Normálna detská doktorka, ktorá nás nenahlási za neočkovanie

zuizana
24. aug 2021

Dobrý deň,

mám 5 mesačného syna a naša doktorka nás núti do očkovania aj potom, čo vie, že moja sesternica má v zdravotnej karte napísané: AUTIZMUS SPÔSOBENÝ OČKOVANÍM. Brat hneď po očkovaní dostal neurologickú poruchu a ja po očkovaní všetky druhy alergií a intoleranciu. Mohol by mi prosím niekto do správy poradiť normálnu doktorku, ktorá rešpektuje lekárske tajomstvo, zákon o ochrane osobných údajov a taktiež ústavu Slovenskej republiky, že rodič rozhoduje o zdravý svojho dieťaťa a nenahlásila by nás, lebo chceme pre svojho syna to najlepšie a hlavne aby, bol zdravý. Nedovolím, aby mi do syna pichali hliník a iné ťažké kovy... Chápem, že pre ňu je vyliečený pacient, stratený zákazník, no svojho syna si zničiť nedám!!
Ďakujem za každú radu.
Zuzana

777januska777
24. aug 2021

No nie, ono vieš celá lekárska komora sú mafiáni a zli ludia, všetci ta chcú zabiť a zničiť. Vhodné bude keď sa na to vykasles a budeš sa liečiť sama. Žiadny lekár, ci pohotovost. Neboj sa to zvládneš sama, podmienky na zivot budeš mat ako v minulosti, ale dôležité, ze to všetko bude prírodné. Tak hor sa do toho.

mogaa
24. aug 2021

@zuizana aj alergické reakcie môžu tvojho syna zabiť, takže nedávaj mu žiadne jahody, žiadne chodenie do prírody - tam sú predsa včely......neskôr dieťa nepúšťaj samé von ani do školy, veď vždy ho môže zraziť auto....prepáč, ale po tvojom príspevku mi nedalo to nenapísať.....

sisa_s
24. aug 2021

To by som chcela vidiet kartu s napisom Autizmus sposobeny ockovanim 🤔 k zvysku sa nevyjadrujem radsej, viac hlinika obsahuje detska strava ako vakcina 😉

nafka0483
24. aug 2021

@zuizana Neviem ti poradit taku lekarku, pretoze aj take, co respektuju, ze rodic odmieta ockovanie to maju povinnost nahlasit urade. Znama to tak urobila, zaplatila pokutu a vsetko ok, dieta neockovane, urad "spokojny".

mamamasama
24. aug 2021

@zuizana suhlasim s @nafka0483. Donutit ta nemoze. Moze ta nahlasit a mozes dostat pokutu.

mima172
24. aug 2021

@zuizana Ahoj, my neočkujeme dcéru (1r3m), lekárka ťa do očkovania nesmie nútiť. Ty jej slušne oznám, že dieťa očkované nebude. Ona ťa postarší, skúsi aké máš právne povedomie (co už zjavne skúša), napíše do karty "odmietnuté očkovanie" a pravdepodobne ta nahlási na RUVZ. Odtiaľ časom príde list atď. Ak máš nejaké otázky, tak píš SZ.

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuizana
autor
24. aug 2021

@mima172 áno to viem, chcela som to bez tých predvolaní a ostatných vecí... Viem, že je to iba priestupok. Super, že neočkujete 🙂 kiež by takých múdrych ľudí bolo viac..

zuizana
autor
24. aug 2021

@tayla
@tayla kde sú tie skupiny? Áno, keď vidím tie ich komentáre... Však nech si do seba napichajú čo chcú, keď nechcú poradiť, tak nech sa nestarajú..

kulumulu123
24. aug 2021

@zuizana nás naša nahlásila aj napriek tomu ze dieťa má od odborného lekára zakázané očkovanie mame to aj písomne zatiaľ je ticho tak neviem ako to bude ďalej....

ankare
24. aug 2021

Aj môj mladší je neockovany. Asertivne som pediatricka povedala, že nebudeme očkovať. Síce ma prehovarala a mala som prednášku, rešpektovala to. Držím palce!

apolka77
24. aug 2021

Baby a aká je suma pokuty? Len ma to zaujíma.

ankare
24. aug 2021

@apolka77 myslím, že max. 330€

ankare
24. aug 2021

Skupina sa vola Nesúhlas s povinným očkovaním...

katym77
24. aug 2021

Je to každého vec....
Ja len taký názor dodám. Predstavte si že by každý sa prestal očkovať a vrátili by sa nám choroby ako obrna, čierny kašle a ..... To že tu nie sú nevďačíme náhode!?

zuizana
autor
24. aug 2021

@katym77 zmizli dávno pred povinným očkovaním. Hovorila o tom slovenská virologička pracujúca v Amerike a minulý rok vyšla štúdia, že neočkované deti sú zdravšie než očkované. Môj dedko má 86 rokov jeho brat 92 rokov a nikdy neboli očkovaní a za celý život nemali ani soplík!!

