Poraďte psychológa pre 13 ročné dievča z Bratislavy

dusana1
10. okt 2012

Dobrý deň, potrebujem poradiť dobrého psychológa z Bratislavy a oklia pre moju neterku. Má 13 rokov a cez prázdniny jej diagnostikovali sclerozu multiplex. Je na tom dosť psychicky zle a táto choroba je o tom, že v prvom rade sa musí dostať do psychickej pohody a naučiť sa zvládať stres a na to potrebujeme pomoc psychológa.

andrejka1983
10. okt 2012

fuuu nuž aj ked ti neporadim, lebo nie som z BA, ale poznam tu chorobu,moja kamaratka a zaroven krstná mama mojej dcerky ma tu chorobu,ma len 26 rokov. už je s tým vysporiadaná,tiež jej to diagnostikovali okolo 17-18 rokov,zvlada to pomerne dobre,otvorene o tom hovorí....no denne si pichá injekcie,berie lieky,chodí na konzultácie k špecialistom, raz je na tom dobre aj zopar rokov, no inokedy ju to položí a musí byť v nemocnici.No inak žije úplne plnohodnotný život,ma prácu, priatela, kupili si domček...a sú štastní🙂 takže hlavu hore a držím palce,pri stanovení tej správnej liečby a chuti žiť sa dá prežit plnohodnotný život 🙂

dusana1
autor
10. okt 2012

Keď sme sa tú diagnózu dozvedeli, mysleli sme, že sa nám zrútil svet, no postupne si zvykáme, hľadáme aj alternatívne formy liečby, avšak neterka je psychicky dosť zle, po lumbálke má veľké bolesti, ešte tento školský rok nebola v škole. Preto hľadáme nejakého psychológa, ktorý by ju dal trošku dokopy, lebo sa domnievame, že aj tie bolesti môžu byť psychického pôvodu.

alexandra1705
24. okt 2012

pani Mária Tothova-Šimčáková, nájdeš v googli, mám osobné skúsenosti, veľa šťastia