Novorodenec a zajednanie pediatra - kedy a akým spôsobom?

vojtasova
2. jan 2020

Chcem sa maminky opýtať , po pôrode s bábätkom môžem ísť hneď po prepustení s nemocnice k MUDr.hubcik ktorý je v no .. stačí tam prísť .. a povedat že som prvorodička a chcem k nemu dať kartu 🤔💛aby mi zobral novonarodeného syna? Alebo treba nejak špeciálne zavolať..či mi ho zoberie a založí kartu.

nelca84
2. jan 2020

@vojtasova pokiaľ ide o spádového lekára, ten je povinný prijať pacienta, pokiaľ si si vybrala iného lekára ako spádového, určite by som si tam najskôr zavolala, či berie nových pacientov mimo obvod

3petka
2. jan 2020

@vojtasova Ja som si pred pôrodom volala dr. či nás vezme a pri pôrode som to nahlasovala lekárke. Oni jej všetko poslali. Akurát som jej potom volala že už sme doma a prišli nás pozrieť domov.

martul
2. jan 2020

@vojtasova už počas tehotenstva si treba dohodnúť s doktorom si vás zoberie, pretože už v porodnoci nahlasujes meno ošetrujúceho lekára, po príchode domov treba zaniesť prepúšťaciu správu k nemu a dohodnete si návštevu.

h_petra
2. jan 2020

Urcite dohodnut pediatra este pred porodom. To, ze si prvorodicka s tym nema nic spolocne 🙂.

mogaa
2. jan 2020

@vojtasova ešte pred pôrodom treba vybranému pediatrovi zavolať či berie nových pacientov...ak má veľa detičiek tak ti malého nezoberie a treba hľadať ďaľšieho...budúci týždeň mu zavolaj aby si vedela na čom si alebo treba hľadať ďaľšieho pediatra ktorý ti malého zoberie....

snehulienka8
2. jan 2020

ako pisu vyssie..lekara pre babatko treba mat dohodnuteho uz pred porodom, cize si k pediatrovi zbehni/zavolaj tam a pytaj sa ich ci vas "po narodeni sa" vezmu, ak potvrdia, super, nemusis hladat ineho a v porodnici sa ta budu pytat kto je vas pediater, nahlasis toho svojho

vojtasova
autor
2. jan 2020

Ďakujem vám 🤗🤎

ovaaa
2. jan 2020

Detsku lekarku som mala vybraty uz vopred.Ked sa drobec narodil len som jej zavolala.Po prepusteni nas prisla osobne pozriet.

evittam
2. jan 2020

@vojtasova Ako ti uz napisali. Vopred. A len zo zaujímavosti-aku kartu chces dať lekarovi? Tvoje este nenarodené dieťa uz ma zdravotnu dokumentaciu?😉