Moja sestra isla s 11mesacnym syncekom na pohotovost,maly spadol z choditka a udrel si hlavu.Na to zvracal,ale zvracal aj inokedy po jedle a tak ako deti...Boli poslaní na RTG hlavy,neurolog.vys. ,vsetko bolo v poriadku.Ale predsa ich nechali na detskom oddeleni na pozorovanie.Na par dni.Malemu nic nebolo sestra sa vypytala na reverz domov.Doma vsetko v poriadku,az na vecer ked maly zacal zvracat.Znova isla na pohotovost,a poslali ich znova na detske.Lekarka sa nemiestne spravala,vycitala vsetko matke a nestarala sa o maleho dostatocne.Znova sa urobilo Rtg,neurolog.vysetr.vsetko bolo v poriadku,ale maly dalej zvracal.Nakoniec vysvitlo ze dieta vedla izbi mojej sestry malo rotavirusove ochorenie.Maly to chytil od nich.ich izba nebola izolovana a tiez sa volne prechadzali po odddeleni.
Napriek tomu sa pani doktorka osocovala na mojej sestre,ze ona nemala nikde chodit.Ale sedte na izbe cely den s11mesecnim dietatom.I de o Rožňavksu nemocnicu kde je vsade bordel a spina,socialne zariadeni to je hroza...Je este stale hospitalizovany s matkou,ale spravanie zdravotneho personalu je hrozne,neprimerane.Prosim poradte.Dakujem.
tiez sme boli na pozorovani s otrasom mozgu, ale na chirurgii, to je sila, ako mozu takto miesat chorych
v tvojom prispevku ma zarazili dve veci - 1. dieta spadlo z choditka. ... a 2. sestra sa s nim vypytala na reverz domov. ... neviem co s takymito " alibi " nieco proti nemocnici zmozete.
apropo, potvrdili mu ten rotavirus >?
Ja sa ani tej lekarke nečudujem. V prvom rade nemala sestra čo podpisovať reverz, len čo bolo synovi trochu lepšie. O čase nutnosti hospitalizácie rozhoduje lekár. Potom nech sa nečuduje , že zdravotnícky personál nie je milý, nakoľko majú s takýmito pacientami dvakrát tú istú robotu. A to že v nemocnici chytila nejakú infekciu sa stať môže, nemocnica je miesto, kde je najväčšia koncentrácia infekčných pacientov za to nemôže nemocnica.
To zvracanie môže byť aj zo stresu z nového prostredia, z inej stravy ako je zvyknutý. Asi je lepšie liečiť ho doma, keď to tak zle znáša. Skúste aj psychologa. No keď je matka nespokojná a v strese, dieťa to veľmi vníma aj keď nič nepovie. Načo chcete dávať sťažnosť, keď Ste sa sami pýtali do nemocnice? Vyšetrenia môže urobiť aj obvodná lekárka, zvracanie nie je u dieťaťa až taká choroba, vyvracia sa a je dobre. V tomto veku deti bežne padajú aj na hlavu, telo je ešte veľmi pružné, znáša to veľmi dobre.
ja som sedela s 10 mesacnym dietatom v nemocnici 4 dni v nemocnicnej izbe, mala akurat po svojej postielke a mojej posteli behala a ani nahodou mi nenapadlo pytat sa na reverz domov. ani na chodbu sme nemohli.... a vydrzat sa to dalo.
reverz pri detoch by som veeeelmi opatrne pouzivala, lekari vedia co robia a preco
Neviem preco sa neda s 11mes.dietatom obsediet na izbe.ked sla na reverz tak sa nema na co stazovat este moze byt rada ze ju opat prijali. Aby sa tie staznosti neobratili proti nej. Vypadne jej z choditka a svojvolne odide z nemocnice.
