Zdravím,
vedel by mi niekto poradiť dobrého detského stomatológa v Prešove? Skúšali sme ísť k zubárovi, prístup bol vynikajúci avšak malá nechcela ani otvoriť pusu. Pritom som ju nato pripravovala vopred - doma bolo všetko v poriadku, skúšali sme, hrali sme sa na zubára, avšak v tom prostredí sa zľakla (bolo to tam biele, prázdne - pre dospelých). Bolo by skvelé, keby to bola žena, pretože jej strach pripisujem aj tomu, že mala negatívnu skúsenosť s mužom na RTG snímkovaní. Viem, že ten strach ju prejde a treba na ňom pracovať, ale na zubnú prehliadku by sme sa naozaj už mali dostaviť - má cez 2 a pol roka a chcela by som naozaj ambulanciu, kde je aj priestor prispôsobený deťom, kde je prístup naozaj 100% a dá sa nato spoľahnúť. Zúbky máme zatiaľ pekné, umývame spoločne, ale určite si chcem byť istá a pripravovať ju na zubárske prehliadky čo najlepšie - ja sama mám so zubárom problém doteraz a chcem sa tomu vyvarovať. Budem vďačná (a verím, že nielen ja) za všetky komentáre k práci stomatológov, ktorých ste navštívili a nie je na škodu spomenúť aj ich vybavenie (s čím pracujú, či je súkromný alebo štátny, ako vyzerá ambulancia a aký je personál).
Ja chodím s oboma chlapcami aj so sebou (tiež sme trochu protekční pacienti) na ZŠ Májová ku MUDr. Veronike Ondruškovej. K ďeťom je veľmi zlatá, synovia sa ani neboja k nej chodiť a ešte sa nestalo, žeby ich pustila bez nejakej "pozornosti". Naposledy to bolo vzorka detskej zubnej pasty. 😅
@matica ahoj ja chodim s detmi k zubarke ktora je na lesnickej zakladnej škole,dospelych neberie ale detičky ano.Ma pekne vybavenie lakave pre deti,hračky a tak a po každom vyšetreni zvykneme dostat aj neaku malu hračku.Prave dnes som bola s detmi na preventivnej a ja vitam aj to že oni volaju mne a objednaju ma teda ja nemusim na to mysliet že treba preventivku.Robia tam aj dentalnu hygienu.Maju podla mna fajn pristup nemam velmi s čim porovnat ale ja som tam spokojna.Prvy krat som tam bola s malym ked mal cca 2roky lebo mal problem mal na prednych zuboch kaz no samozrejme pri vstupe do ambulancie plakal na raty a nechcel ani len otvorit usta ja som chcela že ho nasilu pridržim aby sa aspon pozrela do pusy a dr.že v žiadnom pripade nasilu nie(inde ked treba tak treba neberu velmi ohlad na to že dieta plače) a povedala nam že ked budeme mat cestu okolo tak sa mame zastavit nech sa povozi na kresle a že si zvykne a potom ked bude chciet tak ho pozrie.....na dalšej navšteve už neplakal......No a dnes sa k zubarke tešili všetci a išli tam s usmevom.
Super, ďakujem. Na pani zubárku ordinujúcu na Lesníckej som počula už chvály, preto tam asi zavítame.
@marcovka1 je tam Dr.čarnoka,su tam asi 2dentalne hygieničky a 2zubarky.toho roku nám robila preventivku dr.čarnoka ,ale pred rokom nam robila ina pani dr.taka mladšia neviem ako sa volala,ale drobec mal aj kazy tak mu ich robila a bola užasna super prístup aj bola taka citliva.Počula som pri opravach zubkov je ta staršia pani dr.taka raznejšia,ale osobnu skusenost nemam.ja som tam celkovo spokojna.
malý má dobrú zubárku,ale ani nedávam kontakt,neberie nových pacientov a nie je detská,ak ked vybavenie je sympatické,zobrala nás "protekčne" 😉 skôr som chcela napísať,že aj ked sa prehliadka odporúča v skorom veku,ja som to nechala až po 4.roku práve preto,aby tam nerobil cirkus a aby nemal negat.skúsenosť a potom by som ho k zubárke už nedostala....jednoducho trocha "dozrel" a nemali sme problém 😉