Ahojte,
chcem sa spýtať, či neviete, či existuje niekde nejaká špecializovaná klinika alebo ambulancia, ktorá sa špeciálne venuje pacientom s refluxom?
Nemyslím Gastro-ambulanciu, tam som bola, zistili reflux, podali letáčik, držte dietu, berte lieky a to prejde. No žiaľ, neprešlo a ani neprechádza, dokonca sa zhoršuje aj po mesiacoch liekov, prísnej diety, doplnkov a všetkých možných opatrení.
Pátram na internete, ale nikde som nenašla nič také, kde by sa špeciálne venovali refluxu - individuálnemu poradenstvu, vyšetreniam, výžive, sledovaniu pacientov a pod. pri tomto ochorení.
Nemáte prosím niekto s niečim takým skúsenosť, alebo nepočuli ste o nejakej takej ambulancii/klinike? Hoci súkromnej?
Vopred ďakujem za pomoc.
@lukbe To ja viem, ale ja mam ťažkosti 24/7 bez akejkoľvek úľavy a bez ohľadu na niekoľkomesačnú dietu, užívanie liekov, doplnkov a dodržiavanie všetkých potrebných opatrení pri tomto ochorení. A tie ťažkosti sú ozaj ťažkosti - obrovské - neznesiteľné bolesti chrbta, ťažké dýchanie - niekedy až nemožnosť poriadne dýchať, bolesti žalúdka a množstvo iných príznakov - nonstop, či jem alebo nejem. Znemožňuje mi to normálne fungovanie v živote. Preto pátram po nejakých odborníkoch, ktorí vedia indidviduálne pomôcť v tomto , či už v strave, možno v zmene liekov, možno lepšie vyšetriť žalúdok alebo iné testy spraviť a pod. Proste hľadám spôsob ako sa dostať do toho stavu - zmiernenia príznakov.
@zuzina25 Zial,tu takych nenajdes. Tiez mam reflux uz x rokov a okrem liekov,kontrol,enzymov,prokinetik nevymysleli nic. V Cechach je fyzio zameriavajuca sa na upravu refluxu cvicenim,u nas ani to. Chodila som na jednu kliniku,stalo ma to kopec penazi,vystriedalo sa u mna niekolko fyzioterapeutov a mala som pocit,ze sami nevedia co. Potom este prichadza do uvahy operacia ak ta to velmi obmedzuje na zivote. Mne ale Dr.povedal,ze mi to neodporuca,lebo to prinasa viac komplikacii ako osohu,je to tazka operacia a nemusi sa podarit zelany efekt. Ph metriu ti robili?
@iwesska nie veru, žiadnu PH metriu, len hadica , je tam reflux a hotovo. Pritom vraj môže byt kyslý aj zasadity reflux a teda lieky ktoré bežne nasadia - IPP nemusia byt vôbec u každého prospešné, práve naopak. Preto hľadám niečo, kde by mi to lepšie vyšetrili, skonzultovali atd. 🤷♀️ keďže štandardná liečba mi nezaberá
@zuzina25 nemáš pocit ze sa ti reflux zhorsuje v období ovulácie a pred menštruáciou?Ja mam tiež reflux, neskutočne pachute v ustach, chvíľu kyslé, potom horké,obcas sladké,idem sa z toho zblázniť.Kazdy rok začiatom septembra sa mi to zhorsuje a trva cca do marca.Plus teda problém celkovo s trávením a stolicou
@rozculena no mne sa objavili tieto ťažkosti bolesť chrbta a ťažké dýchanie a najskôr má poslali na neurologiu, že to bude problém s chrbticou, lebo akoby som ju mala zablokovanu - obstreky, infúzie, žiadna reakcia. Fyzioterapeut mi to pozeral a povedal že s chrbticou to nemôže súvisieť lebo ju mám voľnú a pružnú , nič tam nie je seknute. Až sa pridružili ďalšie tazkosti- pocit zvierania v hrdle, silný tlak na hrudi.. predtým ešte ako sa objavil tento stav tak kazy na zuboch po krátkom čase som mala, v priebehu pól roka som predtým bola asi 5x chorá- zápaly hrdla, enterobacter a pod.… sama som si to musela dať všetko do súvisu a pátrať čo mi asi je -musela som od doktorky drankat žiadanku na gastro, lebo ona tvrdila že to bude s chrbticou isto čosi. Ona len vie predpisovať atb iné nič mi neporadí. Na gastre mi bol diagnostikovaný reflux - napriek otázkam žiadne rady nič- tu sú lieky, tie berte, to prejde, tu je leták ohľadom diéty, kontrola u nás nie je viac potrebná- aj to som mala len vybavené vyšetrenie lebo po obvolaní stoviek gastroambulancii na Sk ( aby som mala normálne vyšetrenie cez poistovnu) má nikto nechcel vziať a dať mi akýkoľvek termín.
