Odhláška od starej lekárky - Myjava

adina_fox
15. jan 2013

Zdravím všetky mamičky z Myjavy a okolia. Včera som sa dozvedela niečo, čo považujem za dôležité a chcem Vás na to upozorniť.
Tie, ktoré ste sa rozhodli, že zdravotnú starostlivoť vašich ratolestí bude mať na starosti pani doktorka Kováčová a ešte ste nepodpísali odhlášku u predošlej lekárky, treba tak urobiť najneskôr do 25.01.2013.
Vyhnete sa tak prípadným nepríjemnostiam...

sissy27
15. jan 2013

@adina_fox možno by si mohla napísať aj čo dôležité si sa dozvedela a akým nepríjemnostiam sa dá vyhnúť...
inak prvý krát počujem o nejakej odhláške od dr. - vždy to bolo tak, že ak si si vybrala nového dr. tak si s ním podpísala dohodu a on si vyžiadal tvoju zdravotnú dokumentáciu od predchádzajúceho lekára, tomu si nemusela nič oznamovať alebo vypisovať... ale možno sa niečo zmenilo?

lubica78
15. jan 2013

zajtra sa tam chceme staviť a vybaviť to - tak som zvedavá ako pochodíme 🙂

adasia
15. jan 2013

jj, aj nam kazala ist sa odhlasit, ale prave mali vypadok elektriny:( D. za pripomenutie, skocim tam...

simca06022011
15. jan 2013

@sissy27 no asi menilo, ja som musela ist k povodnej lekarke s papierikom od novej, ze ma berie do evidencie a potom stara lekarka napisala ze ma k tomu a tomu datumu vyraduje z evidencie a kartu poslala postou novej lekarke.. no dolezita bola zase iba byvala lekarka, lebo kartu mi nechcela dat do ruky, aj ked som bola chora a rychlo som ju potrebovala... cize tak... plati to co si povie lekar 🙂 ked si vymysli, ze chce vymenny listok a celu zdravotnu dokumentaciu napriek tomu, ze VL su zrusene a na dokumentaciu nemaju narok (iba ak na vypis), tak proste musime doniest 🙂

miggi83
15. jan 2013

TAk isto dôlezita bola aj MUDr. ZAvillova, mne nedala alerg. kartu, len poslala polovicu A4 papier so spravou, a bolo, a este ofucana, ze preco by som nemohla k nej dochadzat, no preto lebo ma taky pristup a jednanie ake ma.

sissy27
15. jan 2013

@simca06022011 áno, môže byť, že odnesieš potvrdenie o tom, že prechádzaš k inému lekárovi, ale to nie je z môjho pohľadu "odhláška" - pod tým si predstavujem niečo ako výpoveď, ktorú ty dáš lekárovi, ale toto je len o tom, že informuješ bývalú lekárku a ona nemusí čakať, kým jej príde papier od novej lekárky so žiadosťou o tvoju kartu...
@miggi83 za zdrav. kartu je zodpovedný lekár a zo zákona ju nemôže dať pacientovi, ten si z nej môže robiť len výpisy alebo kópie v ambulancii lekára, takže nad týmto sa netreba rozčuľovať...

simca06022011
16. jan 2013

@sissy27 nemusi cakat, ved na ten papier od noveho lekara mi rovno napisala, ze ma odovzdat ldokumentaciu, lekarky medzi sebou vobec nemusia komunikovat

sissy27
16. jan 2013

@simca06022011 keby nedala nová lekárka tebe papier o tom, že prechádzaš k nej do ruky aby si ho odovzdala už bývalej, tak by jej to musela poslať poštou, takto ušetrila za poštovné a čas, ktorý by to trvalo doručiť... ale dokumentáciu tebe do ruky podľa zákona dať nemôže, tú musí bývalá lekárka tak či tak poslať poštou, alebo si ju navzájom odovzdajú, ale nie cez teba 🙂

simca06022011
16. jan 2013

@sissy27 aj tak plati iba to co povie lekar... ako som napisala v prvom prispevku 🙂 pretoze jedna lekarka bez problemov da dokumentaciu, druha neda a je jej za tazko aj vypis urobit pre odborneho lekara, tretia si vymysla rozne postupy len aby sa clovek nabehal. Moja byvala si vyslovene vyziadala ze ja musim prist s papierom, ona sa nebude s nikym dohadovat a potom to posle... tak tak 🙂

elenka6
16. jan 2013

mne prišla dnes od dr Kovačovej sms že to treba urobiť.

miggi83
16. jan 2013

@sissy27 ja sa nerozculujem, len ten jej pristup ani sa necudujem ze ludia od nej odchadzaju 😨