Odmietnutie stomatológom v mieste trvalého bydliska

miskax2
18. feb 2012

ahojte moja kamaratka dlhe roky chodila k svojej stomatologicke nasledne aj jej starsi syn ale ked chcela nahlasit aj mladsieho tak uz bol problem lebo zubarka uz ide do dochodku preto novych pacientov nebere a tiez zuzuje stav pacientov tyck ktori podla trvaleho pobytu nepatria do jej obvodu tiez uz neosetri... tak sa teda od nej odhlasila a chcela sa nahlasit aj so svojimi detmi k druhej zubarke ku ktorej podla trvaleho pobytu patria a ta ju tiez odmietla prijat ako ma postupovat aby ju zubarka prijala?

sisaha
18. feb 2012

@miskax2 nieco som nasla na nete, je to trochu starsieho data, ale viem, ze rajonizacia sa ma dodrzovat: V prípade, že občan chce dobrovoľne zmeniť lekára, môže sa obrátiť na ktoréhokoľvek lekára aj mimo vymedzeného zdravotného obvodu. Lekár môže podpísanie dohody s takýmto pacientom odmietnuť, avšak pokiaľ má pacient trvalé alebo prechodné bydlisko v jeho vymedzenom obvode, nesmie odmietnuť podpísanie dohody, s výnimkou prípadov stanovených v § 12 zákona o zdravotnej starostlivosti.

na jej mieste poziadam o pisomne vyjadrenie lekara z akeho dovodu ju odmieta a potom by som sa s tym isla stazovat..

hajanka
18. feb 2012

@miskax2 asi ti neviem odpovedat konkretne na tvoju otazku, len by som chcela povedat, ze s takymto niecim, zeby zubarka odmietla pacienta, som sa este nestretla, vacsinou su radi ze maju pacientov a hlavne takych ktory si platia vsetko cash 😀 mozno len tolko poradim, nech si hlada ineho zubara, urcite ich nie je malo, mozno natrafi na nejakeho ovela milsieho 🙂

exupery
19. feb 2012

@miskax2 ak patri do jeho obvodu podla mista trvaleho bydliska lekar ju nemoze odmietnut...

miskax2
autor
19. feb 2012

@exupery
@sisaha presne to jej bolo povedane ked sa bola na to pytat neviem ci v zdravotnej poistoni ci kde ale tiez jej povedali za ju maju prijat bola to nasledne povedat aj sestricke no nepomohlo to vraj ked bude bolestiva tak ju osetria ( a samozrejme si zaplati celu sumu)
@hajanka mne sa tiez stalo ze som sa prestahovala a isla som sa nahlasit novej zubarke ta mala tiez kopu reci ze ma uz nadstav a ze ma nevezme ale nakoniec povolila a vzala ma 😵

exupery
19. feb 2012

@miskax2 tak ju nahlas na urad- dohlad nad zdravotnou starostlivostou,alebo jej aspon naznac,ze na nu posles kontrolu...

miskax2
autor
19. feb 2012

@exupery dakujem poviem kamoske nech to skusi alebo nech si najde zubara ktory ju vezme len neviem ci jej neostali len sukromnici v jej meste alebo do najblizsieho mesta bude musiet dochadzat..... ☹

hajanka
19. feb 2012

@miskax2 moja, teraz su uz vsetci sukromnici, rozdiel je len v tom, ci spolupracuju so zdravotnymi poistovnami alebo nie