Máte skúsenosť s rehebilitačným centrom v Nitre?

lala2
2. okt 2010

Ahojte zaciname na odporucenie neurologicky cvicit Bobatha v detskom rehabilitacnom centre v Nitre - Cabajska ul., pre lahky axialny hypotonus, mala ma uz 9 mesiacov, nelezie, neplazi sa. Chodite tam niekto? Resp. chodili ste tam?
Ak ano vedeli by ste mi poradit, resp. napisat ako to tam chodi, ake mate dojmy a skusenosti.
Citala som ze na Slovensku je malo rehab. sestier ktore maju certifikat na Bobatha a neviem ci tie v NItre maju alebo nie.Pomohol niekomu Bobath ked mu babatko nelozilo a nestvorkovalo?
Zatial sme tam boli len raz a to na 30 min., ubehlo to strasne rychlo.Za akekolvek info a skusenosti resp. rady budem vdacna. 🙂

lala2
autor
3. okt 2010

Nikto ... ☹

tichomila
27. jan 2011

Ahoj Lala,

neviem, ci si uz pocula o hipoterapii, no podla mojho nazoru ako hipoterapeutky
by ste to mali vyskusat.Hipo ( ta certifikovana, nie ta akoze) sa robi najblizsie v Ba.
No zacina sa nieco organizovat i v Nitre.

zuzkaill
16. júl 2012

Ahoj, ešte tam chodíte cvičiť? Ste spokojná s prístupom a výsledkymi?
Aj mne tam odporučila chodiť neurologička s 5ročným synom na zlepšenie jemnej motoriky. Ževraj sa na to špecializujú. Zuzka

rybulik
18. feb 2013

Ahoj Lala2,
viem, ze tato tema je tu uz nejaky ten rocik :( , hladam prave tiez nejake referencie.
Ja som sa vybrala na rehabku s 9mesacnym synom sama, bez odporucenia, tiez ne4nozkoval, ani
sa nestaval na 4. Tiez zaverovane ako axilany hypotonus, sijoplecove svalstvo... Teda podobny pripad,
ako ste mali vy. Tiez sa chystame zacat cvicit Bobata.
Velmi mi zalezi na tom, aby sa dieta vyvijalo spravne.
Ako prebiehalo cvicenie u vas? Pomohlo? Kolkokrat do dna ste cvicili? Potrebovali ste aj nejake
speci rehabilitacne pomocky - zinenka, ine? Dobehli ste "zameskane"?

renuska23
16. mar 2014

@rybulik ahoj, chcem sa iba opýtať, začali ste chodiť do toho rehabilitačného centra v Nitre? Ja tiež niečo hľadám pre malú, už bude mať 14 mesiacov a je pohybovo veľmi pozadu, vieš mi niečo poradiť?

rybulik
17. mar 2014

@renuska23 ahoj, my sme chodili kratko na Kramare, doma sme cvicili tak formou hry len posilovacie cviky, Bobath nie je tak specificky ako Vojtovka . V zasade o 2,5 mesiaca maly dobehol vsetko, po kontrolnom vysetreni sme sa rozlucili. Nemam informacie k ostatnym rehab. centram, ale pocula som o Dunajskej Luznej same chvaly. Neviem, ci to funguje len formamy kupelneho pobytu u nich, alebo aj na dochadzky. O Nitre neviem nic, pre nas daleko, kedze sme z Blavy. Ako velmi je Tvoja mala pozadu? Co dokaze? Niekedy staci opravit par veci z manipulacie . Eva Kiedronova- Rozvijej se detatko, to bola moja buchla cely prvy rok, pise tam mesaic po mesaici, co by malo dieta zvladat aj akym sposobom , aj ako k tomu dietatu dopomoct, aj co robit, ak si dieta vytvara zle pohyb vzroce ....

