Poraďte dobrého immunológa

lexilero
11. nov 2024

Dobrý deň,

Píšem sem dnes s úplným zúfalstvom.

Bola som už u dvoch doktorov no ani jeden sa nesnažil nič došetriť, dneska mi pani alergologička Kondrlíková povedala že testy na potravinovú alergológiu nepotrebujem pritom mi je stále zle po jedle už proste ani chuť žiť nemám, stále mi je len zle z jedla.

Prosím, poraďte niekoho ochotného, alebo prípadne kde sa dajú ešte došetriť tieto veci.
Je mi už do plaču z tohto prístupu kde musím stále opakovať to isté a doktor za celú dobu čo som u neho v ambulancíi mi ešte povie "aha tak to som nevedela" keď som jej to akurát povedala. Proste maximálny nezáujem, prosím poraďte mi niekoho dobrého.

Ďakujem veľmi pekne.

kris_tin257
11. nov 2024

Bolo by fajn uviesť aj v ktorej časti Slovenska hľadáte 🤷

denisa_deniska
11. nov 2024

@lexilero testy na potravinové intolerancie si viete aj zaplatiť

neson123
11. nov 2024

@denisa_deniska kde sa to da prosim vas

lexilero
autor
11. nov 2024

@kris_tin257 aha pravda, v Bratislave

luccija
11. nov 2024

@lexilero MUDr.Papsova Tehelná, alebo si zaplat sama v Medirexe, Medilab a iných súkromný centrách.Ale doktorka je milá a dosledna

denisa_deniska
11. nov 2024

@neson123 ja som si dávala robiť v medirexe

lexilero
autor
11. nov 2024

@denisa_deniska
Aký balíček si si vybrala? Alebo dala si si všetko za tých 400 eur?
Vysvetlili všetko v konzultácií? Aký si mala dojem?

denisa_deniska
11. nov 2024

@lexilero ja som išla na ten rozšírený, tj 108 základných potravín, to mi stačilo (pri tom za 399€ boli už väčšina také potraviny, ktoré absolutne nemám v jedálničku, ale to už musíte vy vedieť). Ja som bola maximálne spokojná, výsledky boli skôr ako píšu (14-21 dní, ja som mala za 5 prac.dní, aj keď myslím, že vtedy to bola kratšia doba, nie dva-tri týždne), sestričky pri odbere milé. Čo sa týka výsledkov, bolo to veľmi zroumiteľne rozpísané, ja som nemala konzultáciu, ale myslím, že si tam vieš za nejakých 20€ zaplatiť interpretáciu výsledkov (mamina si to pri inom ich vyšetrení dala, normálne sa s nejakou dr rozprávala a tá jej všetko vysletľovala atď, aj keď myslím, že zrovna pri tomto vyšetrení to nie je nutné). Môj hlavný dôvod bol, že som mala extrémne zlé kožné problémy. Nevedeli mi prísť nato, čo mi vadí. A vyšlo mi kravské mlieko, plus asi tri veci ešte (tu by som ešte dodala, že som pochodila troch lekárov, ktorí mi robili taktiež podobné testy a nikdy mi to nevyšlo, povedali, že mlieko mi nevadí). Po 100% vysadení mlieka mi tie problémy zmizli (a aj mi od žalúdka bývavalo lepšie, pričom ja som to ako problém nikdy nebrala). A bola som aj na iných vyšetreniach cez nich, je to blbé, ale jednoducho si to platíš, tam je úplne iný prístup k pacientovi. Ja to každému odporúčam. 🙂

neson123
11. nov 2024

@denisa_deniska tiez mam dlhodobo kozne problemy nevedia z coho, mne brali aj krv na gastro na intolerancie ale nevyslo mi nic, su tie testy ine alebo ako to je?ze im to ukaze a im nie

monika4487
11. nov 2024

ja som bola v Medirexe, zaplatila som najvacsi balicek, vyslo mi asi 16 potravinovych alergii a ked som drzala dietu tak aj tak nic. Tak som si zaplatila ako samoplatca po roku imunologa. A povedal mi, ze mozem vyhodit tie testy z Medirexu do kosa. Nieco v tom zmysle, ze to nie je presne. Tak mi spravil prick testy na ruku na alergie a ta mi vysla jedna. A tiez mi spravil dychove testy na intolerancie a Sibo a vyslo mi vsetko. Po roku mozem povedat, ze ked sa drzim jeho pravidiel citim sa ako clovek a uz sa nebojim co bude dalsi den.

lexilero
autor
11. nov 2024

@monika4487 u koho si bola?

denisa_deniska
12. nov 2024

@neson123 naozaj neviem, čo tam bolo iné, keď mi to pri iných nevyšlo a zrovna pri medirexe áno (možno som pred tými odbermi povedome obmedzovala mlieko, preto im to nevyskočilo). Každopádne, žiaden test na potravinové intolerancie a alergie nie je 100%tný, treba si to odsledovať na sebe (potravinu nejesť, po čase zaradiť, zisťovať, či mi vadí). U mňa je to to mlieko.

monika4487
12. nov 2024

@lexilero v KE, neviem ci by vam ro vyhovovalo...ale maju dobru stranku...imunocare.sk