Overenie merania Holterom a určenie diagnózy kardiológom

smartik11
16. jan 2020

Dobry den potrebujem si overit urcite meranie Holterom a urcit diagnozu.Dakujem.Len seriozne.

amelia000
16. jan 2020

@smartik11 a tu akoze co cakas? Ze sa ti tu ozve nejaky kardiolog alebo zhanas nejakeho ineho? ...chces recenzie..alebo co? Lebo z tvojho popisu tazko vyjst

mogaa
16. jan 2020

@smartik11 myslíš holter na tlak alebo na srdce?

alexandra2010
16. jan 2020

posli mi to. skusim cez vikend pozriet. plus prosim nejake info ohladom tazkosti, indikacie atd.

smartik11
autor
17. jan 2020

@amelia000 dakujem za reakciu ano potrebujem zistit z vysledkou holtera ci mam naozaj uzivat tabletky na tlak ked ze najvysia hodnota pocas dna bola 162.Podrobnosti mozem poslat nrskor.Dakujem

smartik11
autor
17. jan 2020

@mogaa holter na tlak najvysia hodnota bola 162

smartik11
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
smartik11
autor
17. jan 2020

@alexandra2010 dobry den,tazkosti nemam iba ked idem k Dr.tak zakazdym mam zvyseny tlak.Posielam hodnoty.

mogaa
17. jan 2020

@smartik11 tak chceš opakované meranie holterom alebo vedieť či je to na tabletky?no tlak je zvýšený, v tom výslednom meraní by mal byť priemerný tlak...tlak sa počas dňa mení, , zvýši sa pri námahe, pri strese, rozčúlení...ak si mala cez den viac krát hodnoty 160 vrchný je to už považované za zvýšený, ak pozerám dobre lebo my sme mali inak ten výstupný program z holtera tak ten stredný je asi prieme tak ten máš počas dňa cca 140/80 - čiže vrchný je mierne zvýšený, ale maximálna hodnota cez de=n boa 160/111 - a práve ten spodný tlak je nebezpečný ten už keď ej nad 100 tak je nebezpečný....podľa mňa ti dajú nejakú minimálnu dávku lieku na udržanie tlaku v prijateľných hodnotách

mogaa
17. jan 2020

@smartik11 a aké lieky ti napísal?

smartik11
autor
17. jan 2020

@mogaa NEBILET

smartik11
autor
17. jan 2020

@mogaa ano tu hodnotu 160 som mala iba raz a to ked som isla do ambulacie a mali mi ho dat dole,len bohuzial nikto tam nebol takze rozculenie sa prejavilo,bohuzial,len nechapem preco ked beriem Nebilet od 19.12.minuleho roku mi takto skace hore,dole.

mogaa
17. jan 2020

@smartik11 tym ani tak nevadil ten vrchný tlak ako spodný že ti vyskočil nad 110- to už je veľa....preto lieky....ono je prirodzené že tlak cez deń sa mení, to je uplne normálne, stačí že máš trochu námahy a tlak môže vyskočiť, rovnako ak sa rozčúliš alebo si v strese.....lieky ti nastavovala internistka alebo všeobecná....s uvedeným liekom nemám skúsenosť, ale treba ešte počkať, ono ak si nikdy nebola liečená na tlak tak určitú dobu trvá kým lieky zaberú a ano môže to vyť aj mesiac aj dva mesiace....lekár ti mohol dať aj vyššie dávkovanie ale to by nebolo dobré riešenie lebo ak lieky zaberú mohla by si ho mať zase prinízky a ten robí rovnaké problémy ako vysoký.....ešte 2-3týždne počkaj, zapisuj si hodnoty tlaku 2x denne v rôznych časoch - nie bezprostredne po tabletkách ale ak berieš ráno a večer, tak okolo obeda a pred podaním liekov.. tlak si treba merať v klude, v sede, manžeta musí byť na úrovni srdca- pred meraním žiadna námaha, nejesť predtým ani nepiťälebo tlak bude hneď skreslený)aspom týždeň si zapisuj hodnoty a potom zavolaj doktorovi aké máš hodnoty - teda ak budú vrchný tlak nad 150 a spodný nad 90....rovnako je možné že ti lekár netrafil správne lieky, lebo nie každému zaberú rovnaké....ale treba ešte počkať lebo lieky zaberú niekedy až po 6-tich týždňoch , hlavne ak ti dala minimálnu dávku a predtým si ich nikdy nebrala

smartik11
autor
17. jan 2020

@mogaa dakujem za dokonale vysvetlenie,liek mi predpisal obvodny lekar a doteraz som nebrala lieky na tlak.Nebilet beriem raz denne rano iba polku tabletky.Som vdacna za vysvetlenie.Pekny vecer.

mogaa
17. jan 2020

@smartik11 to je vlastne tá minimálna dávka....treba naozaj ešte počkať a po mesiaci si začni zapisovať hodnoty, buď týždeň dva alebo teda dlšie obdobie a len občas 2-3x do týždňa....môžeš si ho odmerať ráno keď vstaneš ešte pred raňajkami a tabletkou a poobede alebo večer...ak budeš mať spodný tlak nad 90-95 - treba naspäť obvodnému, buď zvýši dávku alebo dá druhé tabletky....ten vrchný máš len zvýšený, to je stále ok ak aj vyskočí na tých 160, ale spodný nesmie byť nad 100, ten je ideálny 80max.do 90

smartik11
autor
17. jan 2020

@mogaa dakujem za radu.Pekny vecer.