renuska23
17. mar 2014

@rybulik ahoj, ja som dnes do tej Nitry volala a už sme sa aj dohodli, že by nás prijali a chodili by sme tam dvakrát do týždňa, tak do toho vkladám veľké nádeje. Malá je momentálne na tom tak, že bude mať teraz 14 mesiacov a ešte len pred tromi týždňami sa začala plaziť, teraz cez víkend si prvý raz sama sadla. Vie sedieť, keď ju posadím, aj stojí pri nábytku, keď ju postavím, ale sama sa nevzpriami. O chôdzi nemôže byť ani reči, vôbec nevie ukladať nohy. Podľa neurologičky je úplne zdravá, má iba svoje vlastné tempo, sú deti, ktoré vraj začnú chodiť aj ako 18 mesačné, ale ja nevidím u nej žiadnu snahu, ona vôbec neskúša postaviť sa, doteraz neskúšala ani sadnúť si. Preto mám z toho obavy a chcem tomu aspoň nejako napomôcť.....

divana
4. feb 2015

@renuska23 ahoj viem ze tvoj prjspevok je starsi ale chcdla som sa opytat ako si bola spokojna s tym rehabilitacnym centrom? A ak si z nitry ku akemu neurologovi si chodila? Dakujem

renuska23
4. feb 2015

@divana ahoj, no ja budem na DRC spomínať vždy iba v dobrom, prišla som tam s malou keď mala 13 mesiacov a nevedela liezť, ani sama sa posadiť a za tri mesiace začala sama chodiť. Pomohli nám tam veľmi a personál je tiež super, malá tam chodila veľmi rada. Neurologičku máme Nemčovičovú a s tou som tiež veľmi spokojná.

divana
4. feb 2015

@renuska23 dakujem ti velmi pekne za odpoved a mas na nich aj kontakt? Lebo aj my ideme neurologovi teda este nieviem akemu a potom pravdepoodbne na rehabilitacie a tam sanurcite treba objednat. A aj ta tam vysetruje doktor nejaky ci rovno cvicenid?

renuska23
4. feb 2015

Vedie to tam doktorka Lourensová, tá si malú najskôr vyšetrí a povie ti čo a ako. Číslo na DRC je 0376506569, na doktorku Nemčovičovú - neurologičku číslo je 0376504451. My už teraz chodíme iba k ortopédovi, to bude ešte na dlho. Držím vám palce - my máme tiež Elišku 🙂

marienocka89
9. feb 2016

Dobry vecer, mate po case nejake skusenosti? Nas caka tiez rehabilitacia, chystame sa prave sem.

adriana1609
27. okt 2017

Ahojte...nahodou neviete kontakt na sestricku Martinku??alebo aspon priezvisko jej...dakujeeem

nikuli24
28. nov 2017

Adriana1609 my sme len minuly mesiac zacali chodit do skupinky k Martinke a viem, ze tam byva kazdy den od 8.00 a tel.cislo je 0376506569, dnes rano som tam volala a zdvihla to Martinka😊

emusky
18. dec 2017

Dobry den boli ste prosim vas v tom centre v nitre? Ja sa tam neviem dovolat. Viete mi poradit

nikuli24
18. dec 2017

Dobry den, teraz sa tam nedovolate lebo od 15.12 az do 9.1 je centrum zatvorene. Najskor sa tam dovolate od 10.1. Centrum ma novy majitel, ale tc by malo byt asi rovnake lebo zostava v tej istej budove ako bolo.

emusky
18. dec 2017

@nikuli24 super dakujem velmi pekne.

emusky
19. dec 2017

Este sa chcem spytat mate skusenosti s tymto centrom? A mozete sa podelit o ne? Dakujem velmi pekne

nikuli24
19. dec 2017

@emusky, ano mam. Od oktobra ho navstevujem s 9mes.dcerkou kvoli hypotonii. Chodime tam dvakrat do tyzdna, velmi mi tam pomohli co sa tyka cvikov z vojtovky,bobatha. Sme v skupinke s detickami s rovnakymi alebo podob.diagnozou a vidim na nich lebo oni tam uz chodia aj pol roka ako im to pomaha a posuvaju sa do predu. Martinka mi ukazuje stale nieco nove, co mozem s malou precvicovat doma. Ak by ste chcela vediet nieco konkretne tak sa pytajte.

