Ahojte. Uz 2 roky riesim zapaly u svojho gynekologa. Nonstop striedame macmiror, dalacin, gynazol, teraz naposledy som mala dalacin atb ustne a doxyhexal atb ustne naraz, ale proste vobec ziadna ulava. Vzdy mi z kultivacie vyjde nieco. E.coli, nejaky streptokok, atopobium vaginae (co som dovtedy nikdy ani nepocula...). Mne je uz aj trapne tam ist. Ano, viem, ze v istom mnozstve sa to moze povazovat za fyziologicke, ja ale nonstop pocitujem diskomfort, svrbenie, palenie. Partner je prelieceny a milujeme sa uz 2 roky iba s prezervativom. Ja nosim iba bavlnene spodne pradlo, uzivam probiotika, snazim sa obmedzovat sladke...Tak som zvazovala vyhladat este nejakeho sukromneho gynekologa. Viete mi prosim poradit, na koho sa obratit? Alebo co este riesit? Je jedno kde v ramci zapadneho Slovenska. Dakujem🙏🙏🙏
tiez si myslim, ze zmena gynekologa ti nepomoze. ako pise prispevk predo mnou, skor sa zamerat na imunitu, mozes mat napriklad znizenu sliznicnu imunitu (s-IgA)
@kiki68
@falbala132 dievcata, dakujem za postreh. Veru, uvazovala som aj nad imunologom...idem nejakeho pogooglit. Este otazka, asi 10r dozadu som bola u jedneho. Myslite si, ze teraz mozem ist k akemukolvek inemu? Neviem, ako to presne funguje.
Odporucam pana Millyho, ja k nemu chodim uz asi tri roky, je v Bratislave. 🙏 Tiez som dlho hladala, kym som sa dostala k nemu a teraz by som vobec nemenila.
Ja Millyho neodporucam, dobabral u mna co sa dalo.
Myslim, ze mozes aj po 10 rokoch.
@falbala132 ja som len nevedela, ci som teraz u neho evidovana, ci som vedena ako jeho pacientka, alebo mozem aj inde. Ale nasla som v NR Mudr.Dzurillu, aj Dzurillovu, to su myslim manzelia, da sa tam objednat na plateny termin, tak mozno skusim tam...
tak urcite k sukromnikovi sa ti podari dostat skor.
kazdopadne tuto sliznicnu imunitu si vies trochu modulovat aj sama, vyborne su na to hlavne 2 veci - betaglukany z hub (ja mam rada napr. reishi) a tiez kozie kolostrum.
a co teda pomohlo napriklad mne, ja som mala jeden cas, asi pol roka v kuse az pocit žiletiek v posve, tak zredukovat mnozstvo niektorej skonzumovanej zeleniny 🙈 asi je to taka trochu kontroverzna tema, ale patrim zial medzi ludi, ktory prospievaju skor na prevazne mäsovej strave a akosi netravim lektiny a potom mi to robi sarapatu s crevom a celkovo prave s tymi sliznicami. to len taka mala vsuvka, ze niektore gyn. problemy mozu byt az za hranicami gynekologie 🙂
@falbala132 vies co, (cert to ber, som tu anonymne), mne tam velmi casto nasli tie fekalne bakterie, cize mam pocit, ze aj tam niekde bude problem, so stolicou. Obcas mam pocit, ako keby som sa nevedela po velkej potrebe poriadne poutierat. Miniem polku balenia vlhcenych a aj tak su stale spinave. Vzdy, ked sa da, idem radsej po velkej do sprchy a pouzivam len ten gel na intimnu hygienu s dubovou korou. Hoci zda sa mi, ze posledne tyzdne je to o nieco lepsie co sa tohto tyka, som vsak tesne po dobrati antibiotik od gynekologa, a aj sa "tam dole" v kuse skriabem 😫😫😫
ono tie pocity mozu byt aj po dobrati atb. Pocula som o probiotikach Vagiflora, skus poguglit a vyskusat. drzim palce ❤️
@mint_blossom ja viem, preto som spolu s atb (samozrejme, v primeranom odstupe) brala aj probiotika...ale velmi pekne Ti dakujem, tieto konkretne nepoznam ❤️ skusim pogooglit.
ano, zial crevo na vplyv aj na vaginalnu floru, vlastne crevo ma vplyv tak na 70% pochodov v ludskom organizme. takze asi sa zameraj hlavne na neho, niekedy liecenie symptomov nema az tak velmi vyznam kym neodstranis zdroj problemov, lebo prave vtedy sa to vracia. a zas ked vyliecis ten zdroj, niekedy symptomy aj na tom inom organe odijdu aj same.
@falbala132 cize crevo si viem poriesit kde? U gastroenterologa? Alebo sa skratka zamerat na zdravu stravu, malo spracovanu, zdravsi zivotny styl?
mne na gastre velmi nepomohli, musela som na tom pracovat sama. presne ako pises, zdravy zivotny styl, jedlo, jemny sport, cerstvy vzduch, netoxicka domacnost, redukcia stresu. ja som bola este pred rokom v strasnom stave, dnes mi je tak o 85% lepsie.
a ak ti mozem poradit jeden vyborny kmen probiotik, tak L. Reureti - ten je specialne na traviaci system - predava ho u nas zatial iba BioGaia - Gastrus.
Je pravda, ze posledny rok som v extremnom pracovnom strese. Vela prace, domacich povinnosti, velmi malo spanku...tak asi sa to cele tak nejak takto nakopilo...spim tie 3-4 hod denne dlhodobo, zriedkakedy sa podari max.6,7...tak asi to vsetko bude mat suvislost. Velmi pekne Ti dakujem za vsetky cenne rady ❤️
nemas za co, drzim palce 🙂
@falbala132 Suhlasim, aj mne pan Milly velmi pomohol, nemozem nanho skutocne povedat nic zle. Zakazdym sa dovolam a vybavim sa rychlo.
@nikoll29 so mnou asi nesuhlasis, ja dodnes lutujem ze som vtedy na neho nepodala žalobu za zanedbanie lek. starostlivosti.
Zvazovala si aj imunologa navstivit? Kamoska tak bola podobne a pomohlo. Lebo ked ten system nefunguje, ten gyndos nema ako viac pomoct. Ako on moze predpisat vzdy atb a nejake veci, preliecit to, ale vzdy to organizmus dostane naspat. Mozno by som aj takto skusila.