Ahojte v sobotu 11.08.18 som pravdepodobne dostala prievan z otvorených okien v aute, v nedeľu som sa zobudila tak že mi oko na ľavej strane samé žmurkalo, za krátko na to som spozorovala že moja tvár nieje v poriadku na ľavej strane, ľavú stranu tváre mám takú znecitlivenú keď sa usmejem dvíha mi ľavú stranu pery, nič ma nebolí nič nemám opuchnuté.
Priateľ ma prehovoril ísť v pondelok na pohotovosť, aj keď z velikánskym strachom dala som sa prehovoriť a išla som.. Prišli sme na pohotovosť a pani doktorka povedala že mám pravdepodobne zapálený lícny nerv, a je potrebné neurologické vyšetrenie a predpísala Milgamma N, mám uživať 2x denne
Na druhý deň som išla do Univerzitnej nemocnice Martin na neurologiu tam mi pani doktorka nevedela určiť príčinu môjho problému, že sa stým ešte nestretla.. že je divné že ma nič nebolí a že to nemám opuchnuté, poslala ma na CT, mňa skoro vystrelo tak ma od strachu klepalo, po CT som sa vrátila na neurologiu a pani doktorka vraví že CT je úplne v poriadku, hneď mi odpadol ten veľký balvan ktorý som nosila po areáli nemocnice..
Predpísala mi tabletky Rivotril 0,5mg mám uživať 2x denne a povedala že by sa to malo upokojiť.. Ale mne sa to slovo (malo by sa) nedá spávať, mám strach že mi to tak zostane nemôžem sa ani usmiať lebo mi dvíha tú peru 😢 a celé to mám znecitlivené..
Stretol sa niekto s podobným problémom ? alebo viete mi odporučiť dobrú neurologickú ambulanciu kludne aj v inom meste, len nech prídu na to čo to spôsobilo a nasadia správnu liečbu.
Za všetky odpovede vám vopred ďakujem.
Ahoj ivkus ďakujem za tvoju reakciu, a prosím ťa nemáš na p. Labaja kontakt ?
Ahoj. Ja osobne som to nemala ale stalo sa to znamej. Mala znecitlivenu polovicu tvare..pravdepodobne z klimy v praci ju "ofuklo". Neviem sice ake lieky ale viem ze chodila aj na rehabku kde jej ukazali ako s tym cvicit. Pp asi mesiace bola v pohode. Davat pozor na klimu/prievan a precvicovat rukou svaly.
ahoj, skus si "vyguglit" - obrna licneho nervu/svalu - raz som o tom citala a su to podobne priznaky a ty opisujes, drzim palce
Skus ineho neurologa. Ze ona sa s tym nestretla 🙂 tak nech studuje a googli aj ona. Ak ti to povie aj druhy neurolog tak ok ale neznalost prveho lekara nenechaj prerast do svijho problemu..
A Rivotril Ti dala na upokojenie? A 2krat do dna? To mi pride dost, ak nemas psych. problemy.
Nie som lekar, ale podla toho co viem... , mi to pride neprimerane ku Tvojmu stavu, ktory popisujes. Drzim palce
@katkalubkova Ahoj áno dala mi rivotril ráno a večer polka tabletky, nemám žiadne psych. problémy, ani ma nič nebolí, ani žiadny opuch vôbec nič.. len to mám také necitlivé ako keby strpnuté (líce aj peru ale len ľavá časť) a stoho rivotrilu som unavená bez energie
Ahoj. Zmenil sa tvoj stav?
@adikaadka ahoj mne velmi pomohol neurolog Vladimir Labaj zo Ziliny ,riesili ma 2 neuro.a take diagnozy davali ze dovy az mi pomohol on behom 1vysetrenia.skus ho pozriet na nete neviem ci bere novych pac.ale skus