Poradíte dentálnu hygieničku v Poprade?

varticek
27. mar 2013

Poraďte prosím dobrú dentálnu hygieničku v Poprade. Zatiaľ som na dentálnej hygiene nikdy nebola. Predpokladám, že sa to platí, koľko to cca stojí?

smajlik22
2. dec 2013

Na dentálnej hygiene by ste mali absolvovať vyšetrenie stavu parodontu ,následne určenie plánu liečby, to znamená odstránenie zubného kameňa, inštruktáž čistenia zubov plus zmeranie medzizubných priestorov v návrhom vhodných veľkostí medzizub.kefiek, prípadne inštruktáž so zubnou niťou.
Pieskovanie zubov, ak je to potrebné / prášok s bikarbonátom sodným čistí zuby od kávy, čaju, povlakov z fajčenia,čistí medzizubné priestory/, ďalej sa zuby leštia, - polishing , aby boli hladké a tým sa usadzuje menej kameňa.
Na záver sa zuby fluoridujú , tým sa zabezpečí ochrana skloviny voči kyselinám z potravy a pri pravidelnej návšteve dentálnej hygieničky sa zníži kazivosť zubov.
Dentálna hygiena je vhodná aj pre deti, kedy sa zúbky potrú roztokom / detekčný roztok/, ktorý nám ukáže ktoré miesta si dieťatko zle čistí a následne sa naučí dočisťovať svoje zúbky svojou vlastnou kefkou. Staršie povlaky odstránime rotačnou kefkou a špeciálnou pastou a zúbky nafluoridujeme. U detí je fluoridácia potrebná 2x do roka a u dospelých tiež po dentálnej hygiene, ktorá by sa mala vykonávať 2x ročne.
Cena dentálnej hygieny sa pohybuje rôzne, od 20 Eur vyššie