V každom prípade si lekárka ako profesionál také správanie nemá dovoľovať! Medzi Dr a rodičom má prebiehať normálna slušná komunikácia ako medzi dvoma dospelými ľuďmi! Lekár nie je nadriadený rodiča ani nijakým spôsobom oprávnený ho peskovať a vylievať si na ňom akokoľvek svoje frustrácie či zlosť! Napriek tomu si nemyslím, že na úrade pre dohľad čokoľvek dosiahneš.. Skôr by som sa obrátila na nadriadeného danej lekárky, najskôr primár/ka oddelenia, nech sa s ňou porozpráva, akým spôsobom sa má správať k pacientom (svojim klientom)..
Ja sa len čudujem, že dieťa s rotavírusom, teda infekčným ochorením bolo na jednom oddelení s inými deťmi s inými dg.... U nás teda je infekčné oddelenie v úplne inej samostatnej budove nemocnice a nie na jednej chodbe s inými oddeleniami... ostatné tu už bolo povedané.
Toto sú presne tie choditka....nebezpečne!!!
ak sa matka rozhodne pre reverz, je to na vlastnú zodpovednosť. Ja som tiež tak urobila, za 2 dni sme boli nazad. Na niečo to bolo dobré, nakoľko som dodržala, všetky pokyny lekárov a príznaky sa vrátili, lekári robili ďalšie vyšetrenia a prišli na problém. Vo vašom prípade nedokážeš, že lekári niečo zanedbali, nakoľko išlo o úraz. Pokial nezistili rotavirusové ochorenie toho istého druhu ako u dieťaťa nemáte dokaz na podanie sťažnosti. Jedine na čo možete poukázať je voľný pohyb dieťaťa, ktoré malo byť izolované od ostaných. Čo sa týka chovania personálu, ja som si dupla. Všetko sa obrátilo a bolo po probléme.
ak odišla na reverz, tak by som sťažnosť nepodávala, lebo to neobstojí ... môže sa už akurát sťažovať len na ten "bordel a špinu" ako si písala ... ale na to potrebuje dôkaz napr. fotku 🙂 a prípadne sa môže sťažovať na to, že dieťa s rotavírusom nebolo izolované ... ale to sa tiež ťažko dokazuje ... lekári si svoje obhája a všetko sa pekne uprace pod koberec ... dôkazy na toto budeš zháňať ťažko
zaraza ma ,ze tvoja sestra sa vypytala na reverz domov s takym malym dietatok. nech sa potom necuduje, ze sa takto doktori a aj sestricky k nej spravali. ja som bola v decemnri s malou 20 mesacnou dcerkou dva krat v nemocnici, prvy krat 3?5 dna, a druhy krat 6,5 dna. nemohli sme ist nikde, ani vyst na chodbu. ale nenapadlo by ma ani za svet pytat sa na reverz domov,.
to ze nieco chytili v nemocnici to sa stava, my sme si odtial doniesli silny zapal hrdla, anginu, .....
chapem, ze ste nahnevani na nemocnicu , ale ak podate staznost, obrati sa to proti vam, vy ste podpisali reverz a chodili ste po chodbe..... takze opatrne so staznostou
😉
Ked odisla na reverz, nema sa na co stazovat.......
Hmm, no tvoja sestra mala velku odvahu s takym malym dietatom sa vypytat na reverz, vedela vobec co robi, ak by sa nieco stalo (co sa aj do vecera stalo!) komu by to vycitala, koho by obvinovala? A co sa tak ponahlala domov? Ma este dalsich 6deti? Ani sa necudujem, ze sa k nej spravaju tak ako sa spravaju (aj ked nevravim, ze je to spravne), lebo u nas to robia povacsine romske matky a zodpovedna matka to nespravi. A vracanie je bezne pri urazoch hlavy, nevracia preto, ze nieco zjedlo 🙂 a dieta s trasom mozgu lezi na neurologii (s frakturou sa lezi na chirurgii) a pokial mate iba zakladne odd., tak je na detskom a co sa tyka toho, ze dostal rotavirus, je podla mna normalne u takych malych deti, sestra ked vedela, ze tam maju rotavirus, tak mala vydrzat ten cca den dva na izbe, zeny na detskej onkologii su polroka zavrete na jednej izbe a vydrzia to, lebo musia to vydrzat. A davat niekde nejaku staznost, kde mate v sprave napisane reverz je podla mna uplna zbytocnost, a ze to tam vyzera ako vyzera, tak to staznostou nevyriesis, pokial oni nepochybili.
