Poradíte nám dobrého detského stomatológa v Prešove?

matica
1. máj 2011

Zdravím,
vedel by mi niekto poradiť dobrého detského stomatológa v Prešove? Skúšali sme ísť k zubárovi, prístup bol vynikajúci avšak malá nechcela ani otvoriť pusu. Pritom som ju nato pripravovala vopred - doma bolo všetko v poriadku, skúšali sme, hrali sme sa na zubára, avšak v tom prostredí sa zľakla (bolo to tam biele, prázdne - pre dospelých). Bolo by skvelé, keby to bola žena, pretože jej strach pripisujem aj tomu, že mala negatívnu skúsenosť s mužom na RTG snímkovaní. Viem, že ten strach ju prejde a treba na ňom pracovať, ale na zubnú prehliadku by sme sa naozaj už mali dostaviť - má cez 2 a pol roka a chcela by som naozaj ambulanciu, kde je aj priestor prispôsobený deťom, kde je prístup naozaj 100% a dá sa nato spoľahnúť. Zúbky máme zatiaľ pekné, umývame spoločne, ale určite si chcem byť istá a pripravovať ju na zubárske prehliadky čo najlepšie - ja sama mám so zubárom problém doteraz a chcem sa tomu vyvarovať. Budem vďačná (a verím, že nielen ja) za všetky komentáre k práci stomatológov, ktorých ste navštívili a nie je na škodu spomenúť aj ich vybavenie (s čím pracujú, či je súkromný alebo štátny, ako vyzerá ambulancia a aký je personál).

janinah
3. máj 2011

malý má dobrú zubárku,ale ani nedávam kontakt,neberie nových pacientov a nie je detská,ak ked vybavenie je sympatické,zobrala nás "protekčne" 😉 skôr som chcela napísať,že aj ked sa prehliadka odporúča v skorom veku,ja som to nechala až po 4.roku práve preto,aby tam nerobil cirkus a aby nemal negat.skúsenosť a potom by som ho k zubárke už nedostala....jednoducho trocha "dozrel" a nemali sme problém 😉

atinka22
4. máj 2011

Ja chodím s oboma chlapcami aj so sebou (tiež sme trochu protekční pacienti) na ZŠ Májová ku MUDr. Veronike Ondruškovej. K ďeťom je veľmi zlatá, synovia sa ani neboja k nej chodiť a ešte sa nestalo, žeby ich pustila bez nejakej "pozornosti". Naposledy to bolo vzorka detskej zubnej pasty. 😅

30mamina3
4. máj 2011

@matica ahoj ja chodim s detmi k zubarke ktora je na lesnickej zakladnej škole,dospelych neberie ale detičky ano.Ma pekne vybavenie lakave pre deti,hračky a tak a po každom vyšetreni zvykneme dostat aj neaku malu hračku.Prave dnes som bola s detmi na preventivnej a ja vitam aj to že oni volaju mne a objednaju ma teda ja nemusim na to mysliet že treba preventivku.Robia tam aj dentalnu hygienu.Maju podla mna fajn pristup nemam velmi s čim porovnat ale ja som tam spokojna.Prvy krat som tam bola s malym ked mal cca 2roky lebo mal problem mal na prednych zuboch kaz no samozrejme pri vstupe do ambulancie plakal na raty a nechcel ani len otvorit usta ja som chcela že ho nasilu pridržim aby sa aspon pozrela do pusy a dr.že v žiadnom pripade nasilu nie(inde ked treba tak treba neberu velmi ohlad na to že dieta plače) a povedala nam že ked budeme mat cestu okolo tak sa mame zastavit nech sa povozi na kresle a že si zvykne a potom ked bude chciet tak ho pozrie.....na dalšej navšteve už neplakal......No a dnes sa k zubarke tešili všetci a išli tam s usmevom.

matica
autor
5. máj 2011

Super, ďakujem. Na pani zubárku ordinujúcu na Lesníckej som počula už chvály, preto tam asi zavítame.

marcovka1
22. feb 2013

@30mamina3 ahoj a ako sa vola zubarka na lesnickej,lebo vraj su tam 2,alebo 3 zubary 🙂

30mamina3
23. feb 2013

@marcovka1 je tam Dr.čarnoka,su tam asi 2dentalne hygieničky a 2zubarky.toho roku nám robila preventivku dr.čarnoka ,ale pred rokom nam robila ina pani dr.taka mladšia neviem ako sa volala,ale drobec mal aj kazy tak mu ich robila a bola užasna super prístup aj bola taka citliva.Počula som pri opravach zubkov je ta staršia pani dr.taka raznejšia,ale osobnu skusenost nemam.ja som tam celkovo spokojna.