Dobrý deň,
mám 5 mesačného syna a naša doktorka nás núti do očkovania aj potom, čo vie, že moja sesternica má v zdravotnej karte napísané: AUTIZMUS SPÔSOBENÝ OČKOVANÍM. Brat hneď po očkovaní dostal neurologickú poruchu a ja po očkovaní všetky druhy alergií a intoleranciu. Mohol by mi prosím niekto do správy poradiť normálnu doktorku, ktorá rešpektuje lekárske tajomstvo, zákon o ochrane osobných údajov a taktiež ústavu Slovenskej republiky, že rodič rozhoduje o zdravý svojho dieťaťa a nenahlásila by nás, lebo chceme pre svojho syna to najlepšie a hlavne aby, bol zdravý. Nedovolím, aby mi do syna pichali hliník a iné ťažké kovy... Chápem, že pre ňu je vyliečený pacient, stratený zákazník, no svojho syna si zničiť nedám!!
Ďakujem za každú radu.
Zuzana
To by som chcela vidiet kartu s napisom Autizmus sposobeny ockovanim 🤔 k zvysku sa nevyjadrujem radsej, viac hlinika obsahuje detska strava ako vakcina 😉
@zuizana suhlasim s @nafka0483. Donutit ta nemoze. Moze ta nahlasit a mozes dostat pokutu.
@zuizana Ahoj, my neočkujeme dcéru (1r3m), lekárka ťa do očkovania nesmie nútiť. Ty jej slušne oznám, že dieťa očkované nebude. Ona ťa postarší, skúsi aké máš právne povedomie (co už zjavne skúša), napíše do karty "odmietnuté očkovanie" a pravdepodobne ta nahlási na RUVZ. Odtiaľ časom príde list atď. Ak máš nejaké otázky, tak píš SZ.
@zuizana nás naša nahlásila aj napriek tomu ze dieťa má od odborného lekára zakázané očkovanie mame to aj písomne zatiaľ je ticho tak neviem ako to bude ďalej....
Aj môj mladší je neockovany. Asertivne som pediatricka povedala, že nebudeme očkovať. Síce ma prehovarala a mala som prednášku, rešpektovala to. Držím palce!
Baby a aká je suma pokuty? Len ma to zaujíma.
Skupina sa vola Nesúhlas s povinným očkovaním...
Je to každého vec....
Ja len taký názor dodám. Predstavte si že by každý sa prestal očkovať a vrátili by sa nám choroby ako obrna, čierny kašle a ..... To že tu nie sú nevďačíme náhode!?
@katym77 zmizli dávno pred povinným očkovaním. Hovorila o tom slovenská virologička pracujúca v Amerike a minulý rok vyšla štúdia, že neočkované deti sú zdravšie než očkované. Môj dedko má 86 rokov jeho brat 92 rokov a nikdy neboli očkovaní a za celý život nemali ani soplík!!
@zuizana Myslim, ze bez nahlasenia a predvolavania to nepojde :-/ lebo potom bude mat pruser lekarka a co poznam, tak ziadna si to nechce vziat na zodpovednost a riskovat svoju prax.
Cize oni akceptuju rozhodnutie rodica, ved ine ani nemozu, rodic rozhoduje. Zapisu do karty, ze ockovanie nebolo, ze rodic odmietol a nasledne je povinna to nahlasit.
A urad zas kona tak ako musi - predvola ta, ty povies dovody, oni ta "poucia" o rizikach neockovania a pod., ty povies dobre, vypocula som si, svoj nazor nemenim a nasledne ti vyrubia pokutu. Zaplatis a tym je to ukoncene.
@sisa_s nech sa páči https://www.badatel.net/priekopnicka-studia-uka...
Vo Švédsku a Dánsku robili výskum na vzorke 650 tisíc detí a skúmali vzťah očkovanie autizmus.
https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conte...
https://dennikn.sk/1401840/studia-na-650-tisic-...
@zuizana rešpektujem tvoj postoj neockovat tvoje dieta, aj ked s tym nesúhlasím, ale tvrdiť, ze ockovanie tvojej sesternici spôsobil debilitu a autizmus a ze to ma aj v karte je z tvojej strany loz!!!
Trosku sa povzdelavaj o tom ako a kedy vzniká autizmus, a nesir tu bludy a klamstvá a nezamienaj si pojmy s dojmami…
Dobre tomu rozumiem, že pod pod označením "normálna lekárka" sa hľadá taká, ktorá nespĺňa svoju povinnosť nahlásiť neočkované dieťa úradu? Taká, čo obchádza zákon?
@zuizana mne je síce jedno, či svoje dieťa dáte zaočkovať, alebo nie, ale teda tá štúdia, na ktorú sa odvoláva článok z Bádatela, je deravá ako Ementál. Jej nedostatky sa opisuju napr. tu: https://healthfeedback.org/claimreview/study-on... Také najdôležitejšie body však sú: autori štúdie nezohľadnili napr. to, že rodičia vakcinovaných detí majú vyššiu dôveru v lekárov a teda je.pravdepodobnejšie, že pri zdravotných problémoch navštívia lekára, veľa nevakcinovaných detí pochádza z rozvojových krajín, kde nemajú dobrý prístup k vakcínam, ale ani k lekárskej starostlivosti - čiže im tú diagnózu nemá kto stanoviť, ja keď ju majú, jednému z autorov štúdie bola odobratá lekárska licencia, sú tam odkazy na iné štúdie, ktoré nezistili súvislosť medzi vakcináciou a vznikom iných diagnóz, viac ako 20 štúdií nezistilo súvis medzi autizmom a vakcináciou, ale vás to nepresvedčí, lebo ste si našli tento jeden článok, ktorý hovorí to, čo chcete počuť 🙂
Ked vytiahnes stranku badatel, vsetko je jasne.😁
@oblecenie99 zákon o ochrane osobných údajova lekárske tajomstvo sú zákony. Povinnosť jej ukladá vyhláška a iba počet detí a nie mená.
Precitala som si celu diskusiu a uprimne je mi luto kazdej lekarky, kde takato "scitana matka" prijde debatovat. Velmi.
No nie, ono vieš celá lekárska komora sú mafiáni a zli ludia, všetci ta chcú zabiť a zničiť. Vhodné bude keď sa na to vykasles a budeš sa liečiť sama. Žiadny lekár, ci pohotovost. Neboj sa to zvládneš sama, podmienky na zivot budeš mat ako v minulosti, ale dôležité, ze to všetko bude prírodné. Tak hor sa do toho.