Nesúkromný detský psychológ v Bratislave

marcelasz
3. jan 2014

mate niekto skusenostmot s nejakym psychologom v BA pre dvojročneho chlapca?moj synček je velmi neposedny,nevie sa na nic sustredit,neobsedi,viac ako 30sekund,tym padom nema čas sa ani najest,čitanie knižiek,prezeranie obrazkov?nehrozi,nonstop provokuje zapina vypina televyzor,rozhadzuje všetko,skace jasi sa,vysledko už dva monokle v okoli oči,nasledne pohotovost........pri všetkom sa neustale rehoce.ked s nim idem von,musi byt po jeho,ako nahle poviem že nejdeme tym smerom ktorym chceis on,lebo ideme inym smerom,hodi sa na zem a leži,ignorujem to,odidem preč,po chvilke sa zodvihne a vyleti na cestu kde su auta,robi stale to co vie že nesmie,žiadna disciplina,vobec neposlucha,sluch ma velmi dobry. a dalsia vec ma 2 roky a vobec nerozprava,posledne 2 dni sa snažim obvolavat logopedov,no neuspešne.CHcela by so navštivit psychologa ktory by mi poradil ako dalej,ak mate skusenost prosim dajte vediet a ešte jedna vec,ked sa nehodi na zem tak nas začne byt,všetkych čo sme okolo neho a ma hysaky,aj to sa snažim najprv ignorovat a ked sa ukludni,tak mu vysvetlujem,preco sa to nerobi

satanka1
3. jan 2014

Ahoj....my sme boli u pani psychologičky Márie Tóthovej Simčákovej...je to PANI PSYCHOLOGIČKA...nám veľmi pomohla..aj ked mi sme boli s inými problémami a s veľkými deťmi. Kontakt si normálne vygoogli-poznáš ju určite z telky aj v Pestúnke bola.

saurian
3. jan 2014

@marcelasz
a psychologa chces aby vam poradil ako na drobca alebo aby vam ho "zdiagnostikoval" - tzn. ci je jeho vyvoj v poriadku, alebo sa obavas ze je tam pritomna nejaka vyvinova porucha?
psychologa neviem, ale na kramaroch je liec.pedagog matuskova http://www.dfnsp.sk/2013/index.php/ambulancie/1... v podstate vie velmi dobre rozoznat, ci ide u dietata o problem, ci o vazny problem, o co konkretne a pod., nasmeruje vas dalej na odbornika (napr. logo - co pravdepodobne budete potrebovat kedze syncek nerozprava). hned vedla nej posobi kormanova - velmi dobry logoped. obe robia cez poistovnu.
ono (viem z vlastnej skusenosti), k detickam ktore su velmi male a este maju aj zlozite spravanie je tazke najst spravneho logopeda, mnohi taketo deti ani neberu (ani nemaju skusenost a ani to casto nevedia), treba najst fakt dobreho ktory pracuje uz s takymito malymi detmi. drzim palce.

marcelasz
autor
4. jan 2014

@satanka1 určite vyskusam,aj ked myslim že bude mat dlhe čakačky,dik za radu

marcelasz
autor
4. jan 2014

@saurian skorej,aby ho zdiagnostikoval,podla toho uvidime,či sme my urobili chybu pri vychove,alebo je to nejaka vyvinova porucha,dnes som s nim vydržala asi 15 minut vonku,zase sa len trieskal o zem a krčoval,už som na nervy.Kormanovej som včera volala ,ale len kvoli tomu,že nerozprava,nezobrala nas,vraj sa venuje detičkam,ktore maju važnejšie poruchy,predčasne narodenym atd......Matuskovej budem hned volat,dakujem velmi pekne za radu

rebellefleur
24. jún 2014

@marcelasz - ahoj, boli ste u nejakej psychologičky nakoniec?? ja mam s malym velmi podobný problém, tak tiež zvažujem, že by sme šli..

tykat
24. jún 2014

@marcelasz je to tvoje prvé dieťa? lebo ja neviem ale to čo popisuješ je +/- normálne 2 ročné dieťa, objavuje svet, objavuje seba, hľadá hranice...nič zvláštne, vzdor, vzdor, vzdor...vyrastie z toho.
Syn bol podobný, bola som na nervy, po kľudnej dcére prišlo toto tornádo a ja som niekedy nevedela kam skočiť skôr aby som zachraňovala jeho, veci, byt, seba.... všetci z neho boli unavení, vyflusnutí...bol ako demolačná čata, stále utekal, prvé čo urobil vonku buď sa hodil do mláky, o zem alebo si naspal piesok do očí, strkal ruky ku každému psovi, jedol ohorky z cigariet, stále vo vývrtke, váľal sa v prachu a jedoval sa, nič ho nezabavilo, hračky, knižky, nič nepotreboval len zbojstvá vymýšľal, ráno keď sa zobudil tak prvé čo utekal hodiť ovládač od telky do WC, bol hrozný nervák, ak mu niečo nešlo hádzal sa dozadu o zem, všade sme mali dlažbu takže som mu stála za zadkom a hádzala za chrbát vankúše, v dvoch rokoch nerozprával ale vrieskal a škriekal kým nedostal čo chcel....okolo 3 rokov sa skľudnil a dnes je to pohodový chalan, končí druhú triedu, bystrý, živý, zvedavý, spoločenský...a nerozprávanie parádne dohnal...reprezentuje školu v recitovaní, hraje divadlo a chce byť herec.