Ja neviem, ked nie ste spokojni, tak jedine ist za nadriadenym, kde pravdepodobne nepochodi, asi len vydrzat.. 😒
Ja som bola s mensou hospitalizovana dvakrat. Ako s 11mes, vtedy sme tam boli 5dni a chodili sme na chodbu, ale chytila aj dalsiu chorobu a druhy krat ako 12mes a to sme boli v inej nemocnici a 5dni sme nesmeli vyjst z izby. Kedze sme tam boli sami ako v base tak to bolo o drzku, ale dalo sa to zvladnut.. Mna ani len nenapadlo sa pytat na revers domov. Radsej by som tam o dva dni dlhsie vydrzala, lebo by som sa bala, ze ohrozim zdravie svojho dietata 😒
aj na mne sa odbavila lekarka, ked som podpisala reverz a tvrdila, ze moje bolesti krizov zvladnem ambulantnymi infuzkami...Po hodine som s placom sedela na chodbe a nevladala sa pohnut. Samozrejme, ze doktorka mala ku mne poznamky..Ale nevycitala som jej to..., mala pravdu. Ona najlepsie vidi co je potrebne..
reverz s 11 mesacnym dietatom a potom staznost na personal? gratulujem, fakt dobry napad 😠 ja by som skor z pohladu personalu riesila staznost na matku, ktora uprednostni svoje pohodlie pred zdravim svojho dietata a potom sa este cuduje, ze jej to doktorka vykrici...a na margo choditka, nehnevaj sa, ale ako odtial mohlo dieta vypadnut? choditko nie je opatrovatelka, takze nesluzi na to, ze supnem tam dieta a mam pokoj, ked uz ho sestra pouziva, ma byt stale pri nom a davat pozor 😠
ja byt tvoja sestra drzim jazyk za zubami presne ako sa tu uz spomynalo mohlo by sa to otocit proti nej zanedbanie starostlivost a tak a k reverzu ja by som nepodpisala reverz za seba nie ze za svoje 11 mesacne dieta ja viem ze v nemocke to nieje nic moc ale slo tam o zdravie dietata tak by som tam trcala tak dlho ako by bolo treba a je jasne ze dr sestre povedala svoje a moze byt rada ze je spat v nemocnici a staraju sa o maleho ja si tiez myslim ze s 11 mesacnym dietatom sa da vydrza na izbe da sa zabavit aj inak ako prechadzat sa po chodbe v nemocnici kde moze chytit vseliaku pliagu
A kde sa moze stazovat zdravotnicky personal na neprimerane a nevhodne spravanie rodica? Castokrat maju plne usta reci, ze by jeden neveril. 11 mesacne dieta spacirovat sa po odd? Ako prepac, bola som teraz so 4 rocnym a izbu sme neopustili, prave preto aby sme nepozbierali nejake "potvory". Vo vacsine dam na nazor lekara, ked treba skonzultujem inde ale ist na reverz s maly deckom domov, to nie. Robit si po svojom a potom hodit spinu na lekara mi nepride fer ☹
Nemocnica bude v prvom rade stat za svojim lekarom a nie za mamickou ktora odysla domov s dietatom a mozes sa stazovat aj na lamparni🙂
Nevidim dovod stazovat sa na RUVZ, ale nech sa stazuje priamym nadriadenym personalu, ktory sa chova neuctivo. Tu nemocnicu z minulosti trosku poznam, aj ja sama som sa tam na koznom, kde som lezala s AE nakazila svrabom... Zroven som tam dva roky praxovala a nezanechaloto v mojich spomienkach prilis pozitivne zazitky.... Neviem, ako to tam funguje teraz.
to mozem aj povedat ze roznavska nemocnica je katastrofalna spravanie zdravotneho personalu doktory je hrozne,neprimerane. je vsade bordel a spina,socialne zariadeni to je hroza. no len tam nechodte rodittomozem vam povedat,,ze skorom som aj zomrela tam .....