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
joannita
24. aug 2021

@zuizana ja ta chapem, ze sa bojis, ja sice dieta ockovane mam, ale respektujem aj neockovanych. Ale prepac, ten zaznam v karte ze autizmus sposobeny ockivanim si si tam napisala sama ze? 😁
Lebo to by ti teda ziadny dr. Na 100% nenapisal.

nafka0483
24. aug 2021

@zuizana Myslim, ze bez nahlasenia a predvolavania to nepojde :-/ lebo potom bude mat pruser lekarka a co poznam, tak ziadna si to nechce vziat na zodpovednost a riskovat svoju prax.
Cize oni akceptuju rozhodnutie rodica, ved ine ani nemozu, rodic rozhoduje. Zapisu do karty, ze ockovanie nebolo, ze rodic odmietol a nasledne je povinna to nahlasit.
A urad zas kona tak ako musi - predvola ta, ty povies dovody, oni ta "poucia" o rizikach neockovania a pod., ty povies dobre, vypocula som si, svoj nazor nemenim a nasledne ti vyrubia pokutu. Zaplatis a tym je to ukoncene.

sisa_s
24. aug 2021

@zuizana poprosim link na studiu

zuizana
autor
24. aug 2021

@joannita Sesternica má 27 rokov, keď mala jeden rok, zaočkovali ju išla jej pena z úst a vrátili ju s autizmom a debilitou. Vtedy to ešte písali, dnes už to priznať nechcú..

sisa_s
24. aug 2021

@zuizana badatel?? Fakt...vypinam upozornenia na tuto debatu, je jasne, akym stylom sa to bude uberat...a nech sa ma este raz niekto v zivote spyta, preco nechcem byt pediatrickou 🤣🙏 ved to nie je boj s detmi, ale rodicmi

katym77
24. aug 2021

Vo Švédsku a Dánsku robili výskum na vzorke 650 tisíc detí a skúmali vzťah očkovanie autizmus.
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...
https://dennikn.sk/1401840/studia-na-650-tisic-...

mistymay33
24. aug 2021

@zuizana rešpektujem tvoj postoj neockovat tvoje dieta, aj ked s tym nesúhlasím, ale tvrdiť, ze ockovanie tvojej sesternici spôsobil debilitu a autizmus a ze to ma aj v karte je z tvojej strany loz!!!
Trosku sa povzdelavaj o tom ako a kedy vzniká autizmus, a nesir tu bludy a klamstvá a nezamienaj si pojmy s dojmami…

oblecenie99
24. aug 2021

Dobre tomu rozumiem, že pod pod označením "normálna lekárka" sa hľadá taká, ktorá nespĺňa svoju povinnosť nahlásiť neočkované dieťa úradu? Taká, čo obchádza zákon?

zivotgombicka
24. aug 2021

@zuizana mne je síce jedno, či svoje dieťa dáte zaočkovať, alebo nie, ale teda tá štúdia, na ktorú sa odvoláva článok z Bádatela, je deravá ako Ementál. Jej nedostatky sa opisuju napr. tu: https://healthfeedback.org/claimreview/study-on... Také najdôležitejšie body však sú: autori štúdie nezohľadnili napr. to, že rodičia vakcinovaných detí majú vyššiu dôveru v lekárov a teda je.pravdepodobnejšie, že pri zdravotných problémoch navštívia lekára, veľa nevakcinovaných detí pochádza z rozvojových krajín, kde nemajú dobrý prístup k vakcínam, ale ani k lekárskej starostlivosti - čiže im tú diagnózu nemá kto stanoviť, ja keď ju majú, jednému z autorov štúdie bola odobratá lekárska licencia, sú tam odkazy na iné štúdie, ktoré nezistili súvislosť medzi vakcináciou a vznikom iných diagnóz, viac ako 20 štúdií nezistilo súvis medzi autizmom a vakcináciou, ale vás to nepresvedčí, lebo ste si našli tento jeden článok, ktorý hovorí to, čo chcete počuť 🙂

stanulienkat
24. aug 2021

Ked vytiahnes stranku badatel, vsetko je jasne.😁

zuizana
autor
24. aug 2021

@oblecenie99 zákon o ochrane osobných údajova lekárske tajomstvo sú zákony. Povinnosť jej ukladá vyhláška a iba počet detí a nie mená.

anjelicek26
24. aug 2021

Precitala som si celu diskusiu a uprimne je mi luto kazdej lekarky, kde takato "scitana matka" prijde debatovat. Velmi.