Ahojte, chcela by som sa opýtať, či nemá niektorá z Vás skúsenosti, či už vlastné alebo z okolia s diagnostikou aspergera u dospelých a či nepoznáte nejakých odborníkov, čo sa tomu venujú, najlepšie na východnom Slovensku, poprípade stredné. 🙂 Ďakujem vopred
a naco to je dobre diagnostikovat to v dospelosti?
@alana1 možno sa mu ulavi, jeho najbližšia rodina pochopí niektoré reakcie , vidím že zrovna patríš do tej užasnej časti spoločnosti ktorá by najradšej zhadzovala z hradieb alebo odviezla na pusty ostrov
niečo také že je to jeho osobná vec, pocit , skusenost vyslovene sukromie
a načo dávaju deti diagnostikovat ? netreba čo si ju tiež nalepia na čelo ?
dospely človek skorej pochopi prečo, možno nie je asperger možno je atypicky pas , možno ak mu tvrdia že má biopolarnu poruchu a nemá ju a tlačia ho do liekov ktoré su mu nanič lebo poruchu nemá atd
možnosti a variácii je vela
@alana1 no nie, naozaj si to nechcem nikde nalepovať, ani to hovoriť každému koho stretnem, ako píšu dievčatá vyššie,ide o môj pocit. Dlhé roky som nevedela pochopiť, prečo som taká, či som divná ja, alebo okolie. A teraz mám príliš vysoké podozrenie, že som prišla na to, v čom to je. Tak by som to rada zistila, či mám pravdu, alebo mám hľadať ďalej.
A už len to, že som našla takmer identické znaky s aspergerom, mi prinieslo obrovskú úľavu, pretože som pochopila, prečo sa veci v živote vyvíjali tak, ako to bolo.
@luciaha985 skus si spravit test, co ma Janosikova na stranke https://www.ambulanciajanosikova.sk/testas.html U nas to sadlo uplne.. My v rodine mame tiez par AS.. Moj syn je pravdepodobne AS aj ked nikdy nebol testovany na AS.. On ma diagnostikovane nadanie a tam je velmi vela znakov zhodnych s As, cize je to niekedy tazko urcit.. Janosikovej test mu ale vysiel na 100% a ked som sa zamyslela, my mame v rodine par dospelych AS urcite.. Kto nezazil nepochopi.. az ked si to clovek zacne studovat, tak si uvedomuje zrazu,preco niekto kona tak, ako kona a je to ulava, ze uz viem, preco a chapem..
@luciaha985 ahoj, ako si dopadla? Kde si prosím šla na diagnostiku? Tiež hľadám...
úprimne šla by som do prahy do nautis v pripade dospeleho možného apergra, zaplatila si to a mala poriadnu diagnostiku