Mam syna co aktivne sportuje a ma dost silne do dialky okuliare,potrebuje specialne okuliare a kombinuje s kontakt.sosovkami..Chcem sa opytat mate niekto skusenost,zeby nieco vszp preplacala?Ram,dioptrie a podobne?Alebo ak pojdem cez vszp ich zmluvneho ocneho lekara bude vysetrenie zadarmo?Len kde,lebo vsade je tlacenica....Lebo vsetko co sme doteraz mali boli sukromnici a mna to nebavi platit stale take velke palky...Alebo aj kontaktne sosovky, keby sa preplacali ale to som asi naivna🤣....
Prispevok je iba na sklá aj to pár eur. A tiež limitovaný počet je nejak ak si dobre pamätám...
@viera na stranke vszp mas zoznam optik a aj napisanu zlavu, aku ti daju
@viera Ja nosím okuliare a nikdy mi nič nepreplatili alebo to bola taká smiešna suma, že som si to nevšimla, každopádne ušetríš keď pôjdeš k lekárovi čo nie je súkromný, objednáš sa vopred a čakáš cca dva až tri týždne to je podľa mňa v pohode, ak okuliare má a nie je to akútny stav.
@viera u lekára, čo má zmluvu s poisťovňou máš preplatené vyšetrenie a príspevok na sklá. Ten príspevok na sklá neviem aká je výška, asi 20%. Príspevok na rám nie je žiadny. Na kontaktné šošovky ti poisťovňa nič neprispieva. Toto platí pre Vszp.