Prosím, prešla som tu asi všetko, detto cez google - no nič som nenašla :/ Súrne potrebujem skutočne dobrého odborníka, ktorý nepredpisuje len tak lieky, dvíha telefóny, nezatajuje sa... Ide o mladého muža s panickou poruchou a úzkostnými stavmi, liečený, berie medikamenty, ale očividne robia viac škody ako osohu. Potrebuje urgentne zmeniť lekára, nakoľko pani lekárka, ku ktorej už cca 2 roky chodí, na neho zvysoka kašle a celá liečba je len o minútovom predpísaní liekov. Za každý tip vopred veľmi pekne ďakujem.
@miskooo1987 Tam už bol...odchádzal odtiaľ v takom stave, že si ani na vlastné meno poriadne spomenúť nevedel :/
@luccija chodil aj na psychoterapie....nechal tam neskutočné peniaze, ale terapeut mu tiež nepomohol. Chalan má problém nadviazať kontakt a zatiaľ nenašiel nikoho, komu by mohol dôverovať :( Je to ťažký oriešok. Trvá to takmer 4 roky, behá po lekároch, bol v pol roka v liečebni. Teraz je v ambulantnej, ale stav rovnaký, ako na začiatku :´( Ale ďakujem za tip, skúsim sa s pánom doktorom skontaktovať. Tr
@elizuella ku ktorej chodí, nedvíha takmer nikdy - nie že dookola, ale dovolať sa k nej trvá aj mesiac :/ Ak sa človeku priťaží a príde tam, otočí ho a neprijme ho. Telefonicky sa spojiť nedá. Takto to proste nejde :/ A áno, viem, že aj súkromní lekári sú, ale bežný človek na to nemá....lekár a terapeut za mesiac odčerpá 300 - 500 € - jedno sedenie v tejto oblasti stojí 50€ a viac. Chalan k nim chodil v ťažkých stavoch raz týždenne.
Ak aj v Bratislave, tak MUDr. Magova je super a na poisťovňu, ale na prvé objednanie sa čaká niekoľko mesiacov.
@daisylucky Ďakujem veľmi pekne ❤
@tahivka no, tak to potom nic moc, ked sa neda dovolat vobec. To nema ta dr moc dobre zorganizovanu pracu, pripadne nema sestricku, al. neviem co. Tazko potom mat k nej doveru, co asi typek v problemoch akurat najviac pktrebuje. Sak ked chodil na terapie, bude mat aj na sukromneho dr., to nemoze byt drahsie. Mozno tam bude chodit zriedkavejsie. 300-500 eur mesacne je hrozne vela. Tak max 50 eciek za sedenie by som dala. Akoze moj laicky (!!!) nazor je, ze musi hlavne zacat chodit k dr. aby mu nastavil liecbu a az potom po skludneni zacat riesit to, co nu to sposobuje. Hlavne hlavu hore a predychat, nic sa nedeje (nikto neumiera), zlepsi sa to postupne.
@elizuella lekára mal, už druhého....obe psychiatričky liečili doslova medzi dvermi tak, že napísali recept na kopec liekov a dovi. Na terapie chodil súkromne k základnej liečbe. Týždenne, zakaždým tých cca 50e za sedenie dal. Chalanisko je neskutočne tvrdý oriešok, tvrdohlavý a čo je najhoršie, čaká, že sa stane zázrak a nájde liečivá "tabletka". Spolupráca z jeho strany je takmer na nule. Preto potrebuje lekára, ktorý ho dokáže v tomto smere nastaviť - nie liekmi, ale práve časom a diskusiou, ktorú by bol ochotný pacientovi dať. Je introvert a ľuďom absolútne nedôveruje :´(
@tahivka Tak komu niet rady, tomu niet pomoci. Kto chce kam, pomozme mu tam. Aj 1000 psychiatrov moze mat, vsetci budu rovnaki. A naco ho zachranujes? Vsetci aby tancovali, ako uzkostny neborak piska, vsetci ho lutujme a pomahajme, svoj cas mu venujme a on si iba svoju uzkost bude spokojne zivit...
@elizuella práveže neriešim, sam ma o to teraz prosil. Všetko si rieši celé roky sám, ale ak poznáš stavy záchvatov paniky a úzkosti, musíš vedieť, že vtedy skutočne potrebuje pomocnú ruku. Ja len nestranne vidím, že pomoc jeho lekárky smeruje k jeho deštrukcii. Bohužiaľ, tým, že je už dospelý, sa jeho lekári so mnou odmietajú baviť. Snažila som sa, ale nemali záujem. Riadim sa ich radami, nevmiesavam sa do jeho života, ale.. Syn na tom ani po rokoch lepšie nie je, skôr naopak. Prizerať sa nečinne na to sa nedá :( A hoci nie som odborník, viem, že liečba nie je len o tom, že raz za 3 mesiace mu predpise lieky a dovi a dopo.
Ahoj, takto po dlhšom čase sa len opýtam - podarilo sa vám niekoho schopného nájsť? vieš mi aj do správy napísať, ktorým dr.sa vyhnúť? (ja na oplátku napíšem tiež, ak to nebude tá istá osoba)..
@tahivka veď pinelka je pomerne známa že má na podobne veci ľudí... tam si neskusala?