Neurológ z Pezinku, Modry alebo z Bratislavy

mimimami3
13. feb 2015

ahojte mamky. coraz castejsie trpim migrenami, ktore su z jedneho razu na druhy silnejsie a dlhsie trvajuce... zacali az po prvom porode, dovtedy som netusila, co to bolest hlavy vobec je. hladam teda neurologa, s ktorym mate dobre skusenosti po odbornej aj ludskej stranke. som z Pezinka, mame tu MUDr. Vieru Michalkovu a Zuzanu Zarubovu - mate s nimi skusenosti? resp. ktoreho neurologa z Modry, Bratislavy, eventualne este Trnavy by ste odporucali?

tinaaa84
16. feb 2015

@mimimami3 Ahoj. Ja chodím na neurológiu do vojenskej nemocnice v BA. Ja som spokojná.

beazpk
23. feb 2016

Ahojte, oživujem tému. Viete mi, prosím, odporučiť milého neurológa pre dospelých v okolí Pezinka? Vopred ďakujem za každú reakciu.

mimimami3
autor
30. mar 2016

@beazpk Takze moja skusenost: bola som nakoniec u Zarubovej, totalna nespokojnost, v ten den som mala tiez taku riadnu migrenu a ona ma tam zjazdila ako male decko, co som taka "nijaka", vysetrenie nejake extra dokladne nebolo, pichla mi infuzku s liekom, ktory ma poslala kupit si do lekarne a bola som vybavena. ani dalsi termin mi uz nedala.

...potom som opat otehotnela a migreny presli, po druhom porode sa opat vratili, to uz som tusila, kde je problem, no rozhodla som to skusit este raz s neurologom vyriesit, isla som k MUDr. Cisarovej do Modry, velmi mila lekarka, ochotna, vysvetli, mozes sa pytat, po ludskej i odbornej stranke spokojnost. aby si rozumela, po druhom porode sa mi migreny ovela zhorsili, kym po prvom sa objavili raz za 3-4 tyzdne a trvali max. jeden den (s vracanim a hnackovanim, samozrejme), po druhom mi uz trvali i 3-4 dni v kuse bez prestavky a nepomahalo nic, vyskusala som 8 roznych druhov liekov na predpis i bez neho, s nulovym efektom... a boli coraz castejsie, ku koncu i kazde dva tyzdne... no taka 4-dnova migrena ma uz vystrasila, som myslela, ze idem porazku dostat, tak som isla k tej MUDr. Cisarovej, porobila mi dokladne neurologicke vysetrenie, vselico sa popytala ohladne zdravia, urobila EEG, poslala ma na magneticku rezonanciu... vsetko s negativnym nalezom. hlavne vsak je, ze mi nasla liek, ktory mi perfektne sadol, do 15 min je po migrene...
neurologicka pricina sa vsak nenasla, nakoniec som sama na zaklade urcitych priznakov prisla na to, ze je to hormonalneho povodu a riesila to s gynekologom, po dvojmesacnej hormonalnej liecbe (nebola to ziadna antikoncepcia) sa to tak vyrazne zlepsilo, teraz mam migrenu mozno raz za 8-10 tyzdnov, to si hned na zaciatku supnem ten liek od neuro a do 15 min je po probleme.

takze moje odporucanie je okrem neurologickeho vysetrenia absolvovat i vysetrenie hladiny hormonov (hormonalny profil), lebo pricina moze byt i v hormonalnej nerovnovahe. ja som na to prisla tak, ze my rodinku planujeme pomocou sympto-termalnej metody (prirodzene planovanie rodicovstva) a na zaklade sledovania bazalnej teploty som zistila, ze zatial co pred porodmi som mala lutealnu fazu (od ovulacie po dalsiu ms) 14 dni, po 2. porode iba 8-11 dni, cize som mala problem s nejakym hormonom, co posobi v tejto druhej faze (tusim progesteron? neviem uz naisto), preto som ho 2 mesiace v druhej faze cyklu uzivala, potom sa telo nastartovalo same a uz je to v poriadku... myslim na Teba, aby sa naslo riesenie i na Tvoje migreny, viem, co to je...

beazpk
31. mar 2016

Mimimami, taka dlha reakcia! 🙂 Si poklad! Dakujem velmi pekne. Pojdem rovno do Modry.

rlubica
6. nov 2016

vedel by niekto poradit skuseneho a dobreho neurologa v Bratislave a okoli?
dakujem pekne