Pediater pre dieťa - Procare?

malicka_mysicka
8. feb 2019

ahojte,
som v 29 tt tehotenstva a vraj je nacase hladat pediatra 🙂 byvam v bratislavskom ruzinove a podla trvaleho pobytu v zmysle rajonizacie patrime pod procare jelacicova. nejako sa mi to nezdalo, volala som aj na infolinku evuc a povedali mi, ze to je normalne, ze tam mame ist osobne a poziadat o pediatra pre dieta bezplatne, bez balickov, pretoze tam patrime podla trvaleho pobytu a zobrat nas musia. zatial som sa s tym nestretla, mate s tym skusenosti? ak ano, poskytoval vam procare rovnaku starostlivost ako tym, ktori si za nu platili? nebudu nas takpovediac odsuvat na vedlajsiu kolaj?
dakujem za kazdu radu 🙂

river_song
8. feb 2019

@malicka_mysicka nebjdes mat prístup k rovnakým službám ako procare, teda telefonická linka, objednanie atd atď. Preto ti povedali ze treba osobne sa ist dohodnúť s lekarom... Potom uz neviem ako to funguje, ale napr. neobjednas sa k lekárovi cez procare infolinku, ako platiaci procare klient, ale nejako inak.. ako, to neviem...

wena
8. feb 2019

Nie, nebudeš môcť využívať výhody Procare - objednanie na presný čas atď. Ak bude dieťa choré a oni budú mať objednaných pacientov, tak buď ťa nemusia zobrať vôbec alebo budeš dlho čakať.

peniacik
4. mar 2019

@malicka_mysicka Ahoj, nas syn tiez podla rajonizacie patri k pediatricke do ProCare v Centrali aj ked zistila som to az dodatocne. Povodne sme mali zaplateny rocny poplatok a chodila som s nim k pediatricke v Medissime. Teraz chodi do Centralu a uz sme rocny poplatok neplatili, kedze sa mi viac krat stalo, ze mi k specialistovi v urgentnom pripade dali termin o 2/3mesiace co je pri malych detoch postavene na hlavu. Kazdopadne pediatricka ku ktorej bude tvoje dieta patrit vas zobrat musi. Postup je taky, ze v porodnici mozes rovno nahlasit jej meno a tvoj manzel/partner bude musiet ist osobne do procare v centrali dohodnut na recepcii termin prvej poradne s babatkom, idealne co najskor po porode.Prvy rok chodis s babatkom do poradne pomerne casto, vzdy dostanes rovno dalsi termin. V pripade, ze by si potrebovala ist k pediatricke mimo poradne (choroba...) proste prides v case ordinacnych hodin, mimo poradni (staci si odfotit ordinacne hodiny na dverach pediatricky) a pockas. Treba si este na recepcii vybavit free kartu ale sami od seba ti to asi nepovedia a vzdy ked prides na objednany termin alebo mimo neho je potrebne sa zahlasit na recepcii. Oni si v kalendari pediatricky odkliknu, ze ste prisli (pri zaplatenom rocnom poplatku mas kartu, ktoru prilozis na kiosk a urobi to automaticky bez nutnosti cakat v rade pri recepcii). Zatial som cakala najdlhsie 40 min co je podla mna v pohode a nemam pocit, ze starostlivost by bola na horsej urovni. Ak by si potrebovala este nejake info kludne mi napis spravu.
Pekny den

malicka_mysicka
autor
4. mar 2019

@peniacik dakujem velmi pekne za info ❤️❤️❤️