Poraďte mi prosím vás nejakú lacnú dobrú zubarku
@flowerlara chod radšej ku kvalitnému zubárovi. Myslíš že v tomto svete existuje lacný zubár? Neviem čo je pre teba lacný.
@dadka3450 tá ja nemám na 60€ na zubára viete
@flowerlara ako pozerám si z okolia Košíc, tam bude plomba tiež okolo 100 eur priemer. 60 eur je ešte skvelá cena. Ak máš obmedzený rozpočet tak jedine ísť zuby opraviť študentom (vždy je nad nimi dohľad a kontrola, nebála by som sa toho). Ceny sú výrazne nižšie. Táto cesta je najlacnejšia. Ostatne bude všetko drahšie.
@flowerlara a čo konkrétne ti bude robiť? To záleží aj od zubára aj aké má ceny. Ja som platila za trhanie zubu 80€. A keď mi robil kaz aj s injekciou som platila 30-40€. Ja mám ale súkromného možno inde lacnejšie aj to záleží či v BA alebo niekde na východe.
@gemerka17 to som ešte nepočula? Že študenti sa takto učia? To kde? 😃
@elisebah91 veď musia. Hádam nebudú prvý krát vidieť pacienta po štátniciach. Oni majú už takto prax počas štúdia. V bratislave je to na heydukovej tuším. V Košiciach musia byť tiež (neviem, aká nemocnica alebo miesto), lebo tiež tam študujú zubári.
@elisebah91 veru učia aj v BA a ceny sú nižšie
@flowerlara Skus zavolat zubarovi vola sa Milan Kováč na Tatranskej sidli.
.
@elisebah91 normálne školiace pracovisko. Co myslíš, kde sa to asi majú naučiť? Rovnako ako všetky iné odvetvia majú aj oni prax.
Konkrétne v Košiciach je to v Novej nemocnici, tiež som tam chodila, oni pracujú pod dohľadom skúseného zubára, ten vždy ich kontroluje. A samozrejme aj zákroky robia podľa ročníka.
@flowerlara chod do novej nemocnice. Školiace pracovisko študentov, o polovicu lacnejšie je to tam, keď súhlasíš, aby ta ošetrovali študenti. Samozrejme pracujú od prísnym dozorom. Mam veľmi dobre skúsenosti, odporúčam
@flowerlara vŠZP ponúka tzv.peňaženku,....môžeš si do istej sumy vypýtať peniaze späť od poisťovne. Pokiaľ si poistencom VŠZP, tak sa choď informovať na pobočku.
@elisebah91 a práve v týchto situáciách pacient upokojuje zubára a nie naopak. Keď idú prvý krát niečo robiť majú strach a rešpekt. To isté na štátniciach (musia ošetriť pacienta) a ako to býva na skúškach je nervózny každý pred komisiou. Celkom úsmevné. Myslím, že takto majú dosť pacientov.
@gemerka17 rada by som si vyskúšala úlohu pacienta ale je to ďaleko odo mňa....to potom na staniciach sa aj pacient hádam vyfinti 😁
@elisebah91 okrem Bratislavy a Košíc, je ešte lekárska fakulta v Martine. Tiež sa tam učia zubári. V Martine je v nemocnici štátna stomatochirurgia. Maju kde trénovať všeličo. Na štátniciach je tam pacient ako laboratorna myška. Za výkon si normálne aj zaplatí. Žiadna výhoda, že zadarmo, keď na neho pozerá toľko párov oči.
Dobry den prajem prosim vas neviete poradit dobreho zubara v Ba , ktory nepyta nehorazne sumy? A hlavne ze by mi tam zobral aj dcerku 2,5r? Vcera som bola u zubarky (petrzalka) a za 2 kazy som zaplatila 185€ skoro ma porazilo polka s mojej rodičovkej :( este mam 3 kazy ale uz niesom ochotna ist tam kde som bola nemam ani na to peniaze teraz dakujem.
Jedna zdravotná poisťovňa prepláca 100€ na plomby a 50€ na dentálnu hygienu.
Lacný zubár tu neexistuje, všetko sú to na Slovensku zdierači a podvodníci...Pozatvárať !!!
@flowerlara Lacná dobra zubárka nejde dokopy a nenapísala si v akom meste.