Ahojte dievcata, potrebujem radu skusenejsich. Hladam pediatra v BA a okoli, ktory/a ma nebude nutit ockovat. Moze byt aj homeopat. Uz som co to pokukala na nete, ale radsej by som si nechala poradit zo skusenosti.
Mozete mi pisat do spravy 😃, budem vdacna za kazdu radu.
Dakujem, pekny dnik 😉
Preto napisal, ze do spravy, aby sme nikomu neuskodili.
Teraz vysiel zakon,ze aj pri zapise dietata do skolky musis doniest potvrdenie o ockovani.Tak neviem....
Choď žiť do lesa tam ťa nikto nútiť nebude 🙄
ako môžu byť niektoré matky také vygumované
ja som tiez proti ockovaniu ale kedze sa to inak neda povolujem aspon zakladne, povinne, nic navyse.. sestra nenadala vobec ockovat a odmietli jej dieta zobrat do skolky takze v konecnom dosledku to musela aj tak absolvovat
Som myslela, ze sa tu da normalne poradit, ale asi nie..
@andreaafilipko Nevziať dieťa do škôlky kvôli tomu, že je neočkované je u nás protizákonné. Čiže sa môže ísť sťažovať. 😉 A čo sa inak nedá? Všetko sa dá - ja mám dcérku úplne neočkovanú....
@tajka1986 Ja to napríklad nikdy neurobím. Aké problémy konkrétne s úradmi máš na mysli? A ešte raz - nemôžu nevziať dieťa do škôlky kvôli tomu, že je neočkované. Škôlky majú len smernicu (a to už od roku 2007), že by mal byť očkovací status dieťaťa uvedený na prihláške - to je všetko - a tento rok im to len Ministerstvo školstva pripomenulo. 😉
@hanka0810 Skus v skupine : Nesuhlas s povinnym ockovanim a tam si zvolis teraz neviem, ci kraj alebo okres, tam ti istotne mamicky poradia konkretneho pediatra a aj dosledky.
Odsťahujte sa do zahraničia. Ja som v Írsku. Očkovanie nie je povinné. (Aj keď my očkujeme) Na Slovensku pokiaľ viem pediater musí nahlásiť mamičku antivakcarku. Ale tiež ti len dajú nejakú pokutu. Pokiaľ je to len jednorazové a ty myslíš, že riziko je vyššie tak by som to zaplatila na tvojom mieste. Lebo máloktorý lekár bude riskovať licenciu, alebo pokutu. A ono to raz praskne, keďže to vyžadujú pomaly aj pri vstupe na verejnú toaletu. (Som za očkovanie, ale mamičky by mali mať právo voľby)
@rheuska Nie nevyžadujú to "pomaly pri vstupe na toaletu". Máš skreslené predstavy o SVK a očkovaní. My sme neočkovali - nič strašné sa nestalo - dostali sme predvolanie na RUVZ, pekne sme si tam "pokecali" - žiadne nátlaky nič, spísala sa zápisnica, zaplatili sme smiešnu pokutu a hotovo. Nikde odo mňa nikdy nikto nepýtal žiadny očkovací status mojich detí - až tento rok na prihláške do škôlky - ale to je len informatívneho charakteru. 😉
@tajka1986 da sa to povedat aj tak ci jej stoja problemy s uradmi za zdravie jej dietata. Nepise preco ockovat nechce. Moja pediatricka ma nuti ockovat aj napriek kontraindikacii a tomu ze neurolog to neodporuca 😖
Veeim ze v prapociatkoch bolo ockovanue myslene dobre. Avsak pri dnesnom masovom pristupe sa zabuda prihliadat na jednotlivca. Berie sa to tak ze straty su povolene.
@hanka0810 pediatricka mojich deti je v dochodkovom veku. Za celu karieru nemala nezaockovane dieta. Napriek tomu si nedovoli vytrhnut mi deti z ruk a pichnut im vakcinu 😉
@dekys mozno zalezi na tom kde ta skolka je. Ja v okruhu 50 km som nenasla skolku,lde by ju vzali neockovanu. Proste by ju odmietli. A ja mam aj dolezitejsie veci na praci ako vozit dieta napr.do Bystrice do skolky. A poznam aj take co dostali pokutu. Takze ja len vravim ze by som si to dobre rozmyslela. Pokial nie su nejake zavazne problemy preco neockovat,nevymyslala by som zbyyocne
Keby som tusil, ze tu vyvolam tolko neg.emocii, tak sa radsej nepytam
@charlie1980 dik, skusim
@hanka0810 (ne)ockovanie je horuca tema vyvolavajuca mnozstvo protichodnych emocii. Mamicky citia ze ich deti su ohrozene ci uz neockovanymi detmi alebo ockovanim. A mnohe si nenechaju ujst prilezitost aby to tej druhej strane vytmavili 😀
očkovanie aj tak nikomu nezaručí, že jeho dieťa neochorie na danú chorobu, nás si predvolali na prísl. úrad, lebo som odmietla dať syna preočkovať v 6. rokoch, dovtedy mal všetky očkovania, ale keďže v akt. čase bol stále chorý (každé 3 týždne sme boli doma) odmietla som
mali sme teda oficiálny pohovor s hygieničkou, ktorá nám povedala, že tieto preočkovania sú len "pre istotu", nakoľko dieťa už základné protilátky má a aj tak je očkovanie účinné len na 70-80 percent a s pribúdajúcimi rokmi od zaočkovania to ešte klesá
celé roky som si napr. myslela, že moje dieťa je zaočkované proti TBC (vtedy sa očkovalo hneď v pôrodnici) a až teraz som sa dozvedela, že na najrozšírenejšiu pľúcnu TBC nie...
ešte sama neviem ako budeme postupovať pri ďalších očkovaniach, je toho veľa pre aj proti
no neviem ci ti to takto niekto verejne alebo aj neverejne napise... uskodili by svojim pediatrom, keby zacali pisat na net, ze nechcu ockovat, resp. nenutia ockovat... neviem no...tiez by som ti napisala, ale nepoznam ta... skus sa radsej obratit na znamych, kamaratky....