Po nasadení IPP na pár dni trochu úľava ale potom akoby sa to vrátilo. Odvtedy to mám .. tie IPP nechcem už užívať, dlhodobo to vraj viac škodí ako pomáha a neviem už čo robiť.
Bolesť chrbta vraj môže byt preto, lebo je zapal v pažeráku a to dráždi nervy v okoli čo sa môže prejavovať aj bolesťami chrbta. Sťažené dychanie vraj z toho tlaku na hrudi. Ale to som sa len docitala. Preto hľadám nejakého odborníka, s ktorým by som mohla skonzultovat stav a další postup.
@zuzina25 ani som netušila,že to môže byť také zlé....ja teda nemám reflux potvrdený na gastre,bojím sa tej hadice....ja som bola na ORL s tým,že mi stále tečú hlieny vzadu v krku a ako keby mám niečo stále v krku a nemôžem to prehltnúť.Vyšetril ma a povedal,že to nie je nič ORL,že predpokladá reflux,predpísal mi lieky a povedal,že keď mi bude po liekoch lepšie,tak je to určite reflux a mám ísť na gastro....
Ten pocit niečoho v krku som mala možno aj 35 rokov,žiadny lekár to nikdy neriešil,keď som to povedala.
@zuzina25 Ja mam tiez problem, Podbrusko,boli, ja mavam az zachvaty neskutocne beriem len lieky od bolesti a na ukludnenie, ,mudr .doteraz nic nezistili,kolono teda hadica vlani a nic nezistili , znova takmer po roku objednana zase na gastro. lebo bolesti som mavala tiez 24/7 teda permamentne,trosicku ale velmi malo sa to prave tento tyzden malinko zlepsuje ,Ale teraz po 6 tich rokoch mam akoby pocit nedovypraznenia,,,a po vyprazdbneni,asi za hodinu zachvat neskutocny,ktory trva aj 4 hod.Pochodila, takmer vsetky abulancie,krvny obraz,,nic nezistili, .Nemozes mi aspon skratka vysvetlit,co je to ten reflux teda ja mam ,1)bolest lava strana podbruska, bolest nie na pohmat, ale spontanna. po2) pocit nedovyprazdnenia,a aj to tak citim ze ,ked si sadnem, akoby som tam mala fluor nejaku tekutinu,ktora pri sedeni sa mi dostane az po podbrusko,a preto asi tie zachvaty , .Ano viem ze zase vysetrit,ved idem ,znova na gastro,chodim na onko do Bratis.na heydukovu, Naposledy som bola vlani v novembri,mudr na gastre nic nezistil,ale s hadicou sa mi dostal od konecnika ale len lavu stranu .Robil mi to bez injekcie,bez narkozy, tak ked videl,ze som zarevala od bolesti,tak,aby mi nepretrho lcrevo dalej nepokracoval,a ta lava stran co sa mu dalo vysetri bola negatt .Prajem ti skore uzdravenie. PS,Nevyzera moj popis na reflux ? dakujem aspon za precitanie,,ale potesim sa ,ked mi vysvetlis ten reflux
@zuzina25 ahoj, ja trpím refluxom už roky. A to mam 27 rokov. Bolest medzi loptakmi, ťažšie trávenie, ako keby sa mi zúži v hrdle ťažšie sa mi vtedy aj prehlta. A dlho som patrala, od zubára po cvičenie po hadicku atď... nikto mi nič nepovedal. Reflux ma mnohé príčiny môže ísť od prekyslenie organizmu, hormony teda štítna žľaza, alergia na niektoré potraviny ti to môže vyvolávať ale tiež som od všetkého prešla aj na životné príčiny resp hľadala som skôr ten zdroj, spúšťač. Vnútorné či si vyrovnaná, netrápi ta hnev, minulosť niečo co nevieš stráviť. Ak máš v živote nestalost. Ja som sa nad tým zamyslela a začalo mi to všetko byvalim manželstvom ktoré bolo hrozne. Už je to teraz omnoho lepšie lebo som veľa vecí vyriešila. Na lekarov sa spoľahnúť nedá, skus ak kvapky Čaga od Ferletaka mne veľmi pomohli a snáď na všetko. Držím palce
Tak treba ísť na operáciu
ja som sa po dlhorocnych problemoch s refluxom, neuspesnej liecby, eroziou pazeraka, nakoniec toho zbavila tak, ze som prestala jest lepok. mam zrejme u nas tazko diagnostikovatelnu glutenovu senzitivitu, odvtedy som o tom precitala more literatury a ano, na 99% to je tak.
kliniku ktorá sa venuje len refluxu nenájdeš...
skôr zájdi k inému odborníkovi - možno niečo lepšie poradí...
bývajú konzultácie tvojho zdr. stavu...