani lieky. Ak by chcela robiť vrcholový šport, musela by akurát ísť na záťažové testy, inak nič. Synovi sa šelest objavil cca v roku, to isté, len sa mu to sleduje raz ročne, občas to je výraznejšie (pri chorobe), občas menej počuť.
Mne to objavili v 15 rokoch. Nič sa s tým nerobilo a aj keď som teraz v dospelosti (38) bola u kardiológa (kvôli extrasystolam), počul to a vraj je to o.k. Ze s tým sa nič nerobieva ani to extra neohrozuje na živote 🙂 Celý život som bola aktívna (až veľmi), športovala som v rozumnej miere, ako decko som tancovala, reprezentovala školu na rôznych športových súťažiach... Tak v norme 😉
Nasa mala to ma, chodime na kontroly ku kardiologicke, nic vazne a aj som mala do 18r. som tiez chodila na kontroly...
Ano,aj nasemu to tak zistili, ale nic to nebolo, bola to funkcna selest,kardiologicka povedala ze je to ok