Musím ísť s dcérou hneď po príchode do Anglicka k doktorovi?

andreamamka
16. máj 2014

Ahoj baby , chystame sa za tatinom do Anglicka . Nasa dcerka ma 4 mesiace , obavam sa co s nou ked prideme do Anglicka ... 2 ockovania dostane este doma a na dalsie co doatane na rok tiez prideme s nou na Svk.. tak s nou nemusim ist k doktorovi po prichode do Anglicka ? Ze? ..... nechcem mat s nimi nic spolocne ... ktora s tym mate skusenosti ? :/

ushuaia
16. máj 2014

@andreamamka ahoj, trosku spm to nepochopila, s kym nechces mat nic spolocne ? Tvoja mala ma 4 mesiace...uz len to ze by mala mat pravidelne poradne a to uz vobec nehovorim v ,,pripade urgentnosti,, ze sa nieco stane by ste mali mat lekara...moja dcera je narodena v afrike, do 6 mes. sme chodili na pravidelne kontroly, aj ockovania ma urobene tu, a taktiez v pripade emergency vieme kde mame volat ci ist...,trosku zvlastne...to je prve co by som urobila, najst pediatra... 😒

dejka77
16. máj 2014

Nie som si ista, ale tie 3 prve ockovania su v uk asi trosku ine - zlozenie vakcin je tusim ine. A takisto sa tu ockuje inac, mmr je v 12 mes. Na tvojom mieste by som nemixovala ockovanie tu a doma. Rozhodnutie je na tebe, tu nie je ockovanie povinne. Co sa tyka lekara tak staci ked sa zaregistrujes ty a malu tiez. Chodi sa tu napr. na vazenie a "pokec" ked mas nejake otazky, ale to len na kliniku. Tam ti len poradia, ale ak mas vazny problem tak to sa riesi u lekara.

ushuaia
16. máj 2014

@dejka77 ja som to pochopila tak ze mamicka nechce v ziadnom pripade navstivit lekara v UK, tu ani tak asi nejde o ockovanie samotne...preto sa mi to zda dost nezodpovedne...ved nemusi rovno bezat k lekarovi, ale aspon sa zaregistrovat ako vravis a mat nejake to cislo ,,po ruke,, ak nahodou by nebolo od veci, ved bude v cudzom state...mozno sa aj urazila ako som to okomentovala, ale opakujem zda sa mi to nezodpovedne uz kvoli malej

aliza
16. máj 2014

@andreamamka ak idete na tak dlho do zahranicia, mala by si sa aj s malou odhlasit zo zdravotnej poistovne na SK a prihlasit v Uk, takisto by si mala zrusit rodicovsky. Dobre si to pozistuj, aby ste nemali problemy. Urady su uz poprepajane a zit v utajeni sa vam nebude dlho darit. O to tu zrejme ide, ze? Ak budete zit v UK, dieta by si jednoznacne mala prihlasit u GP, ako inak budes riesit pripadny zdravotny problem? dcerka je este velmi malicka, poradne potrebuje, snad nechces chodit s kazdou teplotou, ci zapareninou na pohotovost, ci rovno na SK?

andreamamka
autor
17. máj 2014

@aliza dakujem za reakciu ;) . Ano ten pobyt bude na dlhsie ... malu nechavam na Svk poistenu ale seba odhlasim , a co uz jasne .. musim ju nahlasit u Gp .. aj ked nerada .. aj tak jej nepomozu ked k nej pojdem .. co pocuvam sama staznost co sa tyka anglickych dojtorou ohladom deti ... uplne ine postupy pri lieceni , neefektivne alebo ziadne ... :/