Môžem mať gynekológa v Čechách, keď žijem na Slovensku?

veverka5889
30. jún 2022

Prosim o radu. Prestohovali jsme se z Bratislavy do Skalice. Jsem v 29tydnu těhotenství a moje otazka zni, muzu mit gynekologa v cz s tim aby jsem dostala veskere penizky. Trvaly pobyt mam v sk, jen nasla jsem skvelou gynelozku na morave a mela bych to bliz jak ted dojizdim do Bratislavy s tim ze gynekolog nic moc. Rodit budu ve skalici. I obcanstvi bude mit dite sk. Pracovni pomer v Bratislave mam stale na dobu neurčitou. Jen se mi mate ze je podminka mit gynekologa tez v sk. Praktickeho lekare mam na morave. Dekuji za info.

anonym42
30. jún 2022

myslím,že môžete 🙂 ja žijem na Slovensku a mala som lekára v česku pretože tam zijú moji rodičia.. ale zdravotné poistenie som mala v Česku.... Vy ste poistená v Čechách alebo na Slovensku?

basska_b
30. jún 2022

Dolezite je zdravotne poistenie, pokial mate uz praktickeho lekara na Morave, tak kludne majte aj gynekologa

veverka5889
autor
30. jún 2022

@anonym42
Zdravotné poistenie mam v sk,, VŠZP" s tim ze VŠZP mi umoznuje respektive proplati lekare i v cz podle formulare E104 ktery praveze umoznuje tohle. Jen mam pocit ze uz jsem nekde cetla ze aby mi vyplatil stat kocikovne, matersku nasledne rodicak ci pridavky musim mit gynekologa na uzemi sk. Jen to uz nevim dohledat kde. A nejsem si jista tim. Tak ja jen jestli s tim nema nekdo zkusenost.