Ja byt lekarkou, tak tej tvojej podarenej sestre tak vypucujem zaludok, ze by sa nestacila cudovat. Co cakala, ze ju vychvalia za to, ze vzala decko po uraze hlavy domov???
To len nenormalna mater podpise reverz, ked si jej decko udrie hlavu. Keby sa mu v noci pritazilo alebo keby mal skryte krvacanie do mozgu, tak co by robila? Zase by sa stazovala? Tvoja sestra nech drzi jazyk za zubami a nech je rada, ze ma syna v poriadku???? 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Ked vedela sestra kedy odist z nemocnice naco tam vobec isla...mala predsa tak isto vediet ze dieta zvracia zo stravy..Alebo potrebovala radu skusenejsich??? Mala na nu dat aj ked jej urcili dobu hospitalizacie..Moze sa sestra spolahnut , ze na UpDnZS ju posle do haaja
Nedá mi nereagovať.Chúďa holka. Pýta si radu a vy sa do jej sestry navážate jak neukojené ženské. Myslím, že jej sestra je dospelá a sama si zodpovedá za to čo urobila. Verím tomu, že keby vaše dieťa chytilo v nemocnici nejakú pliagu, tak by ste všetky skákali dva metre vysoko. Napadlo vás vy ťapy, že to ochorenie mohol preniesť na malého hocikto z personálu? Môj syn tiež ležal v nemocnici, pripútaný na lôžku a sestrička roznášala po odelení tuberkulózu. Takže ak ju chcete kritizovať, tak sa najprv vžite do jej situácie a potom tu vytrubujte vaše sprosté pripomienky.
Tak po prve, som tiez povodom z RV a viem, ze ta nemocnica je hnus, pokial nemate znamych, nechaju vas stat v prievane, mama cakala dve noci a jeden den na operaciu v neznesitelnych bolestiach s vyklbenym plecom a komplikovanou triestivou zlomeninou ramennej kosti....nemusim hovorit, ze analgetika v injdekciach jej nezaberali, ale oparovat sa mohlo az v piatok, lebo maju naplanovane operacie...jasne ze keby sme zaplatili, tak este v stredu ju zoperuju...taky isty bordel vsade inde, kde mi lezali pribuzni...takze v tomto mas pravdu.....
Na druhej strane, nemyslim, ze nieco zmozes, ked sestra odisla s dietatom domov alekari si ho tam chceli nechat....dalsia vec: lekari su osobitna kasta co drzi spolu, ked je zle, takze vyhrat nad nimi sa povacsine nepodari....nemate dokazy ani o tom rotavire a ak by ste aj mali, nikdy sa neda dokazat, ze sa nakazilo dieta tam...v zdravotnictve vsetko zlyha na tom, ze 'sa neda dokazat ze pri inej starostlivosti by sa tiez nestalo to, co sa stalo, respektive ze to co sa stalo, bolo zapricinene nedostatocnosu starostlivostoi', ...takisto...ved si pozrite do svojej zdravotnej karty ake tam mate diagnozy, a to len preto, aby zakroky a vase navstevy u lekara poistovna co najlespei preplatila.....ja ked si pozeram vypisy na elektron, pobocke v poistovni tak nieledy zasnem, ake choroby som mala.......takze nech vas potom neprekvapi. ze pri staznosti sa proti vam vyrutia take informacie, ze nielenze odidete s dlhym nosom, ale aj v hanbe.... 🙂 🙂 🙂 🙂 takze zial, treba to prehltnut, urobit hrubu ciatu a poucit sa...aj z lekarov, aj z reverzu, aj z choditka..... 🙂 🙂 🙂 🙂
Ked je dieta chore,nepytam sa na reverz domov a vyhovorkou mi nebude ani to,ze nemocnica je v takom stave v akom je.Su tam lekari?Su.Je tam pomoc?je.Tak koli dietatu tam vydrzim aj 100 rokov ked tam musi byt a nepodpisujem reverz.
urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou 😉