Pediater v spádovej oblasti

zlatakov
20. jan 2022

Chcela by som sa spýtať, či ste sa s niečím takým stretli. Budeme mať bábätko a začala som teda riešiť pediatra. Chcela by som ísť k lekárke v našej spádovej oblasti. Ona pracuje pod Pro care, takže kontakt priamo na ňu je nemožné zohnať. Ale o inom chcem. Na recepcii mi povedali, že keďže spadám trvalým bydliskom pod ňu, nebudeme si musieť platiť za Pro care. Že stačí, aby otec dieťaťa prišiel deň dva po narodení dieťaťa vypísať papiere. Problém je ale v tom, že otec dieťaťa nemá trvalý pobyt tam kde ja a tým pádom, keď im tam predloží jeho občiansky, neviem, či to budú brať že dieťa spadá pod tú lekárku. Dieťa by malo mať trvalý pobyt ako ja, matka, nie? Má vziať na to prihlásenie dieťaťa môj občiansky? Bojím sa, že nás nebudú chcieť zobrať.
Ďakujem za odpovede

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matovicova
20. jan 2022

@zlatakov Ano nech vezme aj tvoj občiansky

matovicova
20. jan 2022

@beata_k v pro care pokiaľ neplatis, nič ti na infolinke nepovedia. Infolinka slúži pre platiacich klientov....

mamina0078
20. jan 2022

Pokial dobre viem, do papierov vypisujes trvale bydlisko oboch rodicov a aj dietata tak nevidim v tom problem...

evkamotka
21. jan 2022

Nepodstatne. Zbytocne sa stresujes. Otec ma pusu! Normalne im povie, za koho to vybavuje. Hotovo

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
matovicova
21. jan 2022

@beata_k tak mozno ak tam spadas ...

zlatakov
autor
21. jan 2022

Ďakujem za odpovede.

zlatakov
autor
21. jan 2022

Ja som sa bola informovať osobne na recepcii a pani mi tak veľmi neurčito odpovedala na toho otca. Nevedela mi presne naisto povedať ako to je v mojom prípade. A tam sa nikam inam nedovoláte. Ani priamy kontakt na tú lekárku nikde nie je, že by som sa priamo s ňou dohodla. Ale tak hádam to bude dobré. Veď dieťa by malo mať trvalú adresu tam, kde ja.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asocial
21. jan 2022

Ak si dobre pamatam, uz v porodnici som udavala meno pediatra (aj pri jednom, aj pri druhom, ale to uz bolo naposledy v roku 2015). Skus niekde vyhrabat cislo priamo tam...