emusky
19. dec 2017

@nikuli24 cize je to take skupinove cvicenie. Na zaciatok co vsetko treba mat aby bas zaradili do skupiny? Kolko sa za to plati? Moja ma 11m po neurolog stranke je ok len he lenive dieta. Nema potrebu plazit stvornozkovat ani pretacat. Ak jej dam signal nauceny pretoci sa ale sama od seba za nic na svete. Mame odpirucania od neurolog ze mame pokracovat v rehabilitaciach. Chodim 3m spravila pokrok len uz by som chca nech uz zacne tak viac aktivnejsie. Proste nech uz sa postavi a chodi 😅😄😃🤣😂😁😀

nikuli24
1. jan 2018

@emusky, ano je to skupinove cvicenie. Treba mat doporucenie od neurologa alebo detskej doktorky, neplati sa nic. Podmienka je, ze musite chodit 2x do tyzdna a ak je dieta chore treba dopredu alebo v ten den pred cvicenim zavolat, ze nepridete a doniest papier od detskej, ze mala je chora. Ak tusim 3xnepridete na cvicenie bez toho aby ste sa dopredu ospravedlnili a mali papier od doktorky, ste zo skupiny vyradena.

emusky
1. jan 2018

Dakujem velmi pekne uz len aby otvorili.

l.enk.a
31. jan 2018

Ahojte. Synček má 3 mes. a má hypotoniu ľahkého stupňa. Chcem sa spýtať ako dlho trvá asi skupinové cvičenie a o ktorej zvyknú mávať cvičenie takéto malé detičky. Sme z Levíc a neviem, či tam malého prihlásiť, či zvládneme to dochádzanie. A ešte ma zaujíma, ak mal niekto podobnú diagnozu ako dlho asi chodil na rehabky - mesiace, či roky. Dakujem

adriana1609
1. feb 2018

@l.enk.a Teraz tam je zmenena doktorka, predtym to fungovalo tak, ze sa trebalo najskor objednat a vsetko ostatne sa uz dohodlo dalej so sestrickami, kolko krat do tyzdna a tak...Vzdy sme mali najskor skupinovy cas, a pocas neho si fyzioterapeutky postupne odoberali dieta vedla na individualne cvicenia..Neviem ci to funguje aj teraz po zmene lekarky rovnakym sposobom. Dr. Lourensova uz totiz odisla do dochodku..Rehabilitacne sestry ale tusim ostai tie iste..treba si tam zavolat a informovat, su velmi ochotni.

adriana1609
1. feb 2018

@l.enk.a Ale chodili tam mamicky aj individualne..ziadne skupiny nic..len prisli, a individualne cvicili urcene metody..po vacsine asi Vojtovu..Casto sa tam detom dava aj Bobathova metoda. Aj ja som bola plna otazok, ale vsetko sme rychlo pochopili po prvom stretnuti. Najlepsie je volat, objednat sa na konzultaciu,alebo teda vstupne vysetrenie..Pred kazdou rehabkou je nutna najskor vstupnna prehliadka daneho dietatka, aby lekar vedel co vse dokaze, a usije mu rehabilitacny plan na mieru.

l.enk.a
1. feb 2018

@adriana1609 Dakujem za info

luchajda
26. feb 2018

Ahojte, vie mi niektoniekto povedat meno novej doktorky? Aj pripadna skusenost potesi 🙂 vdakaa

adriana1609
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adriana1609
22. mar 2018

@luchajda Dr.Gašparovičová

l.enk.a
25. apr 2018

Ahojte baby. Tie čo chodíte teraz do rehab. centra a od 1.4. ho zatvárajú...kam sa s deťúrencami poberiete cvičiť? Myslím s bábätkami.Alebo myslíte, že to ešte otvoria....joj škoda....boli sme tam spokojní a neviem kam teraz ísť :( Nepoznáte niečo ešte v Nitre prípadne v okolí, hoc aj súkromné, kde cvičia aj s bábätkami?Dakujem