Poraďte detského kožného lekára - odborníka na liečbu vitiliga

tasha12
11. jún 2014

Chcem vás poprosiť o radu a vaše skúsenosti s vitiligom u malých detí. Mám 3 ročného syna, a cez veľkú noc sa mu začali objavovať biele škvrny na pokožke. Postihnuté oblasti sú oblasť genitálií, kolená, ruky, pod pazuškami, chodidlá. Rozširujú sa mu rapídne, za prvé 3 týždne ich mal 30. Teraz sa mu robia nové pomalším tempom, ale tie staré sa mu zväčšujú. Boli sme samozrejme na kožnom, doktorka chcela všetky testy. Tak mu robili výtery úplne odvšadiaľ, samozrejme aj krv brali. Všetko má v poriadku, žiadnu inú chorobu mu nediagnostikovali. Zatiaľ, kým budú výsledky, dostali sme kortikoidovú masť, ale vôbec neúčinkuje. Máme ísť opäť na ďalší týždeň, že vyskúšame novú masť.
Máte niekto skúsenosť s touto chorobou a vedeli by ste mi odporučiť lekára, s ktorým máte dobrú skúsenosť. Je mi v podstate jedno, v akom meste by to bolo, ak by to bol ozaj odborník so skúsenosťou a dobrými výsledkami. Viem, že takýchto kožných nie je veľa, je to málo častá choroba, najmä u malých detí. Viem, že sú aj iné oveľa horšie choroby, toto je skôr kozmetický defekt, ale keď vidím malého, ktorý je snedý aký je fľakatý....keby sa dalo zabrániť tomu šíreniu..